فارس/ دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان از کشف پنج هزار و ۶۲۳ ميليارد ريال انواع کالاهاي قاچاق در اين استان و دستگيري ۶۷۴ متهم خبر داد.
حسن اسلاميراد، دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان اظهار کرد: از سوي کميسيون برنامهريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال ۹۸ اقداماتي نظير برگزاري ۱۰۰ جلسه کميسيون برنامهريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و کارگروههاي تخصصي و کميتههاي ذيل کميسيون استان با تصويب ۶۰۵ مصوبه و برگزاري ۵۰ جلسه کميسيون برنامهريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستانها با تصويب ۲۶۶ مصوبه انجام شده است.
وي بيان کرد: بيشتر مصوبات کميسيون استان و شهرستانها با نگاه پيشگيرانه براي مبارزه با قاچاق کالا و ترويج فرهنگ مصرف کالاهاي ايراني بوده و کميسيون استان بهمنظور مقابله سامانمند و هدفمند با قاچاق، برنامه راهبردي مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تهيه و اولويتهايي را براي آنها تعيين کرده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان اضافه کرد: با عنايت به موقعيت ويژه استان، در کشف اکثر کالاهاي مکشوفه قاچاق از خودروهاي عبوري و محورهاي مواصلاتي، در سال ۱۳۹۸ سعي شده تا رويکرد مبارزه به سمت مبارزه اطلاعاتي و کشف کالاهايي باارزش ريالي بالا سوق داده شود.
اسلاميراد بيان کرد: کشف پنج هزار و 623 ميليارد ريال انواع کالاهاي قاچاق توسط نيروي انتظامي استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۵.۳ درصد افزايش داشته و منجر به دستگيري ۶۷۴ متهم و تشکيل ۶۵۳ پرونده در مراجع رسيدگيکننده شده است.
وي بيان کرد: کشف بيش از 33 ميليارد و 989 ميليون ريال کالاي قاچاق در سطح عرضه در قالب ۹۰۱ پرونده انجام شده که طي هشت هزار و 324 بازرسي صنفي و غيرصنفي صورت گرفته است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان بيان کرد: دو هزار و 451 بازرسي بهصورت مشترک بوده که منجر به تشکيل ۱۶۰ پرونده به ارزش بيش از 24 ميليارد و 503 ميليون ريال شده است.
اسلاميراد بيان کرد: ۴۸ فقره پرونده توسط گمرک استان سمنان در خصوص قاچاق مشتقات فرآوردههاي نفتي (هيدروکربن) به ارزش بيش از 151 ميليارد و 490 ميليون ريال کشف و تشکيل شده و در مراجع رسيدگيکننده در حال بررسي است.
وي گفت: مجموع کشفيات نيروي انتظامي، گمرک و صمت استان در سال ۹۸ از 747 ميليارد و 802 ميليون ريال بوده که نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود هشت درصد کاهش داشته است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان ادامه داد: در جهت برخورد با کالاهاي قاچاق، اقدامات اطلاعاتي سرلوحه کار قرار گرفته و با توجه به اقدامات اطلاعاتي، ۱۹ فقره پرونده بالاي ۵۰۰ ميليون تومان با افزايش ۵۳۳ درصدي نسبت به سال ۹۷ و ۱۱۸ فقره بالاي 100 ميليون تومان با افزايش ۸۴ درصدي نسبت به سال ۹۷ کشف و دو مورد باند متلاشي شده است.
اسلاميراد بيان کرد: در سال ۹۸ در زمينه کشف مسکرات، تجهيزات ماهواره، دارو، لوازم خانگي، تجهيزات رايانهاي، منسوجات، فلزات گرانبها، کالاي دخاني، تجهيزات پزشکي، کود و سموم شيميايي، دام سنگين، طيور زنده، نهادههاي دامي و گوشتي و مواد خوراکي شاهد افزايش کشفيات بودهايم.
وي بيان کرد: همچنين در زمينه اقلام ضد فرهنگي، لوازم آرايشي و بهداشتي، مواد محترقه، لوازم يدکي، ابزار آلات (دستي و برقي)، صوتي و تصويري، اسباب بازي، وسايل نقليه، دام سبک، سوخت، ميراث فرهنگي و فرآوردههاي جنگلي شاهد کاهش کشفيات هستيم.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان ادامه داد: درخصوص اقلام ضد فرهنگي، آرايشي و بهداشتي، صوتي و تصويري و اسباب بازي، وسايل نقليه و دام سبک در تعداد کاهش و در ارزش ريالي افزايش داشتهاند.
اسلاميراد بيان کرد: طبق اعلام تعزيرات حکومتي استان سمنان، تعداد کل پروندههاي رسيدگي شده در سال ۹۸ برابر ۴۷۱ فقره بوده است که ۳۲۷ فقره به ارزش بيش از 295 ميليارد و 169 ميليون ريال محکوميت يافته و ۱۲۷ فقره به ارزش بيش از 195 ميليارد و 145 ميليون ريال برائت يافته است.
