ايرنا/ مديرکل منابع طبيعي و آبخيز داري استان کرمانشاه گفت: سازمان جنگلهاي کشور با برداشت سقز از درختان بنه استان موافقت کرد و به زودي بهره برداران ميتوانند در اين زمينه اقدام کنند.
ماشالله کولاني مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري کرمانشاه افزود: اين مجوز براي برداشت سقز از سطح ۲۰۰ هزار هکتار از جنگل هاي استان که پراکنش درخت بنه در آنها مطلوب است صادر شده است.
وي توضيح داد: با توجه به بيکاري و مشکلات اقتصادي مردم منطقه پس از مذاکرات نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي با سازمان جنگل ها توانستيم اين مجوز را دريافت کنيم.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيز داري استان کرمانشاه با بيان اينکه اين مجوز به شهرستان هاي غربي استان داده مي شود، گفت: شرايط شرکت بهره برداران براي عقد قرارداد به اطلاع عموم خواهد رسيد.
کولاني با بيان اينکه سال ۹۷ آخرين برداشت سقز از درختان بنه کرمانشاه انجام شده است، گفت: در اين سال ۴۵ تن سقز در استان به دست آمد که ۵۰ درصد آن در داخل کشور مصرف و ۵۰ درصد ديگر به کشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فارس صادر شد.
استان کرمانشاه ۲ ميليون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصههاي منابع طبيعي با بيش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و يک ميليون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکيل داده است.
۹۶۰ هزار هکتار زمين کشاورزي و باغ نيز در استان کرمانشاه وجود دارد.
در اين استان همچنين سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بيستون با ۵۴ هزار هکتار، بوزين و مرهخيل در پاوه با ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم با حدود ۴۳ هزار هکتار وجود دارد.
سقزگيري در ماههاي تير و مرداد و يا ايجاد شيار روي درختان بنه انجام مي شود.
سقز که افراد بومي بيشتر به صورت آدامس از آن استفاده مي کنند در صنايع داروسازي ساخت شکلات و آدامس و بعضي مصارف صنعتي نيز کاربرد دارد.
بازار