ايلنا/ حدود ۱۳۰ کارگر کنتورسازي ايران در قزوين مخالف تصميم کارفرما در خصوص تعطيلي اين کارخانه به بهانه کروناويروس و دريافت مقرري بيمه بيکاري هستند.
تعدادي از کارگران شاغل در واحد توليدي کنتورسازي قزوين گفتند: در روزهاي گذشته همزمان با آغاز سال جديد که به عنوان سال جهش توليد نامگذاري شد، کارفرماي کارخانه کنتورسازي ايران به بهانه حفظ سلامتي کارگران با شيوع کروناويروس اقدام به تعطيلي اين واحد بزرگ توليدي کرده و از کارگران درخواست کرده است براي دريافت مقرري بيمه بيکاري اقدام کنند.
به گفته يکي از کارگران اين واحد توليدي، استدلال کارفرما در تعطيلي کارخانه براي حفظ سلامتي کارگران به دليل انتشار ويروس کرونا يک بهانه است چراکه با تعطيلي کارخانه هيچ تضمين براي اشتغال دوباره آنها وجود ندارد.
وي افزود: کارخانه کنتورسازي ايران يک واحد توليدي است و تعطيلي آن به بهانه کروناويروس، امنيت شغلي کارگراني که سالها در اين واحد توليدي تلاش کردهاند را به خطر مياندازد.
وي در ارتباط با مخالفت کارگران اين کارخانه براي دريافت مقرري بيمه بيکاري نيز گفت: اکثر کارگران شاغل در اين واحد توليدي که حدود ۲۰ سال سابقه کار دارند، اکنون در شرف بازنشستگي پيش از موعد تحت قانون مشاغل سخت و زيانآور قرار دارند و به همين دليل نگران مخدوش شدن سوابق بازنشستگي خود پس از معرفي به بيمه بيکاري هستند.
اين کارگر کارخانه کنتورسازي درباره دغدغه ديگر کارگران توضيح داد: نگراني ديگر کارگران از اين جهت است که مبادا کارفرما همزمان با آغاز دوره مقرري بيمه بيکاري، کارخانه را به طور کامل تعطيل کند و آنها نتوانند بعد از اتمام اين دوره مجددا به کارخانه بازگردند و سوابق بيمهايشان را تکميل کنند.
به گفته وي، تمهيدات دولت براي دريافت مقرري بيمه بيکاري براي کارگران فصلي، کارگران هتلها و در نهايت کارگران مشاغلي که با انتشار ويروس کرونا درآمد آنها دچار لطمه شده، در نظر گرفته شده است، اين در حالي است تعطيلي کارگران مشاغل توليدي و صنعتي که کمک اقتصادي دولت هستند، کار درستي نيست در عين حال پرداخت مقرري بيمه بيکاري به کارگران اين کارخانهها هزينه مضاعفي است به دولت و صندوق بيمه بيکاري.
به گفته يکي ديگر از کارگران کارخانه کنتورسازي ايران، واحد توليدي کنتورسازي در سالهاي گذشته بارها به بهانههاي مختلف مديريتي تعطيل اعلام شد و در حال حاضر از تقريبا يکسال پيش چرخهاي توليدي اين کارخانه به همت کارگران به حرکت درآمده و در حال جان گرفتن است، ما با اينکه عواملي دوباره سعي دارند به بهانههاي جديدتري همانند کروناويروس اين واحد توليدي را مجدد تعطيل اعلام کنند و امنيت شغلي کارگران را به خطر بيندازند، مخالفت خود را اعلام ميکنيم و به هيچ وجه به اين کار رضايت نميدهيم.
طبق گفته وي، در حال حاضر اين واحد توليدي حدود ۲۰۰ هزار قطعه برد در گمرک دارد که کفاف دو سال توليد کنتور را ميدهد در عين حال در انبار کارخانه حدود ۲۰ هزار قطعات توليد کنتور وجود دارد که بيش از دو ماه به صورت مداوم ميتوانيم کنتور توليد کنيم.
وي در ارتباط با مطالبات مزدي پرداختنشده کارگران اين واحد توليدي گفت: ما از سال۹۵ تا پايان سال ۹۸ حدود ۲۶ ماه مطالبات مزدي عقب افتاده داريم که حدود ۹ ماه از اين مطالبات مربوط به سال ۹۸ است، طي سالهاي گذشته کارفرما چندين بار درهاي کارخانه را با قفل و زنجير بست و به بهانههاي مختلف سعي در تعطيلي کارخانه داشت که با پيگيري کارگران و فشار مسئولان مجددا درهاي کارخانه براي توليد بازشد.
وي افزود: سال جاري هنوز ۵ روز آن سپري شده کارفرما بهجاي رونق توليد و عمل به شعار جهش توليد، با بهانهکردن کروناويروس قصد تعطيلي دائمي اين واحد توليدي بزرگ را دارد.
وي تاکيد کرد: در حال حاضر اکثر کارگران واحدهاي توليدي شهرکهاي صنعتي قزوين مشغول کارند و اگر مسئولان دلسوز نگران جان کارگران هستند همه اين کارخانه را با نظارت خود تعطيل کنند تا جداي از به خطر افتادن جان کارگران، امنيت شغلي انها نيز به خطر نيفتد.
اين کارگر کارخانه کنتورسازي با بيان اينکه هيچ نظارتي بر کار برخي کارفرماياني که با سوءاستفاده از موقعيتها با ناديده گرفتن کارگران به دنبال منافع خود هستند، افزود: از مسئولان ميخواهيم فکري به حال کنتورسازي و کارگران مستاصل آن بکنند، 10 سال پيش که اين واحد را به بخش خصوصي دادند، بايد فکر امروز را ميکردند که نکردند، حالا هم بايد براي شروع توليد و ترميم مديريت اين شرکت و همچنين پرداخت مطالبات انباشته کارگران فکري بکنند وگرنه «کنتورسازي» را از دست رفته بدانند.
بازار