باشگاه خبرنگاران/ رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوي گفت: هشت بناي تاريخي و ميراث ملموس اين شهرستان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
ميرزايي، رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوي اظهار کرد: در آخرين کميته بررسي و ثبت آثار ميراث فرهنگي کشور و در راستاي صيانت و نگهداري از اين ميراث ارزشمند دو بناي تاريخي، ۶ اثر ملموس و منقول موزه خوي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
وي افزود: اين آثار شامل بناهاي تاريخي پل قره قوشون و خانه تاريخي آيت الهي و ۶ اثر منقول و ملموس موزهها شامل کتيبه سنگي بازار تاريخي خوي، سه کاسه سفالي منقش، يک تاس مسي دوره مربوط به قرن چهارم هجري و گل مهر اسب سوار ساساني است که در جهت حفظ و صيانت در فهرست آثار ملي ميراث ثبت شدند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان خوي با تبيين روند ثبت اين آثار در فهرست آثار ملي، تصريح کرد: پل قره قوشون خوي و خانه آيت الهي دو بناي مربوط به دوره تاريخي قاجاريه و بعد از آن هستند که از لحاظ معماري از ويژگي برجستهاي برخوردار هستند.
ميرزايي گفت: پنج اثر موزهاي ديگر و چهار اثر ناملموس و ملموس از جمله کباب حاج علي، آش دوغ محلي، پنير محلي و تپه باستاني کوراوغلي خوي نيز در مراحل پاياني ثبت در فهرست آثار ملي و ميراثي هستند.
وي ثبت ملي و جهاني آثار تاريخي را گام مهمي در صيانت از تمدن و تاريخ يک شهرستان و کشور دانست و افزود: بافت تاريخي روستاي خانقاه خوي هم به عنوان اولين بافت روستايي شهرستان خوي به ثبت رسيد و ساخت و ساز در اين روستا براي حفظ بافت آن بايد با نظارت ميراث صورت گيرد.
بازار