ايسنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با بيان اينکه اکنون با کمبود شديد پزشک و کادر بهداشتي بهويژه در روستاها روبهرو هستيم، تصريح کرد: همچنين در بيمارستان هاي استان نيز با کمبود پرستار هم مواجه هستيم.
حسين فرشيدي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان اظهار کرد: توليد واکسن مقابله با کرونا زمان مشخصي ندارد و سازمان بهداشت جهاني هم در اين خصوص اظهارنظري نکرده است.
وي با بيان اينکه جمعيت جهان بالغ بر ۷ ميليارد نفر است و تا واکسن به توليد انبوه برسد، نبايد زياد خوشبين بود که تا شش ماه آينده اتفاقي بيفتد، اضافه کرد: بهترين وسيله مبارزه با کوويد ۱۹ همان رعايت بهداشت فردي است.
فرشيدي با اشاره به اينکه شايد تا سالهاي آينده با کرونا همراه باشيم، خاطرنشان کرد: در يک ماه اخير آمار مثبت کرونا در هرمزگان رو به افزايش است اما بايد بدانيم روزانه بيش از ۵۰۰ تست کرونا گرفته ميشود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با بيان اينکه وقتي يک فرد مثبت کرونا شناسايي ميشود اقداماتي صورت ميگيرد، ادامه داد: خود فرد قرنطينه ميشود و تمام افرادي که در دو هفته اخير از جمله خانوادهاش با وي ارتباط داشتهاند زير نظر گرفته ميشوند زيرا ميزان شدت پخش آلودگي اين بيماري بسيار بالاست.
وي با اشاره به اينکه افراد خانواده و همکاران آن فرد نيز از همان روز نيز به دليل عدم شيوع بيماري کوويد۱۹ نيز بايد قرنطينه شوند، عنوان کرد: قرنطينه کردن حسني که دارد اين است که هم از شيوع بيماري جلوگيري هم تمامي افرادي که در معرض بودند را از انتقال به ديگران ممانعت به عمل ميآوريم.
فرشيدي با بيان اينکه يک فرد کرونايش مثبت شد هر فردي خواستار تست دادن است درحاليکه پزشکان ما توصيه ميکنند هر فردي نياز به تست ندارد، امري اشتباه است که در جامعه رواج پيداکرده است، اظهار کرد: ازلحاظ بهداشتي و درماني بايد معيارهاي سازمان بهداشت جهاني را رعايت کنيم و نياز نيست از هر فردي تست گرفته شود بلکه بايد تشخيص داده شود يا فرد در تماس مستقيم بوده باشد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با اشاره به اينکه سؤالي که مطرح است اينکه "تا کي بايد در منزل بمانيم؟" اين بسيار مهم است زيرا نميتوان فعاليتهاي اقتصادي را تعطيل کرد، چون کشور آسيب خواهد ديد، افزود: مردم بعد از ۳ ماه با اين بيماري کاملاً آشنا شدهاند. تنها راه کنترل رعايت نکات بهداشت فردي و اجتماعي است و قوانين قرنطينه بايد توسط فرد مبتلا کاملاً رعايت شود تا بتوانيم از شيوع جلوگيري کنيم.
وي با بيان اينکه آمار مثبت کرونا در هرمزگان با يک شيب مشخص رو به افزايش است، ادامه داد: سياست اصلي بهداشت و درمان استان هرمزگان شناسايي افراد پرخطر و افزايش تستها در شناسايي افراد مثبت است.
فرشيدي اضافه کرد: اگر افراد پرخطر شناسايي شود و تحت کنترل باشند که مبتلا نشوند و سپس آمار مثبت کرونا بالا برود خطر چنداني ندارد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با اشاره به اينکه زماني ميگويند يک استان قرمز است که مرگومير يا بستري براثر کرونا بالا رود که خوشبختانه در هرمزگان اينگونه نيست، اظهار کرد: خوشبختانه در هرمزگان برنامهها بهخوبي پي ميرود و توانستهايم طبق برنامه و کنترل پيش برويم.