وي تصريح کرد: در همين راستا، متخلفان در پروندههاي موضوع قاچاق به پرداخت بيش از 396 ميليارد و 221 ميليون ريال جريمه محکوم شدهاند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان ادامه داد: تعداد انبارهاي ثبتنامشده از ابتداي طرح تا پايان سال گذشته، 12 هزار و 476 مورد بوده که هفت هزار و 173 انبار در انتظار تأييد، يک هزار و 470 مورد تأييد و سه هزار و 833 واحد غيرفعال شده است.
اسلاميراد بيان کرد: ۲۸۴ انبار فعال استان سمنان، 21 هزار و يک مورد رسيد و 41 هزار و 439 مورد حواله در سامانه ثبت شده است.
وي افزود: انبارهاي ثبتشده شامل عمده و خردهفروشي اصناف چهار هزار و 246، واحدهاي کشاورزي چهار هزار و 632، معدن ۳۸۱، واحدهاي صنعتي يک هزار و 382، انبارها و مراکز نگهداري کالا يک هزار و 770 و واحدهاي بهداشتي و درماني ۶۵ باب بوده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان ادامه داد: برگزاري دو هزار و 126 مورد بازديد از واحدهاي صنعتي و کشاورزي (مصرفکنندگان عمده) و هشت هزار و 442 بازديد از مجاري عرضه انجام شده که منجر به کشف 173 هزار و 80 ليتر فرآوردههاي نفتي عرضه خارج شبکه و بيش از ۶۰ عدد کارت سوخت که مورد سوءاستفاده شده است.
اسلاميراد اضافه کرد: مبارزه با قاچاق در فضاي مجازي و شناسايي فروشگاههاي اينترنتي و واحدهاي عرضه غيرحضوري کالا در استان و شهرستانها و نظارت بر فعاليتهاي آنان با همکاري واحدهاي ذيربط صورت گرفته است.
وي از پخش 6 هزار و 874 دقيقه برنامه تلويزيوني، سه هزار و 850 دقيقه برنامه راديويي و ۶۷۰ دقيقه برنامه خبري در صداوسيماي مرکز سمنان خبر داد و گفت: توفيق و برگزيده شدن برنامههاي صداوسيما با محوريت مبارزه با قاچاق کالا و حمايت از کالاي ايراني در چهارمين جشنواره راديو و تلويزيوني مراکز استانها در چهار بخش رخ داده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان از آماده سازي سريال قطعه گمشده با محور مبارزه با قاچاق کالا و حمايت از کالاي ملي و خسارتهاي کالاهاي قاچاق بر توليد و اقتصاد و پخش از شبکه سراسري شما در ۱۳ قسمت خبر داد.
اسلاميراد گفت: بهکارگيري ظرفيت تبليغاتي دستگاههاي عضو جهت انجام اقدامات فرهنگي، تبليغي و اطلاعرساني از جمله نصب بنر، استند، تهيه و توزيع بروشور، تراکت و پمفلت آموزشي، ارسال پيامک، استفاده از ظرفيت ائمه جمعه و جماعات، سمنها، هيئتهاي ورزشي و ...، استفاده از فرمايشات مقام معظم رهبري و رئيس جمهور در سربرگ نامههاي اداري، استفاده از تلويزيونهاي شهري، استفاده از فضاهاي مجازي و سايتهاي اطلاعرساني دستگاههاي استاني و ... نيز انجام شده است.
وي از برگزاري ۱۴۷ مورد کارگاههاي آموزشي در زمينههاي مختلف براي جامعه هدف و استفاده از ظرفيتهاي دستگاههاي عضو کميسيون، کارگروهها و حتي دستگاههاي غيرعضو که ظرفيتهايي براي مباحث مختلف و مرتبط با اهداف عالي ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز را دارند، بهويژه تشکلهاي مردم نهاد و سازمانهاي مردمي خبر داد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان ادامه داد: انعقاد ۶ مورد تفاهمنامه همکاري با دستگاههايي که ميتوانند در امر مبارزه با قاچاق کميسيون استان را ياري کنند، انجام شده است.
اسلاميراد به يک مرحله امحاي انواع لوازم آرايشي و بهداشتي، انواع سيگار، داروهاي دامي تاريخ گذشته و ... به ارزش بيش از هفت ميليارد و 189 ميليون ريال اشاره کرد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان با اشاره به اقدامات صورت گرفته درخصوص شيوه نامه اختصاصي حملونقل و نگهداري دام زنده در استان در سال ۱۳۹۸ گفت: ۳۲ پرونده مربوط به يک هزار و 93 رأس از انواع دام زنده به ارزش بيش از 25 ميليارد و 726 ميليون ريال در تعزيرات حکومتي استان بررسي و پيگيري شده است که ۳۰ پرونده حکم صادر شده و متخلفان به جزاي نقدي محکوم شدهاند.
اسلاميراد بيان کرد: درخصوص دام سبک، 328 هزار و 500 پلاک توسط دستگاههاي اجرايي و اتحاديههاي مربوطه خريداري شده است که 299 هزار و 183 پلاک در سامانه هويت گذاري دام ثبتشده است و 115 هزار و 137 پلاک روي گوش دامها نصب شده است.
وي بيان کرد: درخصوص دام سنگين نيز 39 هزار پلاک خريداري شده که از اين تعداد، 12 هزار و 519 پلاک در سامانه هويت گذاري دام ثبت و 11 هزار و 383 پلاک روي گوش دامها نصب شده است.
بازار