آخرين خبر/ صورتي ترين مسجد دنيا اين جاست! مسجدي که اين روزها از محبوبيت خاصي بين گردشگران برخوردار است واگرهم دربسته سفربه شيراز نباشد گردشگران اصرار به ديدن آن دارند.
اينجا مسجد قاجاري نصير الملک است. تنها بناي مذهبي مسلمانان جهان که با کاشي هاي صورتي تزيين شده وتلفيق هم زمان رنگ و نور هم به زيباي هاي اين بنا اضافه کرده است.
اين مسجد يکي از ده ها مسجد تاريخي شيراز است که در بافت تاريخي اين شهر قرار گرفته اما محبوبيت آن در بين گردشگران وصف ناپذير است. شايد در نگاه نخست قدمت و اصالت و يا تزيينات به کار رفته دراين بناي مذهبي علت اصلي اين محبوبيت باشد اما با نگاه به ديگر آثار تاريخي شيراز و البته نمونه اين مسجد در مي يابيم که اين محبوبيت علت ديگري بايد داشته باشد.
به اعتقاد برخي از کارشناسان حوزه گردشگري نام اين مسجد و شهرتي که دارد هم مزيد بر علت شده اما اين موضوع تمام ماجرا نيست.
به گفته نايب رييس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي فارس و فعال گردشگري و مدرس دانشگاه ،گردشگران همواره به دنبال ترين ها و برند ها هستند و علاقه مندند که جاذبه هاي مشهور و منحصر به فرد در سراسر دنيا را ببينند براي نمونه گردشگراني که به کشور پرو سفر مي کنند حتما سري به ماچوپيچو، که به بزرگترين بناي سنگي دنيا معروف شده، مي زنند.
سعيد نگهبان فرد ادامه داد: در شيراز هم جاذبه هاي گردشگري کم نيست اما ديدن مسجد تاريخي نصير الملک که به مسجد صورتي معروف است به يک ضرورت براي گردشگران بدل شده است.
وي در گفت و گو با «خبر جنوب» افزود: مسجد نصير الملک تنها بناي مذهبي مسلمانان در دنيا است که رنگ صورتي درمعماري و تزيينات آن قالب است، در معماري تمامي مساجد تاريخي ايراني و خارجي رنگ هايي چون آبي، فيروزه اي ، نيلي و سفيد به کار رفته اما درمسجد نصيرالملک اين رنگ صورتي است که همين موضوع مسجد را خاص و منحصر به فرد کرده است.
نايب رييس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي فارس با بيان اينکه هم اکنون بازديد از اين مسجد در اکثر بسته هاي سفر به ايران و شيراز وجود دارد، افزود: يکي از دلايلي که موجب شده گردشگران به ديدن مسجد نصير الملک بيايند به عکس ها و تبليغاتي بر مي گردد که در رسانه هاي مختلف خارجي وجود دارد.
وي همچنين با اشاره به اينکه تا مدت ها بازديد از اين مسجد در بسته سفر گردشگران نبود، گفت: بسياري از گردشگران ورودي به فارس اصرار داشته و دارند که از اين مسجد ديدن کنند و اين موضوع مهمترين اتفاق ممکن در سال هاي اخيراست.
اين فعال حوزه گردشگري در ادامه اين گفت و گو با تاکيد بر اينکه محبوبيت اين مسجد نزد گردشگران مديون راهنمايان گردشگري است، افزود: راهنمايان گردشگري با معرفي اين مسجد به گردشگران تاثير به سزايي در محبوبيت اين مسجد داشتند.
نگهبان فرد در ادامه به فعاليت هاي موثري هم که طي سال هاي اخير از سوي متوليان مسجد انجام شده اشاره کرد و افزود: نورپردازي ، استقرار دايم راهنماي گردشگري در مسجد، همچنين ساماندهي ساعات بازديد گردشگران از جمله اتفاقات مهمي است که براي اين جاذبه گردشگري رخ داده و محبوبيت آن را دوچندان کرده است.
بنابر اين گزارش در يک سال اخير شاهد اجراي طرح نورپردازي در اين مسجد تاريخي بوديم . عموما گردشگران که صبح ها به اين مسجد مي آيند مي توانند تلاقي رنگ و نور را در شبستان مسجد ببيند.
با نورپردازي مسجد در شب اين فرصت براي گردشگران فراهم شد که بازي رنگ و نور را در محوطه بيروني شبستان (حياط) مسجد ببنند.
هر چند که اين طرح مورد توجه گردشگران قرار گرفت و تبليغات گسترده اي هم در اين رابطه صورت گرفت اما مدتي است که اين پروژه اجرا نمي شود وفرصت گردشگري شب از مسجد هم گرفته شده است.