وي با بيان اينکه در خصوص امتحانات دانشگاهها و مدارس بهصورت استاني تصميم گرفته ميشود، اضافه کرد: بايد براي دانشآموزاني که سيستم ايمني بدن ضعيف يا در منزل فردي بيمار است بايد براي امتحانات نيز اتاق ايزولهاي براي شان رد نظر گرفته شود و در جلسهاي امروز با محوريت امتحانات مدارس نيز تصميمگيري ميشود.
فرشيدي با اشاره به اينکه اگر تا پايان خردادماه نيز مرگومير نداشته يا کاهش پيدا کند بهطور حتم پيک کرونا را طي کردهايم، خاطرنشان کرد: از ابتداي شيوع کرونا در هرمزگان ۳۱ نفر با PCR مثبت فوت کردند، ۴۶ نفر PCR منفي اما سيتياسکن شان نشان مي داد که مبتلا هستند که بر روي هم ۷۷ نفر را شامل ميشود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با بيان اينکه اکنون با کمبود شديد پزشک و کادر بهداشتي بهويژه در روستاها روبهرو هستيم، تصريح کرد: همچنين در بيمارستان هاي استان نيز با کمبود پرستار هم مواجه هستيم.
وي با اشاره به اينکه انتظار داريم دستگاههاي اجرايي به دستورالعملها توجه کنند، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان مسئول توزيع ماسک در بين ادارات نيست و خوشبختانه در استان هرمزگان اکنون هيچ کمبودي در زمينه توليد ژل و محلول و ماسک نداريم.
فرشيدي ادامه داد: استانداري هرمزگان، دادگستري هرمزگان، سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، صنايع و بنگاههاي اقتصادي، پايگاههاي بسيج، آتشنشاني، شهرداري بندرعباس، سمنها و سازمان بازرسي نيز همکاري بسيار مناسبي داشتهاند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان اضافه کرد: متأسفانه شاهد هستيم برخي ادارات مسائل بهداشتي را رعايت نميکنند، بيان کرد: بهطور مثال در فرودگاه نبايد افراد بدون ماسک وارد شوند اما شاهد هستيم در بررسيها اين موضوع در برخي موارد رعايت نميشود.
وي با اشاره به اينکه از اين پس دستگاههاي اجرايي که به دستورالعملها توجه نکنند به دستگاههاي ذيربط معرفي ميکنيم، خاطرنشان کرد: هفته گذشته به ستاد ملي مديريت بيماري کرونا پيشنهاد داديم که دولت يا استان يارانهاي به دستگاهها اجرايي اعطا شود تا در تهيه ماسک مناسب نيز دچار مشکل نشوند.
فرشيدي در خصوص بازگشايي مجدد بازار ماهيفروشان بندرعباس با بيان اينکه تأمين ماهي با توجه به فرهنگ استان هرمزگان نيز امري عمومي است، عنوان کرد: بازار ماهيفروشان از ساير اماکن توزيع ماهيفروشان بسيار بهداشتي تر است و افرادي که يک ماه تحت نظارت بودهاند در حال حاضر مشغول فعاليت هستند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان ادامه داد: کسي که وارد محوطه ميشود حتي اگر تب سنجي شود نميتوان تضميني داد که فرد تست کوويد۱۹ آن منفي است پس بايد بهداشت فردي رعايت شود و استفاده از ماسک و دستکش استفاده شود.
وي شايعات فضاي مجازي که بهطور مثال اين مجتمع يا محله کرونا در آن شايع شده نيز صحت ندارد، بيان کرد: با ضدعفوني ساده نيز ويروس از بين ميرود پس رعايت دستورالعملهاي بهداشتي امري مهم است.
فرشيدي با بيان اينکه سازمان بهداشت جهاني نيز ضدعفوني شهري بهصورت مه پاش را رد کرده است، اظهار کرد: اکنون توسط سازمان آتشنشاني نيز امر ضدعفوني شبانه در بندرعباس انجام ميشود اما بهصورت هدفمند و نقاطي که در تماس بيشتر است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با اشاره به اينکه بيش از ۶۰ هزار نفر اتباع بيگانه در هرمزگان حضور دارند، تصريح کرد: شش نفر اتباع بيگانه مثبت کرونا بستري و زير ۲۰ نفر به کرونا مبتلا شدهاند که مابقي در خانه قرنطينه هستند.
بازار