ايرنا/ مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: ميزان مراجعات مردمي و موارد مثبت بيماري کرونا در استان خراسان جنوبي به ويژه بيرجند خيلي افزايش يافته است.
دکتر مسعود ضيايي مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند به رسانهها اظهار داشت: تاکنون ۲ بخش مراقبتهاي ويژه (ICU) بيماران مبتلا به ويروس کرونا در بيرجند پر شده است و درصدد راهاندازي و تجهيز بخش سوم هستيم.
وي افزود: ۲ روز قبل بخش جديد مراقبتهاي ويژه (ICU) براي بيماران مبتلا به ويروس کرونا در بيمارستان ولي عصر (عج) بيرجند راهاندازي شد که اکنون اين بخش هم پر شده است.
رييس بخش عفوني بيمارستان ولي عصر (عج) بيرجند گفت: از نيمه خرداد به بعد حجم زيادي از مراجعه کنندگاني که براي تست کرونا به مراکز درماني مراجعه کردند، جواب آزمايش آنها مثبت شد.
وي تصريح کرد: اين موارد در حدي بود که در بخش عفوني به طور ميانگين روزانه بيش از ۵۰ نفر بستري داريم همچنين يک بخش عفوني براي بيماران کرونايي به بيمارستان ولي عصر (عج) بيرجند اضافه کرديم.
وي گفت: اين افزايش موارد به ويژه بيماران بدحال که اکثرا هم مسن هستند متوسط سن ۷۰ سال دارند و پدر و مادرهاي ما هستند که به دليل رعايت نکردن مسايل بهداشتي توسط جوانان و نوجوانان و اعضاي خانواده با تماس آنها آلوده شدهاند و وضعيت خوبي ندارند.
ضيايي افزود: همه روزه تعداد زيادي از بيماران نيازمند بستري وارد بيمارستان ميشوند که نياز به خدمات دارند از طرفي چندين ماه است پرسنل درگير بيماران هستند.
وي گفت: افزايش بيماران براي پرسنل خستگي ميآورد و از سويي حجم کار زياد حساسيت، مواظبت و مراقبت کادر درمان از خود و بيمار را کاهش ميدهد، مراقبت نکردن و خستگي نيز سبب آلودگي پرسنل شده و موجب خواهد شد فرد حداقل به مدت ۲ هفته غيبت داشته باشد.
متخصص بيماريهاي عفوني اظهار داشت: در اين صورت بيمارستان با کمبود پرسنل مواجه خواهد شد و از طرفي نياز به دارو، خدمات و تجهيزات داريم و وقتي بار بيماران زياد شود در تامين آن با مشکل مواجه ميشويم لذا همه اين مشکلات در کنار هم سبب قفل شدن سيستم درمان شده و در نتيجه خدمات مناسبي در اختيار بيماران قرار نخواهد گرفت.
وي افزود: مردم استان ما در تعطيلات نوروز تا نيمه خرداد خيلي خوب مراقبت کردند و توانستيم اين بيماري را کنترل کنيم اما بعد از بازگشاييها خيال مردم راحت شد و مراقبتها را کنار گذاشتند که اکنون نيز درخواست داريم با کادر درمان همکاري کنند.
جدي نگرفتن نکات بهداشتي از دلايل شيوع بيماري است
ضيايي بيان کرد: يکي از مهمترين دلايل شيوع بالاي بيماري، جدي نگرفتن مسايل بهداشتي توسط مردم است همچنين به نظر ميرسد مردم خسته شدهاند و اطلاع رساني به مردم نيز کاهش يافته است.
وي گفت: اگر مردم خسته شدهاند بايد بدانند پرسنل درمان هم خستهتر شدهاند، همانطور که در زمان جنگ نميتوان به خاطر خستگي مبارزه را کنار گذاشت اکنون هم نبايد مراقبتهاي بهداشتي را کنار بگذاريم.
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند تاکيد کرد: در حال حاضر که شرايط عادي شده و مردم مسايل بهداشتي را رعايت نميکنند و خسته شدهاند بهترين زمان جولان کرونا است به همين خاطر شيوع بيماري افزايش يافته است.
وي يکي از مسايل مهمي که توسط مردم جدي گرفته نميشود را حضور در مراسم ترحيم دانست و گفت: يک زن ۹۰ ساله در يکي از روستاهاي استان فوت کرد که افراد زيادي از شهر و روستاهاي مجاور در اين مراسم شرکت کردند و منجر به ابتلاي بيش از ۳۵ نفر تاکنون شده که حال چند نفر آنها وخيم است.
وي افزود: از طرفي مراسم عروسي نيز با مجوز يا بدون مجوز در خانهها و باغهاي روستايي و شهري برگزار ميشود که در نتيجه آن با حجم زيادي از ابتلاي موارد خانوادگي مواجه شدهايم.
ضيايي بيان کرد: برگزاري جشنهاي تولد، مسافرتهاي غيرضروري و دورهميهاي خانوادگي از ديگر دلايل شيوع بيماري کرونا در استان است که بايد مردم از حضور و برگزاري اين مراسم جلوگيري کنند.
وي گفت: اگر مردم همت کنند و مانند تعطيلات نوروز بيماري کرونا را با رعايت مسايل بهداشتي، استفاده از ماسک و شستن و ضد عفوني کردن دستها جدي بگيرند بار بيمارستان کم و امکانات و خدمات به بيماران بيشتر خواهد شد.
وي افزود: در غير اين صورت خيلي سريعتر از آنچه فکر ميکنيم تعداد بيماران روز به روز افزايش مييابد و دچار مشکلات زيادي خواهيم شد.
خراسان جنوبي ۱۱ شهرستان دارد و براساس آخرين آمار هيچ شهر سفيدي در استان نداريم اين در حالي است که موارد ابتلا به ويروس کرونا از اواخر فروردين تا اوايل خردادماه امسال در خراسان جنوبي روند کاهشي نسبتا ثابت داشت و در چند روز به صفر رسيد.
موارد مثبت جديد از نيمه خرداد امسال در خراسان جنوبي صعودي شده است.
براساس آخرين گزارش رنگبندي مناطق کشور درخصوص شيوع بيماري کرونا توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، شهرستانهاي بيرجند و طبس در وضعيت قرمز (خيلي پرخطر) قرار دارند.
بيمارستان وليعصر (عج) بيرجند مرکز اصلي پذيرش و بستري بيماران کرونايي در مرکز استان است.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند بخش عمده افزايش آمار بيماران کرونايي در استان طي ۱۵ روز گذشته، موارد ابتلاي خانوادگي بوده و حضور در مراسم و تجمعات از علل اصلي شيوع مجدد کرونا در خراسان جنوبي است.
بازار