ايرنا/ مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري کهگيلويه و بويراحمد گفت: صيانت از جنگل ها و مراتع استان نيازمند تجهيزات نوين مانند مرکز مانيتورينگ، بالگرد و دستگاههاي دمنده کنترل آتش است.
غلامحسين حکمتيان، مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري کهگيلويه و بويراحمد اظهار داشت: با توجه به سطح وسيع جنگل ها و مراتع کهگيلويه و بويراحمد و کمبود نيروي انساني در حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري استفاده از تجهيزات نوين براي حفظ اين گنجينههاي ارزشمند نياز توسعه پايدار در استان است.
وي بيان کرد: راه اندازي مرکز مانيتورينگ رصد جنگل ها و مراتع استان براي پيشگيري از خسارت هاي آتش سوزي و قاچاق چوب از مهمترين اين زيرساخت هاست.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري کهگيلويه و بويراحمد تاکيد کرد: سرانه جنگل و مراتع استان ۱.۶ هکتار است که بيش از ۶ برابر ميانگين سرانه عرصه هاي طبيعي کشور است.
حکمتيان تصريح کرد: در حاليکه ميانگين سطح حفاظت براي هر قرقبان در کشور ۶ هزار هکتار است هر قرقبان در اين استان از ۱۸ هزار هکتار جنگل و مرتع حفاظت ميکند که اين امر نياز به افزايش زيرساخت هاي حفاظتي را بيشتر کرده است.
وي عنوان کرد: در چند سال گذشته ۸۵ نيروي انساني شاغل در اداره هاي منابع طبيعي کهگيلويه و بويراحمد بازنشسته شدهاند در حالي که حتي يک مجوز جذب براي اين حوزه صادر نشده است.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري کهگيلويه و بويراحمد بيان کرد: هم اکنون ۲۰ قرقبان در شهرستان بويراحمد،۱۹ قرقبان در گچساران و ۶ قرقبان در باشت کار حفاظت از جنگل ها و مراتع را به عهده دارند که نسبت به سطح عرصه هاي طبيعي اين مناطق بسيار اندک است.
حکمتيان با اشاره به اينکه در سال هاي اخير ۸۰ دستگاه دمنده از اعتبارات منابع ملي براي کنترل آتش سوزي ها و مراتع خريداري و در اختيار قرقبان ها قرار گرفت، افزود: اختصاص تعداد بيشتري از اين دستگاه ها مي تواند کمک چشمگيري به کمبود نيروي انساني در زمان بروز آتش سوزي در جنگل ها و مراتع داشته باشد.
وي همچنين به سخت گذر بودن برخي از جنگل هاي استان اشاره کرد و افزود: اختصاص يک فروند بالگرد براي خاموش کردن آتش سوزي در اين مناطق نياز ديگري است که بايد به آن توجه شود.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري کهگيلويه و بويراحمد تاکيد کرد: راه اندازي پايگاه اطفاي حريق در مناطق سختگذر براي آبگيري بالگرد و ساير اقدام هاي هنگام آتش سوزي نياز ديگري است که تاکنون تنها در شهرستان بويراحمد ايجاد شده است.
حکمتيان در پاسخ به سوالي درباره روند ترميم جنگل هاي آسيب ديده از آتش سوزي و ساير آسيب ها در استان عنوان کرد: در برنامه بلندمدت ۱۰ ساله قرار است۱۰۰ هزار هکتار از جنگل ها و مراتع استان با ايجاد جنگل هاي دست کاشت و توسعه گياهان احيا مي شود.
بازار