ايرنا/ سرهنگ عليرضا ابوطالبي روز يکشنبه در گفت و گويي بيان داشت: چوبهاي قاچاق کشف شده در اين مدت مربوط به درختان جنگلي و محصولات مرتعي با ممنوعيت قطع بوده است.
وي با بيان اينکه از ابتداي امسال تا پايان تيرماه، ۲ هزار و ۵۰۰ تن چوب جنگلي قاچاق در استان سمنان کشف شده است، ادامه داد: قاچاق چوب جنگلي مربوط به درختان استانهاي همجوار بوده که در محورهاي مواصلاتي استان شناسايي و کشف شده است.
ابوطالبي تصريح کرد: در چهار ماه سال ۹۸، ۱۰ هزار و ۳۰۰ تن گياه ريواس قاچاق و ۱۷۷ کيلوگرم زغال چوب تاغ در استان سمنان کشف و ضبط شده است.
به گفته فرمانده يگان حفاظت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان، ۱۸ دستگاه خودرو، حامل چوب و فرآوردههاي چوبي قاچاق در استان توقيف و براي تشکيل پرونده و صدور حکم به مراجع قضايي معرفي شدند.
وي يادآور شد: جريمه نقدي و توقيف خودرو از جمله مجازات تعيين شده براي سودجويان است و در زمان حاضر افزايش جريمه آسيب رساندن به عرصه هاي طبيعي با همکاري مراجع قضايي به عنوان راهکار بازدارنده از تخلف در دستور کار اين سازمان منابع طبيعي قراردارد.
ابوطالبي ابراز داشت: سهمي از جريمههاي نقدي اخذ شده از سودجويان براي تجهيز و تقويت يگان حفاظت منابع طبيعي در نظر گرفته نميشود و خواهان تخصيص بخشي از جريمهها به عنوان حق کشف به يگان حفاظت هستيم.
فرمانده يگان حفاظت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان با اشاره به وسعت عرصههاي منابع طبيعي گفت: کمک گرفتن از جوامع محلي و استفاده از ظرفيت مشارکت مردمي از رويکردهاي يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري براي پيشگيري و مقابله با قاچاق چوب و محصولات جنگلي و مرتعي است.
از ۹.۷ ميليون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحي بياباني و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضي کشاورزي و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکيل مي دهد.
از مجموع مناطق جنگلي در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل هاي هيرکاني و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزني برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کويري و بياباني است.
استان سمنان به ازاي هر ۱۷۰ هزار هکتار عرصه هاي منابع طبيعي يک جنگلبان دارد که پاسخگوي نيازها نيست.
بازار