شبستان/ رئيس مرکز بهداشت شرق اهواز با بيان اينکه تاکنون يکهزار و ۶۰۸ نفر در شرق اهواز به ويروس کرونا مبتلا شدند و گفت: از اين تعداد ۷۰ نفر بر اثر کرونا جانباختند.
احمد مشکورنيا، رئيس مرکز بهداشت شرق اهواز در خصوص اقدامات انجام شده در مورد ويروس کرونا اظهار کرد: کرونا بحراني است که کل دنيا را فرا گرفته و به تبع ايران و خوزستان هم با اين بحران دست و پنجه نرم ميکند.
وي تصريح کرد: عليرغم ارائه آموزشهاي لازم در صدا و سيما و اطلاعرسلاني رسانهها و فضاي مجازي، رفتار مردم تغييري نکرده و آمار مبتلايان رو به افزايش رفت که نيمي از آنها مربوط به اهواز است.
وي با اشاره به اينکه درصد بالايي از مردم اطلاعات کاملي از اين ويروس دارند و از راههاي پيشگيري و انتقال آن آگاه هستند ولي از ماسک و دستکش استفاده نميکنند افزود: ويروس کرونا يک بيماري تنفسي همچون آنفولانزا، سرماخوردگي معمولي و ذاتالريه است که با وجود ناشناخته بودن قدرت انتشار بسيار بالايي دارد.
مشکورنيا با بيان اينکه علائم اين بيماري ابتدا با گلودرد، تب، لرز، سرفه و تنگي نفس اعلام و سپس از دست رفتن چشايي نيز از علائم آن عنوان شد ابراز کرد: در اهواز قبلا بيمارستان رازي به عنوان معين بيماري کرونا معرفي شده بود که تنها ۱۴۰ تا ۱۵۰ تخت آن پر بود ولي اکنون با افزايش آمار مبتلايان چند بيمارستان ديگر همچون فاطمه زهرا، شهيد نياکي و تامين اجتماعي نيز بيماران را پذيرش ميکنند.
وي با اشاره به اينکه نگران آن هستيم که آمار مرگومير نيز تحت تاثير افزايش انتقال، بالا رود اذعان داشت: با تعطيلي اصناف و بازارچهها که همکاري خوبي نيز صورت گرفت؛ علاوه بر اينکه آسيب اقتصادي براي کشور داشت ولي دنبال ايجاد فرصتي بوديم تا حجم کار در بيمارستانها کاهش پيدا کند و به نقطه بحران نرسيم که جايي براي بستري بيماران نباشد که اين امر محقق نشده است.
رئيس مرکز بهداشت شرق اهواز با بيان اينکه اين مرکز در زمينه غربالگري در چند محور پيشگيري، پيگيري و درمان فعاليت کرد که مورد اول آن کنترل مبادي به خصوص فرودگاه بود اضافه کرد: در اين راستا يکهزار و ۵۰ پرواز ورودي و خروجي طي ۷۴۸ شيفت کاري بررسي شد و ۲۳۴ هزار و ۸۷۰ مسافر در اين شيفتها غربالگري و افراد داراي علامت تب به کلينيکهاي غربالگري منتقل شدند.
وي تاکيد کرد: تاکنون يکهزار ۶۰۸ نفر مبتلا به کرونا ويروس در شرق اهواز شناسايي شده که از اين تعداد يکهزار و ۳۵۴ نفر مبتلا به بيماري حاد تنفسي و ۱۱ هزار و ۱۲۱ نفر مشکوک به شبه آنفولانزا بودند که از تمام اين افراد تست گلو و سيتياسکن هم گرفته شد.
مشکورنيا با اشاره به اينکه براي هيچ فرد فوتي بدون انجام تست حلق و يا اعلام جواب آن براي کرونا هرگز اجازه دفن داده نميشود عنوان کرد: آرامستانها با دستور بهداشت يک کارشناس بهداشت محيط را استخدام کردهاند تا تمامي روند کفن و دفن را مورد بررسي قرار دهد.
وي از شهرداري خواست به جاي اينکه هزينهها را در مواردي با سود کمتر در کنترل ويروس مصرف کند، اعتبارات خود را صرف خريد ماسک کرده و در ورودي بازارچهها توزيع کند تا مردم با رعايت پروتکلهاي بهداشتي نسبت به خريد اقدام کنند.
رئيس مرکز بهداشت شرق اهواز با بيان اينکه تاکنون ۶ هزار و ۶۶۳ مورد نمونهبرداري در مرکز بهداشت شرق اهواز انجام شده که از اين تعداد ۳۸۴ مورد مربوط به زندانها بود ادامه داد: همچنين نمونهگيري از ۹۸ نفر نيز در مراکز DIC انجام شد.
وي با اشاره به اينکه تاکنون ۷۰ نفر بر اثر کرونا در حوزه بهداشت شرق جانباختند بيان کرد: از فروردين تا پايان ارديبهشت سال جاري، ۱۰ هزار و ۴۱۹ مرکز توزيع مواد غذايي و خوراکي مورد بازديد قرار گرفت که در اين بين ۲۸۹ اخطاريه صادر و به دادگاه ارجاع و ۱۰۲ مورد نيز پلمپ شد.
مشکورنيا به انجام ۳۴۷ مورد نمونهبرداري از مواد غذايي اشاره کرد و اظهار داشت: ۹ هزار و ۶۲۹ کيلوگرم مواد غذايي غيرقابلمصرف انساني را از اماکن توزيعي مختلف مثل رستورانها، بنکداران و سوپرمارکتها معدومسازي کرديم.
وي تاکيد کرد: از ابتداي شيوع ويروس کرونا تا ۲۸ ارديبهشت منطقه کوروش با ۱۳۷ ابتلا، زيتون کارمندي با ۱۱۷ ابتلا، پاداد با ۱۰۹ ابتلا، زرگان با ۹۸ ابتلا و آخر آسفالت با ۸۵ ابتلا آلودهترين نقاط شهري اهواز از نظر شيوع ويروس کرونا بودهاند.
رئيس مرکز بهداشت شرق اهواز در پايان با اشاره به اينکه کارمندان آزمايشگاه حداقل آمار مبتلا به کوويد ۱۹ را داشتند ياد آور شد: در حوزه بهداشت شرق ۶۰ درصد افراد مبتلا مرد و ۴۰ درصد زن بودند و تعداد قابل ملاحظهاي از زنان مبتلا نيز خانهدار بودند ولي مشاغل مختلف مبتلايان را مرد تشکيل ميدادند.
بازار