باشگاه خبرنگاران/ رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان سنندج گفت: يک بهله سارگپه پابلند پس از نجات در منطقه مسکوني به اداره حفاظت محيط زيست سنندج تحويل داده شد.
فؤاد مصطفي نژاد، رييس اداره حفاظت محيط زيست سنندج اظهار کرد: اين پرنده شکاري با گرفتار شدن در منطقه مسکوني اين شهر، با تلاش آتش نشانان منطقهي چهار نجات پيدا کرد و با تماس با اداره حفاظت محيط زيست، مأموران يگان حفاظت اين پرنده را تحويل گرفتند.
وي افزود: اين پرنده پس از تحويل با معاينات انجام شده توسط دامپزشک مجموعه و پس از تشخيص بر ضعف و دهيدراته بودن درجه يک پرنده (کمبود شديدآب بدن) براي پايداري شرايط طبيعي، آب و غذا در اختيار پرنده قرار داده شد.
مصطفي نژاد بيان کرد: اين پرنده پس از معاينه مجدد و سنجش ميزان توانايي، توسط نيروهاي اين اداره به زيستگاه طبيعي انتقال داده شد و پس از اطمينان از سلامت جسمي و توان پرواز، رها سازي و به دامن طبيعت بازگردانده شد.
سارگپه پابلند از جمله پرندگان شکاري اندميک استان بوده و با تغذيه از پستانداران کوچک، خزندگان و حشرات بزرگ نقش بسيار مهمي در اکوسيستم ايفا ميکند اين گونه در فهرست پرندگان حمايت شده ايران قرار دارد و داراي ارزش حفاظتي است.
سارگپه پا بلند ۶۰ تا ۶۶ سانتي متر طول دارد و هم اندازه کورکور سياه است، با اين تفاوت که دم و بالهايش بلندتر است و دو لکهي سياه در زير بالها دارد، رنگ پر و بال اين پرنده بسيار متنوع است و به رنگهاي قهوهاي کمرنگ تا بلوطي خرمايي و سياه ديده ميشود.
اين پرنده شکاري که تنوع رنگي زيادي دارد معمولا از روي عادتهاي رفتاري، ژستهاي نشستن و گردن باريک ترش نسبت به ساير سارگپهها قابل شناسايي است. طرح کلي بدنش قهوهاي رنگ با خالهاي سفيد، قهوهاي تيره و سياه بر روي سطح پشتي، کمر و بال هايش است.
سارگپه پا بلند در دشتهاي وسيع، نواحي نيمه بياباني، کوهستانها و مناطق بي درخت به سر برده و معمولا روي زمين و گاهي نيز روي تک درختها آشيانه ميسازد.
بازار