ايسنا/ رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس از احتمال ورود بين 10 تا 20 توده ملخ صحرايي به کشور خبر داد و يادآور شد که جمعيت هر توده ملخ حدود 50 ميليون برآورد ميشود.
محمدمهدي قاسمي در جلسه فوق العاده کميته پايش و مبارزه با ملخ استان فارس زمان ريزش موج جديد ملخ را بيستم خرداد ماه اعلام و منبع اين احتمال را سازمان خواربار ملل متحد بيان کرد.
قاسمي گفت: با توجه به وجود باغها و مزارع سرسبز در استان فارس، مقصد بخش عمدهاي از تودههاي جديد ملخ، اين استان خواهد بود لذا خطر بيخ گوش استان قرار دارد و نبايد غافلگير شويم و نيازمند برنامهريزي دقيق و صحيح و بسيج امکانات و تجهيزات براي کاهش حداکثري خسارات اين حمله باشيم.
به گفته قاسمي از همه امکانات مجموعه جهاد کشاورزي و دستگاههاي وابسته اعم از امور عشاير، تعاون روستايي، منابع طبيعي و دامپزشکي در سمپاشي استفاده و در مکانهاي مورد نياز سم مجاني توزيع ميشود .
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس با اشاره به اينکه هماکنون 14 شهرستان در اين استان درگير مبارزه جدي با ملخ هستند، تاکيد کرد: باغداران و کشاورزان در عمليات سمپاشي محصولات خود و عرصههاي طبيعي مشارکت کنند چرا که بدون کمک مردم مبارزه با اين آفت امکانپذير نيست .
وي، جمعيت ملخ در عرصههاي منابع طبيعي را به دليل دور از ديد بودن، يکي از مشکلات اساسي دانست و افزود: از اين پس با توجه به ورود ملخ به مزارع و باغها، عرصههاي طبيعي بايد توسط اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس و با حساسيت بيشتري رصد شود .
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه امکانات و تجهيزات از پهنههاي کشاورزي تا سطح شهرستان به تفکيک بررسي و جهت مبارزه برنامهريزي شده است، گفت: تشکيل ستاد مبارزه با ملخ به رياست فرماندار و نائب رئيسي مدير جهاد کشاورزي شهرستانها در دستور کار قرار دارد که براي هر شهرستان يکي از مديران ارشد ستادي سازمان، به عنوان معين معرفي شده است .
قاسمي مهمترين عامل موفقيت در شرايط بحراني را اطلاعرساني از بحران و چگونگي امدادرساني دانست و از همکاري خبرگزاريها و رسانههاي مکتوب در انعکاس اخبار مقابله با ملخ قدرداني و اضافه کرد: اطلاعات موثق فقط از سوي اداره روابط عمومي اين سازمان صادر و نشر پيدا خواهد کرد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزي استان فارس نيز قبلا با اشاره به تداوم مبارزه با ملخ دريايي در 13 شهرستان اين استان، از احتمال ورود موج جديد اين آفت در هفته آينده خبر داد.
حميد دبيري با بيان اينکه تراکم ملخها در شهرستانهاي آلوده به اين آفت، بالا است، گفت: پيشبيني شده هفته آينده دستههاي بسيار بزرگ ملخ از عربستان به فارس هجوم آورند .
وي افزود: با اضافه شدن شهرستانهاي فراشبند و فيروز آباد به شهرستانهاي مقصد ملخ، تاکنون سطح مبارزه با اين آفت در فارس به شانزده هزار هکتار رسيده است.
دبيري امکانات سازمان جهادکشاورزي فارس براي مبارزه با موج جديد ملخ را بسيار کم ارزيابي و با تاکيد براينکه اعتبارات تخصيصي حتي کفاف تهيه سم را هم نميدهد؛ خاطرنشان کرد: پيش بيني شده در صورت حمله موج جديد ملخ، پنجاه تا هفتاد هزار هکتار از اراضي فارس درگير آفت شود.
مدير حفظ نباتات جهادکشاورزي فارس، از تمامي افراد حقيقي و حقوقي که سمپاش و تراکتور در اختيار دارند تقاضاي همکاري کرد و گفت: هجوم ملخ تاکنون آسيب جدي به مزارع و باغها وارد نکرده است.
همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان فارس را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر فارس در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLp_SERJkiw4dkw
آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online
آخرين خبر فارس در سروش :
http://sapp.ir/Fars.Online
آخرين خبر فارس در ايتا :
http://eitaa.com/joinchat/154992640C628a247913