باشگاه خبرنگاران/ رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بابل از شناسايي بزرگترين درخت سرخدار جنگلهاي هيرکاني در اين شهرستان خبر داد.
محمد صادق طهماسب پور ملکشاه، رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بابل از شناسايي بزرگترين درخت سرخدار جنگلهاي هيرکاني در اين شهرستان خبر داد و گفت: اين درخت سرخدار که داراي ۳۰ متر ارتفاع و ۱۹۲ سانتيمتر قطر است ، عمر آن به يکهزار و ۲۰۰ سال ميرسد و در يک منطقه صعب العبور و در کنار يک پرتگاه قرار دارد.
او با اعلام اين که منابع طبيعي بابل به علت محدوديتهاي مالي نميتواند اقدامات امنيتي و پيشگيرانه براي حفظ اين ميراث ماندگار انجام دهد، افزود:، اما آمادگي داريم با همکاري اداره ميراث فرهنگي و دستگاههاي مرتبط اقدامات حفاظتي و امنيتي براي اين ميراث ماندگار ايجاد کنيم.
فرشاد يزديان يک پژوهشگر و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد چالوس هم که اين سرخدار را از نزديک ديد، گفت: اين درخت سرخدار در بابل به عنوان قطورترين درخت سرخدار ايران و جهان محسوب ميشود.
او افزود: اين درخت در يک حوزه آبريز يکصد هکتاري از يک توده بازمانده دوران جنگلهاي خزري ميباشد که دست نخورده باقي مانده است.
يزديان گفت: خوشبختانه در اين منطقه يک دامدار دوستدار طبيعت يک خانه سرايي داشت که در کنار شغل دامداري از اين درختان نادر هم حفاظت ميکرد.
اين استاد دانشگاه افزود: اميدواريم رسانهاي کردن اين خبر در حفظ و نگهداري اين درخت نادر سرخدار اثر بخش باشد.
شهرستان بابل داراي ۸۰ هزار هکتار جنگلهاي هيرکاني با درختاني اعم از سرخدار، انجيلي، افرا، راش، ممرز، بلوط و آزاد ميباشد.
درخت سرخدار از جمله درختان نادر و در حال انقراض جنگلهاي هيرکاني شمال است. اين گونه درخت به کندي رشد ميکند و هر ۱۰ سال يک سانتي متر بر قطر اين درخت اضافه ميشود.
در اين درخت مادهاي سمي به نام تاکسين يا توکسين وجود دارد که انسانهاي نخستين از برگ آن نوعي سم مخصوص ميساختند. در حال حاضر از اين ماده داروهايي براي درمان سرطان سينه و پروستات ساخته ميشود.
بازار