ايرنا/ عبدالوهاب پورالحسيني روز سه شنبه در گفت و گويي بيان داشت: تاکنون ۶۰ هزار هکتار از مراتع، اراضي و باغ ها اين شهرستان در برابر آفت ملخ با مشارکت ۶ اکيپ از کارشناسان و نيروهاي داوطلب پايش شده است.
رئيس جهاد کشاورزي گچساران بيان کرد: اين ميزان مراتع، اراضي و باغها در مناطق مختلف اين شهرستان از جمله بابا کلان، خشاب، ليشتر، سراب ننيز، دژسليمان، امامزاده جعفر، پاکوه و ماهور باشت پايش شده است.
پورالحسيني تصريح کرد: عمليات سم پاشي و مبارزه با ملخ صحرايي شب گذشته در ۸۵ هکتار از زمين هاي کشاورزي مناطق سراب ننيز، دژسليمان و دشت امامزاده جعفر انجام شد.
وي با تاکيد بر اينکه عمليات پايش و مبارزه با آفت ملخ همچنان ادامه دارد گفت: هم اکنون امکانات و تجهيزات از جمله دستگاه سم پاش در اين شهرستان براي مبارزه با اين آفت وجود دارد و هيچ مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.
ملخ هاي مهاجر که بهمن سال گذشته از کشورهاي حوزه شبه جزيره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخي استان هاي جنوب شرق کشور شدند، تاکنون در برخي استانها از جمله سيستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبي، خوزستان، کهگيلويه و بويراحمد مشاهده شده اند.
کارشناسان مي گويند: تخم گذاري ملخ به صورت خوشه اي انجام ميشود که در آينده منجر به توليد ۳۰۰ تا ۴۰۰ ملخ مي شود.
ملخ هاي مهاجم تمام گياهان زراعي، باغي و حتي علفهاي هرز را مي خورند، اين نوع ملخ قدرت پرواز بسيار زيادي دارد و در يک شبانه روز مي تواند تا ۱۵۰ کيلومتر پرواز کند.
سالانه بيش از ۹۶ هزار تن انواع محصولات کشاورزي و دامي در شهرستان گچساران توليد مي شود.
بخش مرکزي شهرستان گچساران سه دهستان، ۱۲۰ روستا و ۲۶ هزار و ۶۳۸ نفر جمعيت روستايي و ۱۰ هزار نفر جمعيت عشايري دارد که شغل بسياري از آنان کشاورزي و دامپروري است.
شهرستان ۱۲۴ هزار نفري گچساران در جنوب غربي کهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
بازار