تسنيم/ تلفات غرقشدگي در استان فارس، با شروع فصل گرما و با سهلانگاريها و رعايت نکردن نکات ايمني رو به افزايش است.
محمدجواد مراديان، رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي استان فارس اشاره به غرق شدگي 37 نفر در محيطهاي آبي در 9 ماهه گذشته در سطح استان گفت: تعداد 27 نفر از اين افراد جان خود را از دست دادهاند که شاهد افزايش اين آمار نسبت به سال گذشته هستيم.
وي با اشاره به به بارشهاي خوب و پرآب شدن برکهها و رودخانهها طي امسال، به شهروندان توصيه کرد: به هيچ وجه تنها و در محيطهايي که نجات غريق وجود ندارد، شنا نکنند و از شوخيهاي خطرناک در آب و موقع شنا بپرهيزيد.
مراديان ادامه داد: در صورت مواجهه با يک غريق، اگر با فن نجات غريق آشنا نيستيد، سعي کنيد فقط با استفاده از چوب يا طناب يا جليقه نجات و يا تشکيل زنجيره انساني به وي کمک کنيد.
رئيس اورژانس فارس تصريح کرد: براي نجات يک غريق به سرعت با اورژانس تماس بگيريد.
وي با اشاره به وجود 5 فروند بالگرد اورژانس، اظهار داشت: در مکانهايي که صعبالعبور است افرادي که دچار حادثه ميشوند با روشن کردن آتش و حرکت دادن پرچم بزرگ به بالگردهاي اورژانس علائم نشان دهند تا بتوانند امدادرساني به حادثهديدگان کنند.
پيشتر از اين محمدرضا ارجمند، مدير روابط عمومي شرکت آب منطقهاي فارس هشدار داد: شنا در مخازن سدها، بندهاي انحرافي و ساير تاسيسات آبي بسيار خطرناک و خطر غرقشدگي در اين مکانها بسيار بالاست.
ارجمند گفت: با توجه به اينکه احداث سدها و تاسيسات آبي در بستر طبيعي و کوهها و ارتفاعات منشعب از آنها صورت ميپذيرد و با جمع شدن آب در پشت آنها، پستي و بلنديهاي طبيعي نمايان نيستند خطر غرقشدگي در اين تاسيسات بسيار جدي است و افراد زيادي به خاطر علاقهمندي به شنا در اين مکانها قرباني شرايطي شدهاند که تصور آن را هم نميکردند.
مدير روابط عمومي شرکت آب منطقهاي فارس تاکيد کرد: نبود آگاهي از شرايط حاکم بر مخازن اين تاسيسات، حتي شناگران ماهر را به کام مرگ کشانده است.
ارجمند ادامه داد: ورود و شنا کردن در مخازن سدها و بندهاي انحرافي و تاسيسات آبي ممنوع است و از مردم عزيز خواشمندم از شنا در اين اماکن پرهيز نمايند و عواقب ناشي از آن به عهده شخص خاطي است.
بازار