ايرنا/ رييس اداره محيط زيست شهرستان انديکا با اشاره به مشاهده «لک لک سياه» در اين شهرستان گفت: جوجه آوري «لک لک سياه» براي نخستين بار در منطقه حفاظت شده شيمبار و براي دومين بار در خوزستان ثبت شده است.
مصطفي يوسفي بيان کرد: در بهار امسال براي نخستين بار يک آشيانه داراي لک لک سياه در منطقه حفاظت شده شيمبار در اين شهرستان، پشت درياچه سد شهيد عباسپور (حاشيه کارون) مشاهده شد.
وي افزود: آشيانه سازي و جوجه آوري اين گونه (يک جفت) عکس برداري و ثبت شده و گزارش اين جوجه آوري در کميته ثبت پرندگان ايران تاييد شد.
يوسفي با اشاره به اهميت بقاي اين گونه اضافه کرد: سه گونه لک لک در ايران قابل مشاهده است که ۲ گونه لک لک سفيد و لک لک سياه در خوزستان قابل مشاهده هستند.
وي گفت: در سال ۹۵ نيز جوجه آوري لک لک سياه و يک آشيانه فعال در سواحل صخرهاي سد کارون سه در شهرستان ايذه ثبت شده بود که نشان ميدهد سواحل صخرهاي رودهاي خوزستان در بالادست و نواحي کوهستاني ميتواند زيستگاه مناسب و مکانهاي با ارزش براي جوجه آوري اين گونه کمياب باشد.
يوسفي با تاکيد بر حفاظت از اين گونه افزود: آشيانه لک لک سياه در ارتفاع بالا در شکاف درون ديواره کوهستان و غيرقابل دسترس مشاهده شده بنابراين به نظر مي رسد که مورد تهديد عوامل انساني نباشد.
وي با بيان اينکه محيط بان ها به صورت مستمر در منطقه حفاظت شده گشت هايي دارند اضافه کرد: در صورت افزايش امکانات از جمله وسايل گشت آبي (قايق) مي توان حفاظت از اين گونه را به نحو بهتري انجام داد، همچنين با نصب دوربين مي توان مراحل زادآوري و ماندگاري جوجه ها را مطالعه کرد.
لک لک سياه (Black Stork Ciconia nigra) ۹۷ سانتيمتر طول دارد. آبزي است و به واسطهٔ سر، گردن و پشت سياهش، کاملاً از حاجي لکلکها متمايز است.
اين پرنده در نواحي آبهاي شور و شيرين، رودخانههاي کمعمق با ساحل شني، کانالها، جزاير، زمين هاي سيلابگير و نواحي پر درخت کنار درياچهها به سر برده و معمولاً روي درختان آشيانه ميسازد. در ايران، به تعداد کم و مهاجر و پيش از اين در مناطق جنوبي و شمال غرب، به صورت گروههاي کوچک مهاجر ديده شده بود.
بازار