فارس/ ورزشکار شيرازي در رقابتهاي پرورش اندام مسترالمپيا 2019 براي نخستينبار در تاريخ ورزش ايران بر سکوي قهرمانان ايستاد و عنوان ارزشمند سومي را به نام خود ثبت کرد.
به خاک وطنش عشق ميورزد و با وجوديکه پيشنهادات بسياري براي تابعيت در کشورهاي مختلف داشته شهرش شيراز را با هيچ جاي دنيا و حتي با همان آمريکايي که چند وقت پيش تاريخسازترين مدالش را از آنجا گرفته عوض نميکند. گرچه سختيهاي بسياري براي رسيدن به اينجايي که هست کشيده و به قول خودش براي شرکت در مسترالمپيا حتي ماشينش را هم فروخته اما غيرت ايراني در وجودش نهادينه بوده و اين سختيها سبب نشده تا مانع رسيدن به هدفش شود. خودش را گرگ ايراني ميداند چرا که معتقد است يک ايراني به سادگي از ميدان خارج نميشود و محکم و استوار پاي اهداف خود ايستاده است.
دوست دارد بيشتر پهلوان باشد تا قهرمان و افتخارات ورزشي را بدون اخلاقمداري ناقص و واهي ميداند. مدالش را متعلق به مردم کشورش ميداند که براي تشويق او کاري کردند کارستان و هرگز آن همه انرژي مثبت هموطنانش آن هم در خاک غربت از ياد نميبرد. معتقد است هادي چوپان براي خودش نجنگيده بلکه براي پرچم ايران جنگيده است.
نامش «هادي چوپان» است. جواني از خطه سلحشوران استان فارس و شهر شيراز. ورزشکاري که در رقابتهاي پرورش اندام مسترالمپيا 2019 براي نخستينبار در تاريخ ورزش ايران بر سکوي قهرمانان ايستاد و عنوان ارزشمند سومي را به نام خود ثبت کرد.
خودش را اينگونه معرفي ميکند: «هادي چوپان هستم. متولد سال 66 در شيراز. داراي يک فرزند دختر و يک فرزند پسر. در خانوادهاي 9 نفره متولد شدم که شغل پدرم کارگري بود و از نظر مالي وضعيت چندان مناسبي نداشتيم. شغلم گچبري ساختمان بود اما به سبب علاقهاي که به ورزش پرورش اندام داشتم در کنار کارهاي روزمره به اين ورزش پرداختم. پرورش اندام را از سال 79 آغاز کردم و سال 82 در وزن 60 کيلوگرم براي نخستينبار در مسابقات استاني حضور يافتم. سه سال متوالي با همين وزن در مسابقات شرکت کرده و در سال 87 براي نخستينبار در مسابقات کشوري که به ميزباني بابل برگزار شد حضور پيدا کردم که موفق به کسب نخستين مدال کشوري در همان مسابقه شدم».
طي کردن پلههاي ترقي
هادي که خستگيناپذير به اهداف خود چشم دوخته بود همچنان در مسابقات مختلف شرکت کرد و تا سال 90 و در چهار سال متوالي پيوسته قهرماني کشور را تکرار کرد تا اينکه نظر مربيان تيم ملي را به سوي خود جلب و به جمع مليپوشان پرورش اندام پيوست.
اين ورزشکار پرافتخار شيرازي که تازه راه خود را پيدا کرده بود گامهاي استوار خود را يکي پس از ديگري برميداشت و تا 6 سال بعد از آن بهعنوان پاي ثابت تيم ملي در مسابقات مختلف حضور داشت که کسب عناوين مختلف همچون ششم آسيايي در سال 2011، نائب قهرماني جهان در سال 2012، قهرمان آسيا در سال 2013 و کسب نخستين مدال قهرماني جهان در همان سال، قهرمان قهرمانان در مسابقات جهاني دبي در سال 2013 و کسب نخستين مدال حرفهاي جهاني، قهرمان مسابقات جهاني کره جنوبي در سال 2017، قهرمان مسابقات جهاني ايتاليا و کسب سومين مدال حرفهاي در سال 2018، قهرمان مسابقات جهاني پرتغال در سال 2018 و کسب دومين مجوز ورود به مسترالمپيا، قهرمان مسابقات کره جنوبي در سال 2018 و کسب پنجمين مدال حرفهاي و سومين مجوز ورود به مسترالمپيا، قهرمان مسابقات سنگين وزن جهان در کشور کانادا و کسب چهارمين مجوز ورود به مسترالمپيا از جمله افتخارات هادي چوپان است.
نخستين مدال طلايي
وي ميگويد: «نخستين مدال طلاي جهاني را در سال 2013 براي کشورم به ارمغان آوردم و دو سال بعد از آن نيز اين قهرماني تکرار شد. بعد از آن و با تشکيل فدراسيون ورزش کارگري راهي مسابقات پرورش اندام در شهر مسکو روسيه شدم که عنوان قهرمان قهرمانان در آن مسابقات را به نام کشورم ثبت کردم».
