پايگاه خبري تحليلي آناج/جمعآوري حيوانات بي پناه گاها مورد سواستفاده برخي افراد نا آگاه قرار ميگيرند، به طوري که بارها در فضاي مجازي تصاويري از آزار و شکنجه اين زبان بستگان منتشر مي شود.
حضور سگ هاي ولگرد در خيابان هاي تبريز مسئله جديدي نيست و هميشه در ساعات مختلف يا نيمه هاي شب صدا و تصوير آن ها شنيده و ديده مي شود، اين پديده مدتي است به يک موضوع زيست محيطي هم تبديل شده است.
گاه و بيگاه در اخبار مي شنويم که اين حيوانات خياباني، شهروندان و به خصوص کودکان را مورد هجوم قرار دادهاند. در آخرين مورد آن نيز شاهد حملهي سگ به يک دختر بچه در منطقه کوجووار تبريز و شهر جديد سهند بوديم.
دلايل حضور اين تعداد سگ ولگرد در خيابان هاي تبريز خود جاي سوال دارد. قربانيان معاونت خدمات شهري شهرداري تبريز رها سازي از مبادي ورودي شهر را عامل اصلي هجوم سگ ها مي داند و معتقد است اين حيوانات که گاها هم کهنسال هستند، از شهرهاي کوچک اطراف مخصوصا از طرف آذرشهر در ورودي شهر رها شده و به اميد يافتن اندک غذايي در داخل شهر ها پرسه مي زنند.
جمع آوري حيوانات ولگرد چند سال است که به روش زنده گيري انجام مي شود و سگ کشي تقريبا متوقف شده اما اخيرا در منطقه شهرک ياغچيان تبريز اخباري مبني بر تيراندازي و گاها آزار و اذيت حيوانات منشر شده است. يکي از ساکنان منطقه ياغچيان تبريز در گفتوگو با خبرنگار آناج، از شنيده شدن صداي تيراندازي در ساعات انتهاي شب خبر مي دهد.
وي گفت: در نيمه شب ها صداي تيراندازي به سمت سگ هاي خياباني هرشب به گوش مي رسد حال آنکه اين حيوانات در اين منطقه جولان مي دهند.
در حالي که مسئولين شهرداري تبريز از ترحم کشي سخن مي گويند ولي بازهم سخن از معدوم سازي اين حيوانات به روش تيراندازي به ميان ميآيد.
بهرنگ از کارشناسان اين حوزه در شهرداري به خبرنگار ما مي گويد: باتوجه به سياست هاي اتخاذ شده، بحث اتلاف سازي سگ هاي ولگرد در کلانشهر ها اصلا مطرح نيست.
وي مي افزايد: شهرداري تبريز طي قراردادي که با پناهگاه پرديس منعقد کرده است، زنده گيري و نگهداري از سگ هاي ولگرد بر عهده اين مجموعه گذاشته شده و شهرداري تبريز فقط در اختيار قراردادن امکانات و هزينه نگهداري اين حيوانات را متقبل مي شود، اين قرارداد در حدود ۴ سال است که اجرا مي شود. کليه سگ هاي بلاصاحب طي اين قرارداد جمع آوري و نگه داري مي شود.
اين حيوانات بي پناه گاها مورد سواستفاده برخي افراد ناآگاه قرار مي گيرند به طوري که بارها در فضاي مجازي تصاويري از آزار و شکنجه اين زبان بستگان منتشر مي شود و اخيرا هم نيروي انتظامي با کساني که اقدام به حيوان آزاري کنند، برخورد کرده و گوانينامه آنان را ابطال مي کند.
محمد وحدتي نماينده مردم بستان آباد در واکنش به اظهارات سرهنگ عين الله جهاني، معاون اجتماعي پليس راهور ناجا مبني بر ابطال گواهينامه رانندگان حيوان آزار، گفت: هر چند رفع خلاءهاي قانوني و چنين اقداماتي در کاهش حيوان آزاري ها موثر است اما به طور قطع فرهنگسازي ميتواند راهکار موثرتري باشد.
وي افزود: اينکه پليس به موضوع حيوانآزاري ها واکنش نشان داده اتفاق ميمون و مبارکي است اما به طور قطع اقدامات سلبي در پيشگيري از حيوانآزاري کارساز نيست و احتمال مي رود عاملان حيوانآزاري جريتر شوند.
وحدتي با تاکيد بر اينکه حيوانآزاري بايد جرمانگاري شود، افزود: مردم بايد بدانند که حيوانات مانند انسانها حق حيات داشته و بايد به حقوق آنها احترام بگذارند و نبايد حقوقشان ناديده گرفته شود.
وي يادآور شد: مجازات عاملان حيوانآزاري بايد تشديد شود البته اين معضل تنها با جرمانگاري و تصويب قانون رفع نميشود و رفع خلاءهاي قانوني بايد در کنار فرهنگسازي مورد توجه قرار گيرد.
وحدتي هلان نماينده مردم بستان آباد در مجلس شوراي اسلامي، از دولت و قوه قضائيه خواستار ارائه لايحه مقابله با حيوانآزاري به مجلس شد و گفت: انتظار مي رود اين لايحه سريعتر به مجلس ارائه شود و همچنين نياز است رسانهها به ويژه صدا و سيما فرهنگ سازيمناسبي را براي کاهش حيوانآزاري داشته باشند.
بازار