نماد آخرین خبر

زمان ابتلا به بیماری‌های تنفسی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
زمان ابتلا به بیماری‌های تنفسی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
باشگاه خبرنگاران/ توجه داشته باشيد چه در شرايط عادي و چه در شرايط اضطراري لازم است تعادل و تنوع در مصرف تمامي مواد غذايي رعايت شود. دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام کرد: همه ويتامين هاي مورد نياز بدن براي افزايش سطح ايمني و مقابله با بيماري و بهبودي از طريق منابع غذايي آن تامين شود و منابع غذايي حاوي ويتامين ها و املاح هيچ گونه ارجحيتي بر يکديگر ندارند. يادمان باشد مصرف دوزهاي بالاي ويتامين و مواد معدني اثر محافظتي ثابت شده اي در پيشگيري از بيماري هاي عفوني ندارد و برنامه مکمل ياري فقط بر اساس دستور العمل کشوري انجام مي شود. توصيه هاي تغذيه اي در زمان ابتلا به بيماري هاي تنفسي: ۱- مصرف روزانه کربوهيدرات ها براي تامين بخش عمده انرژي و برخي از مواد مغذي ضروري است. اين کربوهيدرات ها به دو شکل ساده و پيچيده دسته بندي مي شوند که مصرف انواع کربوهيدرات هاي پيچيده از جمله برنج، انواع نان سبوس دار (جو و سنگک) و ماکاروني به ويژه از نوع سبوس دار، رشته و غلات صبحانه، سبزي ها و ميوه ها توصيه مي شود. ۲- براي سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسي، بيماران بايد منابع غني از پروتئين را دست کم دو واحد در روز بر اساس گروه هاي غذايي و رهنمودهاي غذايي ايران دريافت کنند. بهترين منابع پروتئين ها شامل انواع گوشت ها (قرمز، مرغ، ماهي و طيور)، انواع حبوبات (لوبيا، ماش، عدس، نخود باقلا)، تخم مرغ، انواع لبنيات پاستوريزه ( پنير، شير، ماست، کشک و دوغ) و انواع آجيل هاي بدون نمک است. ۳- براي تامين بخشي از انرژي مورد نياز روزانه و تامين برخي از اسيدهاي چرب ضروري و ويتامين هاي محلول در چربي بايد روزانه از روغن ها و چربي هاي خوراکي استفاده شود. روغن گياهي يا روغن نباتي شامل آفتابگردان، سويا، پنبه دانه، زيتون، روغن گردو، کنجد، کلزا و موارد مشابه را شامل مي شود. ۴- روغن هايي مانند زيتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان و ديگر موارد مشابه براي سرخ کردن مناسب نيستند و براي پخت و پز مناسب ترند. در ضمن اين روغن ها به دليل خواص آنتي اکسيدان طبيعي مانند ترکيبات پلي فنلي و ويتامين E، بتاکاروتن داراي ارزش تغذيه اي فراواني بوده و بايد در برنامه غذايي گنجانده شوند. توجه داشته باشيم: مصرف روغن ها و چربي هاي حيواني شامل، کره، روغن ماهي پيه، دنبه و مواردي از اين قبيل بايد محدود شود. ۵- مصرف مقدار مناسب آب باعث مي شود ترشحات درون مجاري هوايي رقيق تر شده و راحت تر حرکت کنند و تخليه شوند. مصرف ۶ تا ۸ ليوان آب و يا ساير مايعات به صورت روزانه توصيه مي شود. ۶- مصرف ۴ تا ۶ وعده غذايي کوچک و با حجم کم در طول روز به جاي مصرف ۲ تا ۳ وعده غذايي حجيم توصيه مي شود تا ديافراگم حرکت آزادانه به سمت بالا و پايين داشته باشد. در صورتي که مصرف برخي مواد غذايي خام منجر به نفخ شديد و اختلال در تنفس شد، لازم است مصرف آنها کاهش يابد. ۷- غذاهايي که حاوي مقادير زيادي چربي و نمک است موجب تحريک سيستم ايمني بدن مي شود و مي تواند به ايجاد تورم و التهاب قسمت هاي مختلف بدن و از جمله مجراي تنفسي و مسيرهاي هوايي منجر شود، بنابراين مصرف غذاهاي حاوي مقادير زياد سديم در مواد غذايي مانند انواع کنسرو ها، شوري ها و غذاهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس بايد محدود شود.
همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان فارس را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد : آخرين خبر فارس در تلگرام : https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLp_SERJkiw4dkw آخرين خبر فارس در اينستاگرام : https://instagram.com/fars.online آخرين خبر فارس در سروش : http://sapp.ir/Fars.Online آخرين خبر فارس در ايتا : http://eitaa.com/joinchat/154992640C628a247913