ايلنا/رييس مرکز بهداشت شمال دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به استقرار١۵۰ ايستگاه سيار اندازهگيري فشار خون در مسير نمازگزاران عيد فطر از اندازه گيري فشار خون بيش از ١٢ هزار نمازگزار توسط مراقبان سلامت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي بهصورت رايگان خبر داد.
شريف ترکمننژاد با بيان اين مطلب که از ساعت ۲۲ شب گذشته تيمهاي پشتيبان کنترل فشار خون دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در مصلاي تهران آماده بودند، اظهار کرد: از ساعت ۵ صبح امروز (۱۵ خردادماه) بسيج ملي کنترل فشار خون، بهصورت رسمي با ثبت فشار خون نمازگزاران کار خود را آغاز کرد.
وي از استقرار ١۵۰ تيم سه نفره کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه در مصلي بزرگ تهران خبر داد و گفت: امروز بالغ بر ۵۰۰ نفر از کارشناسان از مراکز بهداشت شمال، شرق و شميرانات دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي فشار خون نمازگزاران را کنترل کردند.
ترکمننژاد با اشاره به اينکه حدود ٢٠ درصد افراد بالاي ٣٠ سال کشور از بيماري فشار خون خود خبر ندارند، اظهارکرد: شناسايي بيماران فشارخوني بدون اطلاع از بيماري خود از جمله اهداف اجراي طرح «بسيج ملي کنترل فشار خون» است.
وي از مداخلات درماني دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به منظور کنترل فشار خون مبتلايان به اين بيماري خبر داد و تاکيدکرد: براي افرادي که فشار خون بالا دارند برگههاي ارجاع فوري به مراکز درماني دانشگاه در نظر گرفته شده است و اين افراد ميتوانند با در دست داشتن اين برگه به بيمارستانهاي دانشگاه براي مداخلات سريعتر مراجعه کنند.
ترکمننژاد با اشاره به شيوههاي مختلف اطلاعرساني به مردم و نحوه کنترل فشار خون و توصيههاي درماني اظهار کرد: امروز بيش از ٥٠ هزار تراکت، پمفلت،بروشور و ساير ابزارهاي مختلف اطلاع رساني بين نمازگزاران توزيع شد.
بر اساس اعلام روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي،وي هدف اصلي بسيج ملي فشار خون را برجسته کردن موضوع فشار خون ذکر و خاطرنشان کرد: موضوع فشار خون بحثي جدي است که مردم بايد به اهميت کنترل و درمان آن واقف باشند.
وي اندازه گيري مستمر فشار خون را براي تمامي افراد ضروري دانست.
همچنين شهنام عرشي - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي - با اشاره به اجراي «طرح ملي کنترل فشار خون» اظهار کرد: بيماريهاي غيرواگير مسوول بيش از ٧٠ درصد مرگ و ميرها در کشور هستند که از جمله آنها پرفشاري خون يا فشار خون بالاست.
وي با اشاره برگزاري طرح ملي کنترل فشارخون اظهارکرد: در راستاي اين طرح بزرگ ملي که تا ۱۵ تير ادامه خواهد داشت، پيشبيني ميکنيم که حداقل ١٠ درصد از افرادي که در اين طرح فشار خونشان کنترل ميشود، مبتلا به پرفشاري خون باشند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه شهيد بهشتي يکي از مهمترين اهداف اجراي طرح کنترل فشار خون را فراهم کردن زيرساختهاي شروع طرح غربالگري دانست.
عرشي در ادامه توجه بيش از پيش مسوولان و مردم را به بيماري هاي غيرواگير خواستار شد و گفت: هر فردي بايد از ميزان فشار خون خود مطلع باشد تا در صورت ضرورت اين مهم را درمان و کنترل کند.
وي در ادامه از ارائه خدمات رايگان بهداشتي و درماني در مراکز و پايگاههاي بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خبر داد و لزوم تشکيل پرونده خانوار را در اين مراکز ضروري دانست.
عرشي با اشاره به اجراي گام اول طرح غربالگري پرفشاري خون تاکيد کرد: مبتلايان به اين بيماري به منظور دريافت خدمات درماني و بهداشتي در سطوح بالاتر بايد به مراکز بهداشتي و درماني مراجعه کنند.
معاون بهداشتي دانشگاه اظهار کرد: طرح بزرگ ملي کنترل فشار خون امروز در اين وسعت براي اولين بار در سطح دانشگاه علوم پزشکي اجرا شده است و انتظار داريم در خاتمه اجراي اين غربالگري مردم و مسوولان به موضوع کنترل، اندازه گيري و درمان مستمر فشار خون حساس شوند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، عرشي در خاتمه با اشاره به روند رو به رشد بيماريهاي غيرواگير و عوامل خطر مشترک ابتلا به اين بيماريها توجه بيش از پيش مردم به غذايي که مصرف ميکنند، کاهش مصرف مواد غذايي پرکالري، افزايش تحرک و انجام معاينات دورهاي و مستمر را بويژه براي افراد بالاي ٣٠ سال خواستار شد.
بازار