ايرنا/مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم گفت: عمليات برداشت گيلاس از سطح ۱۳۷ هکتار از باغ هاي اين شهرستان آغازشده است و پيش بيني مي شود از اين سطح ۵۰۰ تن محصول برداشت و روانه بازار شود.
مجتبي اسکندري با اشاره به اينکه عملکرد متوسط اين محصول در باغهاي شهرستان در حال حاضر بيش از چهار تُن در هکتار است، تصريح کرد: از اين ميزان سطح زير کشت، ۱۰۰ هکتار بارور و ۳۷ هکتار غيربارور است.
اسکندري تعداد بهره برداراني که مشغول کشت و کار محصول گيلاس در شهرستان طارم هستند را ۵۰۰ بهره بردار برشمرد و افزود: در سال زراعي جاري براساس پيش بينيها ۷۵ ميليارد ريال از راه برداشت گيلاس، نصيب بهره برداران اين محصول خواهد شد.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم با اشاره به اينکه، گيلاس شهرستان طارم از مرغوبترين گيلاسهاي کشور است، تشريح کرد: توسعه پايههاي جديد گزيلا (پايه پيوندي)، استفاده از ارقام تکدانه جهت بازار رساني مناسب، رعايت توصيههاي بهداشتي در تهيه نهال شناسه دار و احداث باغهاي رديفي و بهداشتي جهت کنترل بيماري و آفات باغي، برگزاري کلاسهاي آموزشي و ترويجي، رعايت توصيههاي تغذيهاي مناسب جهت ماندگاري بالاي ميوه و بازار رساني مناسب، اصلاح روشهاي آبياري و استفاده از سامانههاي نوين آبياري در باغها از مهمترين اقداماتي است که ميتواند در افزايش راندمان توليد و کاهش مصرف آب تأثيرگذار باشد.
وي به باغداران شهرستان توصيه کرد، در زمان برداشت محصول گيلاس از هيچگونه سموم استفاده نکنند و در صورت لزوم و نياز قبل از برداشت محصول از سموم کمخطر و کمدوام استفاده کنند.
برداشت گيلاس در شهرستان طارم از اوايل خرداد آغاز شده و با توجه به زمان رسيدن ارقام مختلف تا اواخر تير ادامه دارد.
ارقام گيلاس مورد کشت در اين شهرستان شامل تک دانه، مشهدي، شبستري و محلي است.
بيشترين سطح زير کشت و توليد گيلاس شهرستان طارم در روستاهاي شيت، وليدر و زاچکان است که در سالهاي اخير برخي از باغداران در روستاهاي سرخه ميشه و هزارود نيز به دليل شرايط آب و هوايي مناسب اين روستاها براي کشت گيلاس، اقدام کردهاند.
محصول گيلاس توليدي اين روستاها به دليل دارا بودن شرايط اقليمي خاص از جمله شبهاي خنک و روزهاي گرم با شدت آفتاب بالا از کيفيت بالاي برخوردار است و خريداران زيادي را از نقاط مختلف استان و کشور به اين روستاها ميکشاند.
چند سالي است که با برگزاري جشنواره برداشت گيلاس در روستاهاي شيت و وليدر گردشگران زيادي عازم اين مناطق توريستي ميشوند.
بهترين شرايط آب و هوايي براي رويش و رشد درخت گيلاس، نقاط معتدل سرد مانند نواحي کوهستاني است، اکثر روستاهاي واقع در نقاط کوهستاني شهرستان طارم مستعد پرورش و توليد محصول گيلاس بوده و مردم اين روستاها ميتوانند با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزي براي کاشت و برداشت اين محصول با ارزش اقدام کنند.
گيلاس ميوه قرمز رنگ و کوچکي است که داراي طعم و بويي دلپذير، مواد مغذي زياد و خواص آنتي اکسيدان است.
گيلاس ميتواند بعضي از بيماريها مانند بي خوابي، نقرس، آرتروز را درمان کند و باعث بهبود سلامت قلب، بهبود عضلات، تنظيم قند خون و سلامت زن باردار شود.
شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعيت (حدود ۵ درصد جمعيت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کيلومتري شمال شرقي زنجان واقع شده و با استانهاي قزوين، اردبيل و گيلان همسايه است.
بازار