فارس/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان گفت: 200 نفر از همکاران در حوزه بهداشت و درمان از ابتداي اسفندماه تاکنون به ويروس کرونا مبتلا شدند و سه برابر اين تعداد علائم مشکوک دارند.
عبدالرضا فاضل، رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان بعد از ظهر امروز در حاشيه جلسه ستاد استاني مقابله با کرونا در گفتوگو با خبرنگاران استان اظهار کرد: متاسفانه در دو هفته اخير شاهد افزايش شيوع ويروس کرونا در استان گلستان بوديم.
وي ادامه داد: تقريبا از ابتداي تيرماه روند رو به افزايش بخصوص در شهرهاي شرق استان گلستان داشتهايم و از نيمه دوم خردادماه اين روند افزايشي شروع شد و امروز شهرهاي گرگان، عليآبادکتول، راميان و آزادشهر جزء شهرهاي زرد هستند و ساير 10 شهر استان در وضعيت قرمز هستند و ممکن است گرگان نيز طي 48 ساعت آينده به وضعيت قرمز برسد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان تصريح کرد: در کل استان گلستان 675 مورد بيمار بستري هستند که در گنبدکاووس 275 بيمار بستري هستند و متاسفانه ازدحام بيمار باعث کامل شدن شرايط بيمارستاني شده است.
فاضل بيان کرد: ما نميتوانيم تخت اضافه کنيم يا اکسيژنساز در اين چند روز اضافه کنيم و تنها کاري که از مردم تقاضا داريم اين است با رعايت نکات بهداشتي تلاش کنيم ورودي بيمارستانهاي ما کمتر شود.
وي اضافه کرد: در شرق استان گلستان يک ميليون نفر جمعيت داريم و کل تختهاي بيمارستاني در شرق استان گلستان کمتر از يک هزار و 500 تخت است و اگر درصدي از مردم مبتلا شوند اين کشش بيمارستاني در شرق استان گلستان وجود ندارد که بيماران بستري شوند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان در خصوص ابتلاي کادر درمان استان به بيماري کوييد 19 و ويروس کرونا، گفت: 200 نفر از همکاران در حوزه بهداشت و درمان از ابتداي اسفندماه تاکنون به ويروس کرونا مبتلا شدند و سه برابر اين تعداد علائم مشکوک دارند.
فاضل گفت: خوشبختانه تعداد بيمار بستري همکار بسيار کم است اما اکثر آنها سرپايي درمان شده و يا در منزل قرنطينه و درمان شدند اما مطلع هستم که سه روز اخير دو همکار پزشک و چهار پرستار در شهر گنبدکاووس بستري شدند.
وي تاکيد کرد: متاسفانه نصف کارکنان اداره برق يکي از شهرستانهاي استان به کرونا مبتلا شدند که بلافاصله پروتکلها و آزمايشها براي آنها اجرايي شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان خاطرنشان کرد: بيشترين مشکلي که ما در استان گلستان داريم مشکل تامين اکسيژن است که مصوب شد دستگاه اکسيژنساز خريداري کنيم اما تامين اين موضوع کار بسيار سختي است.
فاضل گفت: از سوي ديگر قيمت اين دستگاه 2 ميليارد تومان قيمت دارد و از سوي ديگر موضوع پر کردن تانکهاي اکسيژن هم کار بسيار سختي است و راه ديگر تامين اکسيژن کپسول اکسيژن که حمل کردن آنها توسط خدمه بيمارستان کار سختي است و با مشقت به بيماران در بيمارستانها خدمت ميدهيم.
وي افزود: اگر در پاييز شيوع دوباره شديد داشته باشيم شايد آن انرژي که در اسفندماه وجود داشت ديگر وجود نداشته باشد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان گفت: از يک تيرماه تاکنون ميانگين روزانه 100 بيمار بستري داشتهايم و ميانگين ترخيص 80 نفر بوده است.
فاضل اضافه کرد: بيشترين سن مبتلايان افراد بالاي 50 سال است و بيشترين مبتلايان مردان هستند و از ابتداي اسفندماه تاکنون 10 هزار و 700 بيمار بستري داشتيم که 32 هزار بيمار بستري هم ويزيت شدهاند.
وي گفت: طبق گزارش آزمايشگاه از 10 هزار و 500 نمونه آزمايش ارسالي به آزمايشگاه تست کروناي 4 هزار و 200 نفر مثبت به کرونا شده است و اين نمونه آزمايشگاهي سرپايي و بستري است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي گلستان درخصوص آمار فوتيهاي کرونا در گلستان گفت: طي دو هفته اخير ميانگين فوتيهاي استان هفت نفر بوده اما روز گذشته 15 مرگ بيمار ناشي از ويروس کرونا داشتيم.
فاضل بيان کرد: کل استان گلستان به صورت ميانگين قرمز است اما پروتکل کشوري از اول تيرماه اعلام کردند شهرستاني برخورد کنيد و استاني شرايط را نگاه نکنيد.
وي درباره ميزان ابتلاي بيماران کرونا در گلستان در مراسمهاي عروسي گفت: متاسفانه بيش از 95 درصد افراد مبتلا شده در تيرماه که در بيمارستانهاي استان بستري هستند بر اثر حضور در مراسمهاي عروسي مبتلا شدند.
فاضل گفت: متاسفانه حتي دو نفر از پزشکان ما که به کرونا مبتلا شدند در عروسي فرزندانشان شرکت کردند.
بازار