ايسنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه مراجعات بر اثر مسموميت با متانول از اول اسفند ماه شروع شده است، گفت: از ابتداي اسفند ماه تا امروز سوم فروردين ماه ۹۹، ۲۳۰ نفر بر اثر استفاده خوراکي متانول مسموم شده و ۲۰ نفر از اين تعداد نيز فوت کردهاند.
روزبه رجايي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز اظهار کرد: از مجموع مراجعه کنندگان، ۴۶ نفر در بخشهاي ويژه آي سي يو و ۱۲۱ نفر در بخشهاي عادي بستري شده و ۴۳ نفر نيز به دليل نداشتن مشکل و خفيف بودن علايم، ترخيص شدهاند.
وي با بيان اينکه بيشترين تعداد مراجعان از شهرستانهاي تبريز و اهر هستند، افزود: در بين مراجعان با مسموميت الکلي، مراجعه کننده خانم هم داريم و اغلب مراجعان جوان و زير ۴۵ سال هستند.
رجايي، متذکر شد: مراجعه با مسموميت الکلي به بيمارستانهاي استان روند کاهشي نداشته و همچنان ادامه دارد.
وي افزود: اين افراد در صورت نياز به مرکز مسموميت استان يا مرکز آموزشي درماني سينا تبريز منتقل ميشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز، کشندهترين عارضه مصرف متانول را اسيدوز يا افزايش اسيديته خون عنوان کرد و گفت: در صورت بروز اين عارضه بيماران بايد همودياليز شوند و در صورت مراجعه به موقع ميتوان با يک سري اقداماتي مانند همودياليز از مرگ جلوگيري کرد.
وي متذکر شد: عارضه بينايي نيز از ديگر عوارض مصرف متانول بوده و بهبود ۱۰۰ درصد کم بينايي يا نابينايي امکان پذير نيست.
وي، بيان کرد: اغلب موارد منجر به بستري در بخش هاي ويژه و بخشهاي عادي، دياليز ميشوند و مواردي از نابينايي و کم بينايي هم در بين اين افراد وجود دارد.
رجايي، نقش باورهاي غلط مبني بر تاثير مصرف مشروبات الکلي را از علل موثر در مصرف الکل صنعتي عنوان کرد و گفت: مسموميت با متانول در طول سال اتفاق ميافتد و به نظر ميرسد شيوع کرونا و شايعات هم در افزايش آمار، بيتاثير نبوده است.
بازار