ايرنا/معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد گفت: بر اساس آخرين مطالعات انجام گرفته مصرف سيگار و دخانيات در استان بالاتر از ميانگين کشور است.
سيد راشد جزايري روز سه شنبه در نشست هماهنگي هفته ملي بدون دخانيات افزود: شيوع مصرف سيگار در استان ۱۱.۸۸ درصد و ميانگين مصرف دخانيات ۱۵.۸ درصد گزارش شده در حالي که مصرف سيگار در کشور ۱۰.۸ درصد و مصرف دخانيات ۱۴.۱۵ درصد است.
وي، حساس سازي جامعه و اطلاع رساني در خصوص مضرات مصرف سيگار و دخانيات را از مهمترين اهداف هفته ملي بدون دخانيات اعلام کرد و گفت: از آنجا که مصرف سيگار در سنين ۱۲ تا ۱۵ سال و همچنين قشر زنان کشور شيوع بيشتري نسبت به سالهاي گذشته پيدا کرده است تلاش ميشود تا با آگاه سازي گروههاي هدف، مانع پيشروي اين روند شويم.
جزايري نقش دستگاهها و نهادهاي دولتي و مردمنهاد در مبارزه با استعمال دخانيات را مهم و اثرگذار دانست و تصريح کرد: اين در حالي است که جديت و اهتمام دستگاههاي استان در اين حوزه کمرنگ است واين موضوع ميطلبد تا توجه بيشتري لحاظ شود.
رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري، ساماندهي مراکز عرضه سيگار را از ديگر اقدامات پيش بيني شده در هفته ملي بدون دخانيات برشمرد و گفت: از ۱۲ هزار واحد صنفي فعال در استان در حدود ۸ هزار واحد در حوزه خواروبار فروشي فعاليت دارند که بي شک اين واحدها برخلاف قوانين موجود در حوزه عرضه دخانيات نيز فعال هستند.
جزايري خاطرنشان کرد: بايد تلاش شود تا واحدهاي عرضه سيگار و دخانيات محدود و اختصاصي شوند و مراکز خواروبار فروشي به صورت داوطلبانه از انجام اين عمل خودداري کنند.
وي با بيان اينکه قوانين جامعي در خصوص منع استعمال دخانيات در ادارات و اماکن عمومي کشور وجود دارد، اظهار داشت: ضعف ما در مرحله اجرا است و به وضوح ديده ميشود که سيگار در اماکن عمومي مصرف ميشود.
جزايري با بيان اينکه مصرف دخانيات عامل بروز ۹۰ درصد سرطان ريه است، افزود: مصرف سيگار و دخانيات همچنين عامل بروز ۷۵ درصد بيماريهاي مزمن تنفسي، عامل ۲۵ درصد مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي و عامل تشديد کننده بيماري سل است.
امسال هفته ملي بدون دخانيات از ۲۵ تا ۳۱ خرداد با شعار «اماکن عمومي بدون دخانيات، حق شهروندي» نامگذاري شده است.
بازار