ايرنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: با توجه به افزايش تجهيزات و نيروي انساني، ميزان نمونهگيري از بيماران مشکوک به کرونا در استان افزايش يافته است اما به دليل حجم بالاي تقاضا و بيماران علامتدار، محدوديتهايي در نمونهگيري وجود دارد.
جلال احمدي معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند افزود: بر اين اساس نمونهگيريها طبق آخرين دستورالعملهاي ابلاغي وزارت بهداشت انجام ميشود.
وي گفت: براساس آخرين اصلاحيه ابلاغي از سوي وزارت بهداشت، ۱۱ دسته از افراد مشمول نمونهگيري و سه دسته از همه مهمتر هستند؛ کساني که يکي از هفت علامت بيماري را دارند و جزو گروههاي در معرض خطر مثل افراد داراي سن بالاي ۶۰ سال، داراي بيماري زمينهاي يا خانمهاي باردار هستند.
وي اظهار داشت: دسته دوم کساني که با فرد مبتلاي قطعي در تماس نزديک بوده و جزو گروههاي در معرض خطر مثل افراد داراي سن بالاي ۶۰ سال، بيماري زمينهاي و خانمهاي باردار باشند و در نهايت دسته سوم افرادي که در بخشهاي بستري بيماران مبتلا به ويروس کرونا مشغول فعاليت بوده که طبق معاينه پزشک معالج در صورت نياز نمونهگيري از آنها انجام ميشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند افزود: ساير موارد خاص هستند که در مراکز عمومي مثل پادگان و زندان زندگي ميکنند همچنين در حال حاضر خارج از اين موارد نمونهگيري انجام نميشود.
وي درباره تستهاي آزمايشگاهي گفت: ۲ نمونه تست وجود دارد؛ يکي تست آنتي ژن (شناسايي ويروس) و دومي تست آنتي بادي که در همه آزمايشگاههاي سطح شهر در حال انجام است و در صورت مثبت شدن مشخص ميکند که بيمار مواجهه با ويروس را داشته يا احتمالا به اين ويروس مبتلا شده است.
احمدي تصريح کرد: ابتلاي به ويروس کرونا به معناي ايمني دائم و هميشگي نبوده و ممکن است بعد از مدتي آنتي بادي در بدن فرد افت پيدا کند و مجدد مبتلا به ويروس کرونا شود.
وي درخصوص استفاده از بخش خصوص براي نمونهگيري گفت: با يکي از آزمايشگاههاي خصوصي شهرستان بيرجند قرارداد اوليه منعقد شده که بلافاصله بعد از آمادهسازي فضاي فيزيکي، نمونهها براي آزمايش ارسال خواهند شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند ادامه داد: از ابتداي شيوع ويروس کرونا در استان بيش از ۳۰۰ تخت بيمارستاني و حدود ۳۶ تخت ويژه در کل استان براي اين بخش اختصاص يافت که خوشبختانه از فروردين ماه به بعد با کنترلهاي صورت گرفته و رعايت دستورالعملها توسط مردم، تعداد بيماران سير نزولي خوبي داشت و هيچ وقت اين تعداد تخت به طور کامل پر نشد.
وي بيان کرد: با وجود اينکه طي دو يا سه هفته گذشته شاهد سير صعودي بيماري بوديم، همان آمادگيهاي قبلي اعمال و بخشهاي بيمارستاني ايزوله شد و خوشبختانه هنوز هيچ کدام از بيمارستانهاي ما کاملا تکميل نشده است.
احمدي گفت: در حال حاضر دچار کمبود تخت نيستيم اما اگر مردم دستورالعملهاي بهداشتي را رعايت نکنند، ممکن است با مشکل مواجه شويم.
وي افزود: از همه هماستانيهاي عزيز تقاضا دارم به هيچ عنوان در تجمعات شرکت نکنند، در همه حال از ماسک استفاده شود و با رعايت دستورالعملهاي بهداشتي اميدواريم که انشاءالله شاهد سير نزولي اين بيماري باشيم.
تاکنون ۲۲۰ هزار و ۱۸۰ نفر در کشور به طور قطعي به ويروس کرونا مبتلا شدهاند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۰ هزار و ۳۶۴ نفر رسيد.
(function (e){
let videos = document.querySelectorAll('video');
videos.forEach((video) => {
video.addEventListener('play', () => {
videos.forEach((v) => {
if (v !== video) {
v.pause();
}
});
});
});
})();
بازار