ايسنا/ رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه با اشاره به کاهش صادرات استان در چهار ماهه امسال، گفت: اميدواريم از شهريور ماه به بعد دوباره روند صادرات رونق بگيرد.
کيوان کاشفي با بيان اينکه ميزان صادرات استان کرمانشاه در چهار ماهه امسال کاهش هشت درصدي داشته است، اظهار کرد: اين کاهش صادرات فقط مربوط به استان کرمانشاه نيست و در کل کشور کاهش صادرات را تا حدودي شاهد بوده ايم.
وي با بيان اين ميزان صادرات ايران به عراق نيز در اين مدت 10 درصد کاهش داشته، افزود: وقتي کرمانشاه سهم 35 درصدي از صادرات ايران به عراق دارد، حتما از اين کاهش صادرات تاثير ميپذيرد.
رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه يادآور شد: البته وضعيت مرزهاي کرمانشاه نسبت به ساير مرزهاي کشور در زمينه صادرات به عراق تا حدودي بهتر بوده است.
کاشفي درباره دلايل کاهش صادرات چهار ماهه کشور و به تبع آن استان کرمانشاه نيز گفت: يکي از عوامل اصلي سياستهاي داخلي کشور است که با توجه به افزايش قيمتهاي ارز اعمال شد و شاهد صدور بخشنامهها و دستورالعملهايي بوديم که روند صادرات و واردات کشور را دچار اختلال کرد.
وي گفت: طي 13 ماه گذشته 72 بخشنامه و دستورالعمل داشته ايم که تجارت کشور را تحت تاثير قرار داده است.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران ممنوعيتهاي مقطعي صادرات برخي کالاها را از جمله اين محدوديتها دانست که باعث از دست رفتن بازارهاي صادراتي کشور ميشود.
وي تاکيد کرد: بخشي از ممنوعيتهاي صادراتي کالاهاي خاص مانند دام زنده، نخود و... همچنان ادامه دارد و استاني مانند کرمانشاه را تحت تاثير بيشتري قرار داده است.
کاشفي برگشت ارز صادراتي به کشور و سامانه نيما را نيز از ديگر عوامل محدود کننده صادرات برشمرد و يادآوري کرد: سختگيريهاي يکسال اخير باعث شده بسيار از صادرکنندگان ريشهدار از صادرات فاصله بگيرند.
وي با بيان اينکه عمدتا اجبار بر اين بود که بازگشت ارز به کشور از طريق سامانه نيما باشد، خاطرنشان کرد: اين امر براي صادرکنندگان چندان خوشايند نيست، زيرا آنها ميتوانستند در برابر اين صادرات، واردات انجام دهند.
رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه گفت: به علاوه برگشت ارز از کشوري مانند عراق به دليل نامناسب بودن ساختار بانکي هزينه 12 تا 15 درصدي به همراه دارد.
کاشفي با بيان اينکه سياستهاي کشور عراق براي محدوديت واردات برخي از کالاها نيز در کاهش صادرات اثر گذاشته، افزود: اين محدوديت از طريق افزايش تعرفهها اعمال و باعث شد حتي صادرات برخي اقلام کاملا ممنوع شود.
به گفته وي، اين محدوديتها براي برخي کالاها مانند سيمان و خصوصا محصولات کشاورزي که اکنون در فصل آن هستيم وجود دارد.
رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه با بيان اينکه مجموع اين موارد کاهش صادرات را قابل پيش بيني کرده بود، تاکيد کرد: اميدواريم در نيمه دوم سال و از شهريور ماه شاهد رونق دوباره صادرات باشيم.
کاشفي با اشاره به کاهش قيمت دلار و کم شدن فاصله ارز آزاد و نيمايي، اظهار کرد: اين امر باعث ميشود تمايل صادرکنندگان براي صادرات و برگشت ارز به کشور بيشتر شود.
وي از ثبات نسبي که در قوانين و مقررات ايجاد شده هم ياد کرد و ادامه داد: اين امر نيز به بهبود وضعت صادرات کشور و به تبع آن کرمانشاه کمک خواهد کرد.
بازار