ايرنا/ مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان زنجان از ثبت ۲۵ اثر تاريخي اين استان طي سال گذشته در فهرست آثار ملي خبر داد و گفت: در زمان حاضر شمار آثار ثبت شده ملي اين استان به ۸۴۸ مورد رسيده است.
امير ارجمند، مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان زنجان با بيان اينکه سال گذشته مرمت ۱۰ تا ۱۰۰ درصدي ۴۰ اثر تاريخي در استان انجام شد، افزود: احياي آثار تاريخي پس از مرمت آن ها جزو برنامه هاي ميراث فرهنگي استان است که براي اين کار درصدد هستيم تا مرمت ها را به سمت ايجاد کاربري هاي جديد همچون ايجاد بازارچه هاي صنايع دستي، مراکز اقامتي و پذيرايي در آثار تاريخي سوق دهيم.
وي ادامه داد: علاوه بر آثار تاريخي ثبت شده ، حدود ۵۰۰ اثر نيز براي تهيه پرونده ثبتي در سطح استان شناسايي شده است.
ارجمند در بخش ديگري از سخنان خود از آغاز فصل جديد کاوش ها در محوطه تاريخي معدن نمک چهرآباد زنجان با مشارکت هيات آلماني خبر داد و افزود: اين کاوش ها از اواخر خرداد ماه امسال اجرا مي شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان زنجان گفت: طي چند روز آينده نيز مرمت البسه مردان نمکي با همکاري پژوهشکده مرمت تهران در زنجان آغاز مي شود.
'مردان نمکي' موميايي هاي نمکي هستند که از معدن نمک روستاي چهرآباد در حوالي شهر زنجان کشف شده اند.
تاکنون ۶ مرد نمکي از همين معدن کشف شده است که کاوشگران حدس مي زنند همه اين مردان در معدن نمک مشغول معدنکاري بوده اند که بر اثر ريزش، زير آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شده اند.
بر اساس مطالعات انجام شده، قدمت مردان نمکي به بيش از ۲ هزار و ۳۰۰ سال مي رسد.
ارجمند در بخش ديگري از سخنان خود به تاثير شيوع کرونا بر گردشگري اشاره کرد و اظهار داشت: ما به دليل کرونا بهترين زمان و فصل گردشگري که بازه زماني اواخر اسفند تا ارديبهشت را شامل مي شود را از دست داديم ولي در صورت مهار کرونا، در فرصت باقيمانده تابستان براي سفر، دوباره تاسيسات گردشگري سرپا مي شوند.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان زنجان با بيان اينکه ۳۶ برنامه به مناسبت هفته ميراث فرهنگي در اين استان اجرا مي شود، گفت: اهداي تنديس حافظان ميراث فرهنگي به فعلان اين حوزه، رونمايي از ۳۲ شيء تاريخي مرمت شده در استان، آغاز مرمت ۹ اثر تاريخي، اعطاي چهار پروانه فعاليت مجموعه داري در شهر زنجان از جمله اين برنامه ها است.
بازار