ايرنا/عصر ديروز (يکشنبه) بر اثر انفجار در يکي از کوره هاي معدن سرمک ۲ تن از مهندسان اين شرکت فوت کردند و يک تن از کارگران مجروح شد که علت اين حادثه مرگبار توسط کارشناسان در دست بررسي است.
شرکت معادن سرمک در سال ۱۳۵۱ با هدف اوليه استخراج سرب و آهن، اين ۲ فلز حساس در صعنت روز جهان، با پشتوانه معدن آهنگران واقع در شهرستان ملاير تأسيس شد و در حال حاضر با ۹۰ درصد نيروهاي بومي منطقه مشغول به فعاليت است که روز گذشته در حادثه اي دلخراش ۳ تن از مهندسان و کاران اين معدن کشته و زخمي شدند.
معاون استاندار همدان و فرماندار ويژه ملاير روز يکشنبه در اين باره به خبرنگاران گفت: ساعت ۱۶ و ۲۰ دقيقه ديروز حادثه اي در معدن سرمک اتفاق افتاد که منجر به فوت ۲ تن از مهندسان و زخمي شدن يک کارگر اين معدن شد.
قدرت الله ولدي بيان کرد: اين در حالي است که خط توليدي که انفجار در آن رخ داد، توسط مهندسان در حال دست آزمايش و بررسي بوده و قرار بود در آينده نزديک مورد بهره برداري قرار گيرد.
وي ادامه داد: به گفته مدير معدن سرمک در حين انجام کار در انتهاي يکي از اين کوره ها، به دليل جمع شدن گاز انفجاري رخ مي دهد که حادثه تلخ را براي کارکنان معدن سرمک رقم زد.
فرماندار ويژه ملاير افزود: مهندسان معدن سرمک در حال بازرسي و آزمايش اين خط بودند که به دليل انفجار از طبقه فوقاني به پايين پرتاب و بي درنگ فوت ميکنند و يکي از کارگران در انتهاي خط نيز مجروح مي شود.
ولدي با تاکيد بر اينکه موارد فني و دلايل ايجاد اين انفجار توسط کارشناسان در دست بررسي است اظهار داشت: اين يک حادثه طبيعي است که در تمامي معادن در سراسر جهان رخ ميدهد.
وي گفت: اين شرايط در تمامي حوزههاي اقتصادي بويژه حوزههاي سخت کاري همچون معدن رخ ميدهد و قابل پيش بيني نيست.
فرماندار ويژه ملاير با اشاره به بازديد يک ماه گذشته از شرکت معادن سرمک و بررسي موارد ايمني بيان کرد: تمامي موارد و نکات ايمني حين کار در اين معدن رعايت مي شود و اين انفجار يک حادثه است و کسي هم مقصر آن نيست.
ولدي يادآور شد: در اين رابطه بي درنگ گزارشهاي دستگاههاي متولي را دريافت کرديم و در حال بررسي حادثه و روند ادامه کار براي توليد معدن هستيم و مديران استاني و شهرستاني تا پاسي از شب گذشته در معدن حضور داشتند.
وي ضمن تسليت به خانوادههاي نظري و ميرهادي و آرزوي سلامتي براي کارگر مجروح اين معدن افزود: صبح امروز از کارگر مجروح در بيمارستان عيادت و بر سرعت بخشيدن بر معالجه و درمان وي تاکيد شد.
معاون استاندار همدان توصيه کرد: با توجه به اينکه خانوادهها درآمدشان از اين معدن است، کارگران و مجموعه معادن سرمک با حفظ مراتب ايمني همانند گذشته به کار خود ادامه دهند، چراکه نميخواهيم کار اين معدن با چنين ظرفيت عظيمي متوقف شود.
ولدي با اشاره به انتشار صحيح اين خبر در فضاي مجازي و رسانهها گفت: در انتشار اينگونه اخبار بايد از حاشيه سازي و خبرهاي غير کارشناسي پرهيز شود.
شرکت معادن سرمک با ظرفيت توليد سالانه ۲۰ هزار تن ژيلسونيت اولين توليد کننده و فرآوري کننده اين ماده در ايران است و ظرفيت توليد اين شرکت در زمينه سنگ آهن پنج ميليون تن، کنسانتره سرب ۱۰ هزار تن و کنسانتره روي ۲۰ هزار تن در سال است.
در حال حاضر بيش از ۳۰۰ کارگر در اين معدن مشغول فعاليت هستند.
بازار