آخرين خبر/ حمام هاي تاريخي فارس که به جاذبه گردشگري تبديل شده اند انگشت شمارند؛بناهايي که تعدد و تنوع خاصي هم در معماري و تزيينات و همچنين پيشينه تاريخي دارند اما با توجه به شواهد موجود بسياري از اين آثار رو به زوال و نابودي هستند.
حمام هايي که مي توانند با تغيير کاربري و يا فعال شدن دوباره به جاذبه گردشگري براي استان تبديل شوند.
هم اکنون بيش از 20 حمام تاريخي در استان فارس وجود دارد که در فهرست ملي به ثبت رسيده و حدود ده ها حمام با ارزش تاريخي هم شناسايي شده که به گفته برخي از کارشناسان اين آثار مي توانند در فهرست ملي جاي گيرند اما با اين حال برخي از اين حمام ها به دليل آن که سال هاست کاربري خود را از دست داده اند در آستانه تخريب هستند اين موضوع در حالي در استان اتفاق مي افتد که بسياري از کشورهاي همسايه با ساخت چنين بناهايي، سعي در توسعه گردشگري دارند و جالب اينجاست که بسياري از فارسي ها هم با سفر به اين کشورها از اين اماکن تازه تاسيس ديدن مي کنند، ولي از فرهنگ و آداب و رسوم قديمي خود بي اطلاعند.
به اعتقاد برخي از کارشناسان حوزه گردشگري و ميراث فرهنگي فارس مالکين چنين بناهايي تمايلي براي فعال شدن اين حمام ها ويا احياي آنها ندارند و از طرفي برنامهاي هم از سوي فعالين و دست اندرکاران حوزه گردشگري و فرهنگي براي توسعه اين نوع گردشگري در فارس ارائه نمي شود.
به گزارش «خبرجنوب»اين روزها مناسبتها، رويدادها، آداب و رسوم و حتي بسياري از بناهاي شاخص تاريخي و فرهنگي در شهري چون شيرازهمچنان ناشناخته باقي مانده ؛ هرچند برخي از فعالان اين حوزه به دنبال تقويت نوعي از گردشگري به نام خلاق هستند که ارتباط مستقيم با معرفي داشته هاي فرهنگي دارد اما هنوز زير ساخت ها براي توسعه آنطور که بايد فراهم نشده است و جا دارد متوليان گردشگري در اين زمينه برنامه ريزي هاي دقيق تر و جدي تري ارائه دهند.
در گذشته حمامها علاوه بر محلي براي نظافت، مکاني براي تبادل نظر نيز بودهاند، به طوري که مردم در حمام عمومي به همفکري و بحث در مورد جامعه و فرهنگ ميپرداختند و نمونه اين مراودات را هم اکنون ميتوان در حمام وکيل شيراز ديد ؛ حمامي که سال هاست به موزه گرمابه تبديل شده است.
با اين حال براي شهري چون شيراز و حتي استان فارس تبديل اين بناها به موزه و يا احياي مجدد يک ضرورت است و بي ترديد به توسعه گردشگري هم کمک مي کند اما به گفته کارشناسان فعلا نوشدارويي براي اين نوع آثار وجود ندارد. آثاري که ميتوانند روايتگر داشته هاي فرهنگي ما باشند و گردشگري خلاق را نيز در اين استان توسعه دهند .
دراين باره مدرس دانشگاه و فعال حوزه گردشگري به خبرنگار ما گفت: امروزه گردشگري با حرکتي روبه جلو به سمت خلاق شدن مي رود.وي افزود: ديگر گردشگران در مقصد گردشگري دنبال خريد محصول نيستند بلکه همواره به دنبال جاذبه ها و پديده هاي جديد و هيجان انگيزند.
اميرحسين حکمت نيا ادامه داد: براي نمونه شيراز يکي از شهرهاي گردشگري با تنوع و تعدد جاذبههاي تاريخي، مذهبي، طبيعي و فرهنگي است، اما همواره متوليان گردشگري به شکل سنتي به جذب گردشگر مي پردازند که هم اينک در دنيا منسوخ شده است و چنانچه اين روند ادامه يابد بازار گردشگري را از دست مي دهيم.به گفته حکمت نيا به رغم آنکه گردشگري رويداد مي تواند در شهري چون شيراز مخاطبان بيشماري داشته باشد اما از توسعه اين نوع گردشگري همچنان غافليم.
وي افزود: عمده گردشگران به دنبال مقاصد جديد و يا اتفاق جديدي در مقصدهاي شناخته شده هستند اما متاسفانه چنين رخدادي در فارس و يا شهر شيراز اتفاق نميافتد و گردشگران ورودي بايد جاذبههاي تکراري اين شهر را ببينند.
وي بر لزوم معرفي داشته هاي ناشناخته تاريخي و فرهنگي فارس به گردشگران ورودي تاکيد کرد و افزود: بيترديد استفاده از ظرفيتي مانند حمام هاي تاريخي ميتواند تاثير بسزايي در توسعه و رونق گردشگري داشته باشد و جا دارد متوليان اين حوزه نسبت به احيا اين بناهاي تاريخي اقدام نمايند.
همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان فارس را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر فارس در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLp_SERJkiw4dkw
آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online
آخرين خبر فارس در سروش :
http://sapp.ir/Fars.Online
آخرين خبر فارس در ايتا :
http://eitaa.com/joinchat/154992640C628a247913