ايسنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: افرادي که دچار اضطراب و استرس هستند بهتر است خود را در معرض اخبار نااميد کننده قرار ندهند و حداکثر روزي يک بار در جريان اخبار کرونا قرار بگيرند چون اضطراب باعث تضعيف سيستم ايمني بدن مي شود.
سيد حسن اينانلو معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: روزانه دو مرتبه آماري از تعداد افراد مشکوک بستري شده در بيمارستانهاي استان، تعداد افرادي که تست کروناي آنها مثبت شده، بيماران بدحال و جوان گرفته ميشود و وضعيت شيوع اين بيماري در استان به طور کامل رصد ميشود.
اين مسئول با اشاره به اينکه نموداري از روند شيوع اين بيماري در استان تهيه شده، تصريح کرد: با استناد به اين نمودار ميتوان تا حد بسياري فرايند آتي شيوع اين بيماري در استان را تحليل کرد.
وي افزود: از استان البرز روزانه حدود ۱۰۰ نمونه براي آزمايشگاه تست کرونا ارسال ميشود و اين تستها به وسيله دستگاهي پيشرفته انجام ميشود.
وي اظهار کرد: بسياري از استانها به اين دستگاه مجهز نيستند به همين دليل روزانه بيش از ۳۰ تست را نميتوانند انجام دهند و همين باعث شده نتوانند آمار دقيقي از تعداد بيماران خود ارائه دهند.
وي ادامه داد: با اين اوصاف ميتوان گفت آمارمبتلايان برخي استانها بيشتر از تعدادي است که ارائه ميدهند.
اينانلو تاکيد کرد: در کنار اين موارد، بسياري از پزشکان هم اعتقادي به انجام PCR از بيماراني که از طريق سي تي اسکن تشخيص داده شده که به کرونا مبتلا شدهاند ندارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: به خاطر اينکه بايد آمار دقيقي از مبتلايان به اين بيماري ارائه شود، در کنار سي تي اسکن از تمام موارد بستري تست PCR گرفته ميشود.
اين مسئول با اشاره به ضرورت شناسايي افراد مبتلا به کرونا در استان توضيح داد: براي جلوگيري از شيوع بيشتر وکنترل اين بيماري در استان بايد همه توان خود را براي شناسايي افراد با علايم کرونا بگذاريم.
وي افزود: با توجه به اينکه راهي براي شناسايي افرادي که ناقل و علامت دار نيستند وجود ندارد بايد بيشتر توجه خود را معطوف شناسايي و درمان بيماران قطعي کنيم.
وي گفت: شناسايي مبتلايان قطعي به ويروس کرونا در هيچ جاي دنيا کار سادهاي نيست و به تبع آن در ايران نيز آن طور که بايد و شايد موفق نبودهايم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي البرز با اشاره به مشکل کيتهاي تشخيصي PCT گفت: ارائه نتيجه تست کرونا ۴۸ ساعت طول ميکشد و همين باعث شده شناسايي دقيق بيماران با مشکل مواجه شود.
وي اضافه کرد: تا کنون تنها يک و نيم ميليون کيت تشخيصي در دنيا توليد شده که در مقايسه با نياز فعلي جهان که ۱۵۰ ميليون کيت است بسيار کم است.
اينانلو با اشاره به ضرورت قرنطينه کردن افراد مبتلا و مشکوک گفت: بهترين مکان براي قرنطينه افراد مشکوک و مبتلا خانه آنها است.
وي با اشاره به دلايل مهم تفاوت مرگ و مير ناشي از ابتلا به کرونا در کشورهاي مختلف افزود: يکي از مهمترين اين دلايل تفاوت آمار تعداد سالمندان در کشورهاي مختلف است چون متاسفانه اين ويروس بيشتر افراد سالمند را درگير ميکند و بيشتر فوتيهاي آن افراد مسن هستند.
وي اضافه کرد: تفاوت کشورها و حتي استان ها از لحاظ فازهاي اپيدمي و شيوع اين ويروس از ديگر دلايل تفاوت آمار فوتي ها در مناطق مختلف است.
اينانلو تاکيد کرد: تا چند روز پيش استان هايي مثل آذربايجان غربي و شرقي، کرمانشاه و همدان کمترين ميزان ابتلا را داشتند ولي به دليل عدم اعمال سياست محدوديت در تردد، اين استان ها نيز اوج ابتلا به اين بيماري را آغاز کرده اند.
وي گفت: براي براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري افراد ضمن رعايت بهداشت فردي، بايد از خوردن الکل و مواد شيرين و همچين استعمال دخانيات پرهيز کنند.
وي گفت: انجام ۳۰ دقيقه ورزش در روز باعث تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از شيوع اين بيماري ميشود.
وي با اشاره به ضرورت حفظ سلامت روان نيز توضيح داد: افرادي که دچار اضطراب و استرس هستند بهتر است خود را در معرض اخبار نااميد کننده قرار ندهند و حداکثر روزي يک بار در جريان اخبار کرونا قرار بگيرند چون اضطراب باعث تضعيف سيستم ايمني بدن ميشود.
بازار