ايرنا/ مدير کل انتقال خون کرمانشاه با بيان اينکه سال گذشته بيش از ۶۴ هزار نفر به مراکز اهداي خون استان مراجعه کردند، گفت: از اين تعداد از ۵۱ هزار و ۸۴۸ نفر خون گرفته شد و مابقي به دلايل کم خوني و شاخصهاي غربالگري از اهداي خون معاف شدند.
پژمان صالحي فر روز دوشنبه در نشست خبري که به مناسبت ۱۴ ژوئن روز جهاني اهدا خون در مرکز سازمان انتقال خون کرمانشاه برگزار شد، افزود: سال گذشته ۸۸ درصد نياز فرآوردههاي خوني بيمارستانها و مراکز درماني استان در داخل و مابقي نيز از طريق شبکه ملي خون رساني تأمين شده است.
وي با بيان اينکه هميشه نياز خوني استانها تا پنج روز آينده در داخل آنها ذخيره شده گفت: مازاد خون اهدا شده در شبکه ملي خون کشور عرضه ميشود و به استانهايي که نياز دارند انتقال مييابد تا هميشه در همه استانها فرآورده خوني وجود داشته باشد.
صالحي فر با اشاره به اينکه بيشترين مصرف کنندگان خونهاي اهدايي استان با ۵۵ درصد بانوان هستند، افزود: اما بانوان تنها ۶ درصد اهدا کنندگان خون در استان را تشکيل ميدهند.
وي در ادامه اعلام کرد: پنج مرکز ثابت و موقت انتقال خون در استان وجود دارد و در ديگر شهرستانها و شهرهاي استان تيمهاي انتقال خون، ماهي يک بار براي گرفتن خون افراد اعزام ميشوند.
مديرکل انتقال خون کرمانشاه در بخش ديگري از سخنان خود اطلاع رساني ضعيف و آگاهي کم افراد از مزاياي فرادي و اجتماعي اهداي خون، دسترسي ضعيف به مراکز انتقال خون و ترس مردم از اهداي خون ناشي از سرايت بيماري را از جمله دلايل آمار نسبتاً پايين اهداي خون در استان و کشور ذکر کرد.
صالحي فر با بيان اينکه مردم بايد از فوايد اجتماعي و انسان دوستانه اهداي خون آگاهي يابند گفت: در کشور و استان امکان جدا سازي فرآوردههاي خون مانند پلاکت، پلاسما و غيره همزمان با اهداي خون افراد به وجود آمده به اين صورت که در اين روش فقط از افراد آن فرآوردهاي که مورد نياز است مانند پلاسما گرفته ميشود و نياز نيست حتماً خون کامل اهدا کنند.
صالحي فر در ادامه احداث پالايشگاه خون در کشور را معادل پالايشگاه نفت از نظر درآمد زايي و کمک به صرفه جويي ارز دانست و گفت: فقط از پلاسما خوني ميشود ۳۰ نوع دارو استخراج کرد.
وي همچنين از شاخصه بندي و قوانين بهداشتي غربالگري خون در مراکز انتقال خون خبر داد و گفت: تستهاي قبل از اهداي خون حتماً با حضور يک پزشک در مراکز انتقال خون از افراد گرفته ميشود و اگر افرادي به بيماري خاصي مانند هپاتيت: «ب» و «ث» و اچ آي وي گرفتار باشند از آنها تست گرفته ميشود از گرفتن خون آنها خود داري ميشود.
او همچنين اهداي خون ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل ۵۰ کيلو گرم وزن اعلام کرد و گفت: افراد ميتوانند در سال ۱۲ بار براي اهداي پلاسما، ۲ بار براي اهداي خون اقدام کنند.
گرفتن ۲ هزار و ۵۰۰ واحد پلاسما اولويت سازمان انتقال خون استان در سال جاري است
مدير کل انتقال خون کرمانشاه در پايان با اشاره به اينکه در سال گذشته ۷۰۰ واحد پلاسما معادل ۲۵۰ ليتر در استان از افراد گرفته شده است گفت: هدف سازمان انتقال خون استان افزايش اين آمار به ۲ هزار و ۵۰۰ واحد در سال جاري است زيرا پلاسما مهمترين فرآورده خوني مورد استفاده در بيماران خاص مانند هپاتيد، هموفيلي، سرطانها و بيماريهاي ژنتيکي است.
استان کرمانشاه کرمانشاه با ۲ ميليون نفر جمعيت ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۶۰۰ روستا دارد.
بازار