ايسنا/ استاندار گيلان گفت: در گيلان شاهد تغيير وضعيت کم خطر يا پر خطر شهرستان ها بوده ايم و در دو روز اخير با افزايش مبتلايان، استان در مرحله هشدار قرار گرفته است.
ارسلان زارع، استاندار گيلان با يادآوري تلاشهاي ايثارگرانه افزون بر چهار ماهه کادر درمان اظهار کرد:متاسفانه در روزهاي اخير شاهديم که تنها نيمي از مردم دستورالعملهاي بهداشتي و مراقبتي را رعايت ميکنند که جاي نگراني دارد.
وي عادي انگاري کرونا را منجر به بروز مشکلاتي بيشتر خواند و ادامه داد: يکي از تأکيدات هميشگي رئيس جمهوري و نيز اعضاي ستادهاي ملي و استاني؛ اين بوده که در کنار جلوگيري از کرونا هراسي و ايجاد اضطراب در مردم، نبايد به خطرناک بودن بودن اين ويروس بيتوجه باشيم.
نماينده عالي دولت در گيلان به گسترش شيوع کرونا طي 2 هفته اخير در بسياري از استانهاي کشور و افزايش تعداد مبتلايان و بستريشدگان در سطح کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در گيلان نيز شاهد تغيير وضعيت کم خطر يا پر خطر شهرستان ها بوده ايم و در دو روز اخير با افزايش مبتلايان، استان در مرحله هشدار قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه اگر مردم رعايت نکنند امکان قرارگرفتن در وضعيت قرمز وجود دارد، گفت: مهمترين دليل شيوع اين بيماري همچون گذشته، حضور مردم در اجتماعات، عدم رعايت فاصلهگذاري اجتماعي و استفاده نکردن از ماسک است.
استاندار گيلان با بيان اينکه برگزاري مراسم عزا، شادي، همايش و هرگونه اجتماع جمعيتي، پتانسيل چرخه اين ويروس را افزايش ميدهد، افزود: برگزارنشدن اجتماعات مهمترين مولفه پيشگيري محسوب ميشود و از امروز برگزاري هرگونه مراسم ترحيم، فاتحه و عزاداري چه در مکانهاي مسقف يا غيرمسقف، ممنوع است.
وي به بازگشايي تالارها در خردادماه براساس تصميم ستاد ملي مديريت کرونا و نيز ابلاغ مجوز بستن آنها در صورت تغيير وضعيت استان و شهرستان با تصميم ستاد استاني اشاره و اضافه کرد: برگزاري مراسم عروسي در تالارها و باغهاي گيلان ممنوع است اما برگزاري عقد و عروسي در فضاهاي محدود با تعداد ۲۰ تا ۳۰ نفر و رعايت دستورالعملهاي بهداشتي و فاصلهگذاري اجتماعي مانعي ندارد.
زارع به گلايه برخي افراد مبني بر عودت نشدن وديعه دريافتي توسط تالارداران اشاره کرد و گفت: اين رفتار کاملاً غيرقانوني بوده و اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بر موضوع بازپس دادن مبالغ وديعه، نظارت کند.
وي ادامه داد: در هر مکاني که امکان تجمع وجود دارد بايد فاصلهگذاري اجتماعي و دستورالعملهاي بهداشتي و مراقبتي رعايت و مراجعهکنندگان به اين اماکن نيز با دقت بيشتري به موضوع استفاده از ماسک توجه کنند.
نماينده عالي دولت در گيلان با يادآوري اينکه بايد سبک زندگي متناسب با اين بيماري تغيير کند، بر لزوم پرداختن صدا و سيما و رسانهها با محوريت کارگروه رسانه و فضاي مجازي ستاد استاني به ترويج اين موضوع تأکيد و تصريح کرد: تأمين اقلام مورد نياز بهداشتي از جمله ماسک در داروخانهها مهم بوده و در اين راستا افزايش توليد و توزيع اين کالاها با ترغيب سرمايهگذاران و تشويق کارآفرينان براي تغيير در خطوط توليد در حال انجام است.
وي با قدرداني از فعالان اقتصادي و نيز همراهي، وفاق، انسجام و همدلي دستگاههاي اجرايي، نيروهاي مسلح، بسيج، قواي قضائيه و مقننه، بر ضرورت استمرار همکاريهاي مضاعف در راستاي اجراي تصميمات ستاد ملي و استاني مديريت کرونا و نظارت بر آن تأکيد و اضافه کرد: رعايت فاصلهگذاري اجتماعي و دستورالعملهاي بهداشتي و مراقبتي به ويژه در برگزاري کنکور و همکاري تمامي دستگاههاي مرتبط مورد انتظار جدي است و بايد در اين مسير روند اطلاعرسانيها پيرامون استفاده از ماسک بيشتر شود.
استاندار گيلان رکن موثر در پيشگيري از ابتلا به بيماري و استفاده از ماسک را در مرحله اول، خود مردم و سپس دستگاههاي نظارتي عنوان و خاطرنشان کرد: از مردم انتظار داريم به سبب وظيفه شرعي، اخلاقي و ديني و اجراي فريضه امربه معروف و نهي از منکر از هموطنان بخواهند که دستورالعملهاي بهداشتي و مراقبتي را رعايت و از ماسک استفاده کنند.
وي خواستار تأکيد نخبگان، روحانيون، ائمه جمعه و جماعات، متنفذين اجتماعي و سازمانهاي مردم نهاد مبني بر لزوم استفاده از ماسک به ويژه در اماکن تجمعي و ناوگان عمومي حمل و نقل شد و گفت: انتظار ميرود گروههاي جهادي و مردمي همانند ماههاي گذشته که در طرح مواسات و همدلي حضور فعال داشتند، براي خدمترساني به مردم در برهه کنوني نيز مشارکت بيشتري داشته باشند.
بازار