ايرنا/يک عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني زنجان گفت: بر خلاف تصور عموم مصرف آب آشاميدني اين استان سنگ ساز کليه نيست بلکه عوامل ديگري در ظهور و بروز آن دخالت دارد.
دکتر حسن ياري افزود: بسياري از شهرونداني زنجاني تصور ميکنند که آب استان به دليل نوع خواص آن در بروز سنگ کليه دخالت داشته در حالي که بايد به عوامل ديگري توجه کرد.
وي اظهار داشت: کشورهاي ايران، ترکيه و کشورهاي عربي، شمال آفريقا و خاورميانه جزو مللي هستند که به خاطر خشکي آب و هوا، نوع تغذيه و عوامل ژنتيکي روي کمربند توليد سنگ در کليه و سيستم ادراري قرار دارند که اين ميران در برخي نقاط کشورمان بيشتر مشاهده ميشود.
اين مسئول ادامه داد: زمينه خانوادگي، چاقي و نوع رژيمهاي غذايي، عدم تحرک کافي، مصرف نوشابههاي گازدار، رژيمهاي پرنمک از عوامل ايجاد سنگ کليه در افراد است و به اين فاکتورها بايد توجه شود.
وي اضافه کرد: براي درمان سنگ کليه در افراد راههاي متعددي وجود دارد که با توجه به نوع سنگ و علائم تشخيصي درمانها انجام ميگيرد.
اين فوق کليه و مجاري ادراري مرکز آموزشي و درماني فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: سنگ کليه در فرد ميتواند بدون هيچ علائم مشخصي بروز کند و با يک درد بسيار شديد خود را نشان ميدهد.
وي اظهار داشت: تغيير رنگ ادرار، درد خفيف تا مزمن در پهلو و درد ناگهاني و شديد به همراه استفراغ از علائم تشخيص سنگ کليه در افراد است.
ياري افزود: اين در حالي است که در روزهاي داغ فصل تابستان به دليل فعاليت بيشتر تعريق بدن افزايش مييابد و اين موضوع به نوبه خود نياز بدن به مايعات را افزايش ميدهد.
وي خاطر نشان کرد: بر اين اساس متخصصان مصرف ۶ تا هشت ليوان مايعات را در روز براي عموم افراد توصيه ميکنند و در اين ميان خوردن هر نوع خوراکي از جمله نوشيدن آب درحد تعادل اهميت زيادي دارد.
به گفته اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي زنجان، مردان بيش از زنان مستعد ابتلاء به اين بيماري هستند که اين قشر بيشترين مراجعهکنندگان سنگ کليه را به مراکز بيمارستاني تشکيل ميدهند.
بازار