در اين باره کاظم شفيعي مدير موقوفه و مسجد نصير الملک گفت: بازديد گردشگران همواره از مسجد بسيار زياد است و از زماني هم که پروژه نورپردازي در اين بنا هم آغاز شده شاهد استقبال بيشتري از اين مسجد بوديم اما متاسفانه به دليل عدم همکاري برخي از ارگان هاي فرهنگي و اجرايي نورپردازي متوقف شده است و عملا امکان بازديد گردشگران در شب از اين مسجد وجود ندارد.
وي ادامه داد: تا زماني که امنيت محوطه و محدوده اطراف اين مسجد تامين نشود بازديد شبانه از مسجد هم امکان پذير نيست.
شفيعي با بيان اينکه نامه نگاري هاي متعددي با اداره کل ميراث فرهنگي فارس و نيروي انتظامي در باره تامين امنيت محوطه براي گردشگران انجام شده ، گفت: به رغم پي گيري هاي انجام شده هنوز اين مشکل حل نشده است به طوري که براي تامين امنيت محوطه دست کم به 6 نفر نيروي مجرب و حفاظتي نياز است.
مدير موقوفه و مسجد نصير الملک ادامه داد: چنانچه اين مشکل حل نشود ،امکان بازديد گردشگران در شب از اين مسجد وجود نخواهد داشت.
گفتني است مسجد نصير الملک از نظر کاشيکاري و مقرنس کاري از زيباترين مساجد ايران است. مسجد داراي صحن وسيعي است که در سمت شمال آن قرار دارد. در ورودي داراي طاق نمايي بزرگ است که سقف آن با کاشي هاي رنگارنگ مزين گشته است.مسجد داراي دو شبستان شرقي و غربي است .
استفاده از شيشه هاي رنگارنگ در طراحي داخلي معماري ايراني و همچنين در کليساها شايع بوده است. اما شايد استفاده از اين زيبايي منحصر به فرد در مساجد کمي شگفت انگيز به نظر برسد.
مسجد نصيرالملک شيراز يکي از معدود مساجد جهان است که طراحي داخلي چشمگير آن با شيشه هاي رنگي، اين مکان را به يک اثر هنري تحسين برانگيز تبديل کرده است.
نور آفتاب از شيشه هاي رنگي اين مسجد بر روي نقش و نگار ديواره ها و طرح هاي روي آن منعکس شده و يا آنکه بر روي فرش کف مسجد مي تابد. عبور نور خورشيد از شيشه هاي رنگي و ترکيب رنگ آن ها باعث شده تا دنيايي از رنگ در مسجد به وجود بيايد .
مسجد ، به دوره قاجار تعلق دارد. ساخت آن توسط دو نفر از بهترين معماران ايراني، استاد ميرزا حسن معمار و ميرزا رضاي کاشيپز شيرازي و با دستور حاج حسن علي خان، حاکم وقت شيراز و پسر سوم حاج قوام الملک شيرازي در سال 1255 آغاز شده است.ساخت اين مسجد 12 سال طول کشيده است .
حاج حسن علي خان در اواخر عمر تصميم گرفت تا مسجدي از خود در شهر شيراز به يادگار بگذارد و براي همين دستور ساخت مسجد نصير الملک را صادر کرد .
مسجد داراي دو ايوان در قسمت شمال و جنوبي است که درست روبروي هم قرار دارند. اين دو ايوان با مقرنس هاي ظريف و طرح هاي اسليمي تزئين شده اند.
زيباترين بخش مسجد نصيرالملک، ايوان مرواريد است. اين ايوان مسحورکننده که در شبستان شمالي قرار دارد، داراي بيشترين و زيباترين تزئينات مسجد است. استفاده از کاشي هاي تک رنگ فيروزهاي و ستون هاي سنگي حجاري شده که با نقش هاي هفت رنگ و با پيچ و تاب خاصي روي ديواره حکاکي شده، باعث شده تا اين بخش از مسجد عنوان زيباترين بخش از نظر معماري و طرح هاي به کار رفته را به خودش اختصاص بدهد .
براي ديدن اين مسجد بايد به محله اسحاق بيک در خيابان لطفعلي خان زند شيراز رفته و از زيبايي وصف نشدني آن لذت ببريد.
همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان فارس را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر فارس در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLp_SERJkiw4dkw
آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online
آخرين خبر فارس در سروش :
http://sapp.ir/Fars.Online
آخرين خبر فارس در ايتا :
http://eitaa.com/joinchat/154992640C628a247913