ايرنا/ مديرکل امور اوقاف و امور خيريه همدان از کشف يک وقفنامه سنگي براي نخستين بار در اين منطقه خبر داد و گفت: اين کتيبه بر يک تکه سنگ مرمر حکاکي شده و راز موقوفه مسجد پيغمبر(ع) همدان را آشکار کرده است.
حجتالاسلام رضا حاجي زين العابديني، مديرکل امور اوقاف و امور خيريه همدان اظهار داشت: اين اثر در تاريخ ۱۳۰۲ هـجري قمري بر يک تکه سنگ مرمر چهار ضلعي به ابعاد ۱۷*۲۰ سانتي متر حک شده است.
وي اضافه کرد: اين کتيبه در سه سطر و به خط توقيع نوشته شده است و متن آن از وقف يک مغازه براي مسجد پيغمبر توسط شخصي به نام ميرزا موسي خبر ميدهد.
حجت الاسلام حاجي زين العابديني ادامه داد: به بيان ديگر اين مغازه منبع درآمدي بود که درآمدهاي آن بايد براي امور مسجد هزينه شود.
مديرکل اوقاف و امور خيريه همدان گفت: اهميت ديگر اين وقفنامه که آن را در زمره آثار کمنظير قرار ميدهد، سنگي بودن آن است و به احتمال بسيار زياد، وقفنامههاي سنگي ديگري نيز در استان وجود دارند که هنوز معرفي نشده است.
به گفته وي در دوران قاجار و در ميان خواص آن دوران، وقف املاک و مستغلات بسيار رايج بود و ميتوان گفت بزرگترين موقوفات در استان همدان در عهد قاجار و صفوي شکل گرفتهاند.
حجت الاسلام حاجي زين العابديني يادآوري کرد: اين کتيبه در اختيار اداره کل اوقاف استان همدان است و در موزه وقف واقع در طبقه زيرين آستان امامزاده عبدالله(ع) که به مرکز بزرگ فرهنگي شهر تبديل شده است نگهداري ميشود.
مسجد پيغمبر که نامش را از يکي از انبياي الهي به نام حضرت حجي(ع) گرفته اند يکي از کهنترين مساجد همدان و حضرت حجي(ع) در حدود سه هزار سال پيش در همدان ميزيسته و بر اساس منابع در بازار همدان دفن شده است.
بازار