ايرنا/رييس بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند گفت: در دو هفته اخير روزانه به طور متوسط ۱۵۰ تا ۱۸۰ تست کرونا در استان انجام و جواب نمونهها از ۲۴ تا ۴۸ ساعت آماده ميشود.
دکتر عليرضا محمودي راد رييس بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در حال حاضر از نظر تجهيزات و امکانات مشکلي در آزمايشگاه ويروس شناسي بيمارستان وليعصر(عج) نداريم اما با حجم زيادي از آزمايشات مواجهايم.
وي بيان کرد: قبل از پيک اخير بيماري کرونا در استان روزانه به طور متوسط ۲۵ مورد تست در استان انجام ميشد اما اکنون شرايط کاملا فرق کرده است.
متخصص بيماريهاي داخلي و غدد اظهار داشت: نمونهگيري از موارد مشکوک به کرونا در مراکز درماني و خانههاي بهداشت شهرستانها انجام و به بيمارستان وليعصر(عج) منتقل ميشود.
وي تاکيد کرد: تا زمانيکه جواب تست کرونا آماده شود از مراجعه کنندگان تقاضا داريم در منزل استراحت کرده و پروتکلهاي بهداشتي را رعايت کنند چون در صورت ناقل بودن، بيماري را به ساير افراد منتقل خواهند کرد.
رييس بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند ادامه داد: حتي اگر افراد داراي علائم بيماري خفيف هستند بايستي در منزل تحت مراقبت باشند اين در حاليست که برخي مراعات نميکنند.
وي عنوان کرد: قبل از اينکه آزمايشگاه ويروسشناسي در استان راهاندازي شود نمونهها به تهران ارسال ميشد و جواب آزمايش يک هفته تا ۱۰ روز بعد به استان ارسال ميشد و در اين مدت افراد مشکوک در منزل قرنطينه ميشدند اما اکنون با اينکه جواب آزمايشات فوري آماده ميشود حساسيت افراد مشکوک نيز کمتر شده است.
محمودي راد با بيان اينکه انجام تستهاي مربوط به کرونا با دستور وزارت بهداشت محدود شده است يادآور شد: از مراجعه کنندگان داراي علائم مشکوک، بيماران تنفسي، افراد سالمند و افرادي که بيماري زمينهاي دارند نمونهگيري ميشود و مانند گذشته از همه اعضاي خانواده بيمار فاقد علائم، تست گيري نميشود زيرا ميزان مراجعه کنندگان افزايش يافته است.
وي گفت: بيمارستان وليعصر(عج) بيرجند از اسفندماه به عنوان بيمارستان بيماران کرونايي مشخص و بخشهاي مجزاي اورژانس، عفوني و ايزوله مختص بيماران تنفسي و کرونا در نظر گرفته شد.
رييس بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند افزود: در اين بخشها وسايل حفاظت فردي خاص، دستگاههاي مختلف و پزشکان متخصص عفوني تجهيز و بکارگيري شده است.
وي بيان کرد: روند بيماران مبتلا به کرونا در فرودين رو به افزايش بود که در ارديبهشت و خرداد به مرور زمان کاهش يافت حتي به صفر رسيد اما بعد از تعطيلات عيد فطر مجدد بيماري اوج گرفت و تعداد بيماران خيلي زياد شده است.
دکتر محمودي راد اظهار داشت: سه بخش در بيمارستان وليعصر(عج) براي بستري بيماران تجهيز شده است که اکنون بخش ICU مخصوص بيماران کرونايي پر شده است و يک بخش جديد در نظر گرفته شد تا از بيماران نيازمند مراقبت ويژه نگهداري شود.
وي گفت: از آنجاييکه بيمارستان در آمادگي کامل قرار دارد امکان اينکه تا ۱۴۰ تخت فراهم شود را با صدور مجوز دانشگاه علوم پزشکي داريم حتي در صورت مواجهه با بحران ميتوان تختها را به ۲۰۰ مورد افزايش داد.
متخصص بيماريهاي داخلي و غدد با بيان اينکه مردم و شهروندان مسائل بهداشتي را جدي نگرفته و مراعات نميکنند تاکيد کرد: اگر آمار بستريها افزايش يابد پرسنل کادر درمان نيز دچار فرسايش ميشوند در ارائه خدمات با مشکل مواجه خواهيم شد.
وي ادامه داد: در حال حاضر به طور ميانگين ۱۰۰ تا ۱۱۰ نفر اعم از پزشک، پرستار و خدمه در بخشهاي مربوط به بيماري کرونا بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند مشغول به فعاليت هستند که نياز به همکاري و همراهي مردم دارند.
بازار