ايرنا/ معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: نسبت مرگ و مير مادران باردار در مجموعه زير پوشش اين دانشگاه پس از ابلاغ سياستهاي جمعيتي در سال گذشته حدود دو سوم يعني ۶۰ درصد کاهش داشته است.
سيدمهدي طباطبايي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان اظهار کرد: تامين خدمات حين و پس از ازدواج، تامين مراقبتهاي کيفي دوران بارداري، مراقبتهاي ويژه براي بارداريهاي پرخطر و جلوگيري از مرگ مادر از اقداماتي است که در دانشگاه علوم پزشکي زاهدان در راستاي صيانت از جمعيت انجام ميشود.
وي بيان کرد: ارتقاي مشاورههاي هنگام ازدواج به ۶ ساعت و ادامه مشاورهها تا پس از ازدواج با تاکيد بر ارتقاي سلامت و مهارتهاي ارتباطي زوجين، اخلاق و احکام، حقوق و سلامت روان و افزايش آگاهي جامعه درباره اهميت فرزند آوري سالم و اجتناب از تک فرزندي، مشاوره براي کاهش ميانگين فاصله زماني بين ازدواج و فرزند اول، مشاوره براي کاهش ميانگين فاصله زماني بين فرزندان و پيشگيري از بارداريهاي پرخطر و سقط از اقدامات اين دانشگاه براي خدمات حين و پس ازدواج است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي زاهدان گفت: تامين خدمات براي بارداريهاي کم خطر و برنامهريزي شده، تامين خدمات زايمان ايمن و خدمات پس از زايمان از برنامههايي است که در مراکز خدمات جامع سلامت، پايگاههاي سلامت و خانههاي بهداشت در راستاي کاهش مرگ و مير مادران باردار انجام ميشود و نسبت مرگ و مير مادران باردار در مجموعه زير پوشش اين دانشگاه پس از ابلاغ سياستهاي جمعيتي در ۱۳۹۸ حدود دو سوم کاهش داشته است.
وي تصريح کرد: با راهاندازي بخش ناباروري مولود در مجتمع بيمارستاني علي ابن ابي طالب(ع) زاهدان، درصدي از زوجين که به دليل مشکلات باروري قادر به فرزندآوري نبودند از خدمات تخصصي و فوق تخصصي درمان ناباروري برخوردار شدهاند.
بازار