اکنون هادي به نيمه راه هدف خود رسيده بود و تا مقصد بعدي تنها يک گام فاصله داشت. او موفق شد مجوز ورود به مسابقات مسترالمپا(مسابقات حرفهاي پرورش اندام مردان جهان) که مهمترين و معتبرترين مسابقات در رشته پرورش اندام است را بگيرد.
هادي که امسال عنوان نخستين ورزشکار مقامآور ايراني در مسابقات سنگين وزن جهان را به نام خود ثبت کرده در طول سالهاي اخير 4 مجوز ورود به مسترالمپيا را به دست آورده است. مسابقاتي که سطح آن براي هر ورزشکار پرورش اندام بالاتر از المپيک است.
براي ورزشکاري که با پشتکار و تلاش خستگيناپذير مسير موفقيت را يکي پس از ديگري پيموده تا به هدف غايي خود برسد سخت است که در اين مسير حمايت و پشتيباني نداشته باشد. اما هادي چوپان با وجود اينکه تا آن زمان سه بار مجوز ورود در مسترالمپيا را گرفت اما عدم صدور رواديد اجازه نداد گام آخر را محکم بر زمين بگذارد.
مسترالمپيا
هادي ميگويد: «با وجود اينکه سه بار موفق به کسب جواز ورود به مسترالمپيا شدم اما به خاطر عدم صدور رواديد و عدم همکاري مسوولان امکان حضور در اين مسابقات برايم مهيا نشد؛ در صورتيکه اگر حمايت شده بودم اين امکان وجود داشت که براي کشورم سه مدال رنگارنگ را به ارمغان بياورم».
او که تنها به هدف خود که موفقيت در معتبرترين مسابقات دنيا که هنوز پاي هيچ کدام از هموطنانش به آن باز نشده فکر ميکرد سرانجام دل را به دريا ميزند و براي کسب افتخار براي وطنش قصد دارد آخرين گامش را مستحکمتر از قبل بردارد.
مدال آوري بعد از 135 سال
پس از 4 سال تلاش بيوقفه و مداوم، بالاخره گرگ ايراني موفق به حضور در معتبرترين مسابقه پرورش اندام جهان يعني مسترالمپيا در آمريکا ميشود تا پس از 135 سال براي ايران حماسهساز شود. هادي چوپان چند ماه پيش در اين رقابتها شرکت کرد و مقام اولي از ديدگان مردم و نيز مقام سوم اين مسابقات را کسب کرد که در تاريخ ايران بيسابقه است. پيش از اين مرحوم بيتالله عباسپور سه بار در مسترالمپيا حضور پيدا کرده بود که تنها مقام ارزندهاش عنوان پنجمي اين مسابقات بود.
اين قهرمان رشته پرورش اندام که به قول خودش براي رسيدن به آرزوي ورزشي خود تلاشهاي بسياري کرده و سختيهاي فراواني کشيده است عنوان ميکند: «شغلم کارگري بود و از درآمدي که داشتم صرف امورات مربوط به ورزش پرورش اندام ميکردم. از لحاظ مالي نيز خانواده ما وضعيت چندان مناسبي نداشت. با وجوديکه ورزش پرورش اندام هزينه بسياري دارد با مشکلات فراواني روبهرو بوده و حتي روزهايي که به تيم ملي دعوت شده بودم توان اين را نداشتم که بليط هواپيما تهيه کرده و با اتوبوس خود را براي تمرين به تهران ميرساندم.»
«مشکلات سبب نشد لحظهاي از هدفم بازبمانم و هر لحظه به روزهاي خوب و ناب فکر ميکردم. اما آنچه مرا آزار ميداد بيتوجهي مسوولان به ورزش حرفهاي، آن هم پرورش اندام با آن همه هزينههاي هنگفت بود.»
فرزند ايران
چوپان با اشاره به اينکه درخواستهاي متعددي براي تابعيت در چندکشور داشته است، ادامه ميدهد: «با وجود اين درخواستها و وعده درآمدهاي ميلياردي از اين کار امتناع کردم. چرا که خاک وطنم را دوست دارم و معتقدم کار من در برابر مجاهدتهاي سلحشورانه شهدا چيزي نبوده است».
وي در عين حال از مسوولان گلايه دارد که چرا قدردان افتخارآفرينان شهر و کشورشان نيستند و ميگويد: «پس از کسب عنوان قهرماني در مسترالمپيا حتي يک پيام تبريک هم از سوي مسوولان استان براي من ارسال نشد چه برسد به حمايت و پشتيباني مالي».
اما اين پايان کار هادي چوپان نيست. اين قهرمان ايراني تازه راه خود را شناخته و هنوز به هدفش که قهرماني در مسترالمپيا است نرسيده و قصد دارد تا رسيدن به آن همچنان خستگيناپذير به راه خود ادامه دهد.