ايرنا/ مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: بتازگي موارد متعددي از بيماران کوويد ۱۹ در استان مربوط به استفاده از وسايل نقليه مشترک و رفت و آمد گروهي براي رفتن به محل کار از مرکز استان به ساير شهرها بوده است.
دکتر مسعود ضيايي، مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روز دوشنبه به رسانهها اعلام کرد: برخي شهروندان در شهرهاي اطراف مرکز استان، خدمت ميکنند لذا براي رفتن به محل کار از سرويس يا خودروهاي مشترک استفاده ميشود به گونهاي که رفت و آمد آنان گروهي بوده و هر روز سه تا چهار ساعت صرف رفت و برگشت اين افراد ميشود.
وي بيان کرد: برخي از اين افراد که ناقل بيماري و داراي علائم يا فاقد علامت بودهاند به نکات بهداشتي پيشگيري از بيماري توجه نميکردند و بخصوص ماسک نميزدند که در نهايت ساير افراد نيز مبتلا شدند.
متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري گفت: حتي از يک اتوبوس ۱۵ نفر که با هم رفت و آمد ميکردند به بيماري کرونا مبتلا شدند که تعداد آنها رو به افزايش است.
وي با بيان اينکه برخي از اين بيماران بستري شدند ادامه داد: افراد ناقل از اين طريق آلودگي را نيز به خانوادههاي خود منتقل کردهاند و اين سير باعث مشکلات زيادي شده است.
ضيايي به افرادي که از وسيله نقليه مشترک استفاده ميکنند توصيه کرد: حتما داخل خودرو يا سرويس همه مسافران از ماسک استفاده کنند و پنجرهها براي جريان هوا باز باشد.
وي تاکيد کرد: در اين وسايل نقليه همچنين بايد افراد از صحبت کردن بلند پرهيز کنند چون هرچه بلندتر صحبت کنيد ميزان آلودگي بيشتر پخش ميشود.
رييس بخش عفوني بيمارستان ولي عصر (عج) بيرجند که بيمارستان اصلي پذيرش و بستري بيماران کرونايي است، افزود: اگر کسي علائم بيماري دارد يا با فرد مثبتي تماس داشته است حتما بايد از سفر و همراهي دوستانش در اين رفت و آمدها پرهيز کند و در صورت امکان در منزل استراحت کند در غير اين صورت از يک وسيله نقليه به صورت شخصي استفاده کند.
وي با بيان اينکه موارد ابتلا به بيماري کرونا به ويژه از ناقلان بدون علامت بشدت در استان رو به افزايش است گفت: راديوگرافيها و سي تي اسکن نشان ميدهد خيلي از افرادي که حتي بويايي خود را از دست ميدهند يا حال عمومي خيلي خوبي دارند و زود خوب ميشوند، ميزان زيادي از آلودگي را دارند.
دکتر ضيايي افزود: اين افراد خطر و انتقال ويروس را حتي از افرادي که علائم دارند، بيشتر منتقل ميکنند پس صرف بيعلامت بودن يا علامتدار بودن نبايد فکر کرد بيماري کمتر منتقل ميشود.
وي بيان کرد: افرادي که از وسايل نقليه مشترک استفاده ميکنند حتما بايد از ماسک استفاده کنند و با باز گذاشتن پنجرههاي خودرو هوا در جريان باشد و افراد اگر کسالت دارند از ارتباط با ديگري خودداري کنند.
اولين مورد بروز ويروس کرونا (کوويد ۱۹) که سازمان بهداشت جهاني آن را به عنوان پديدهاي «همه گير» شناسايي و اعلام کرد، در خراسان جنوبي اوايل اسفند سال گذشته اعلام شد و موارد مثبت ابتلا به ويروس کرونا در اين استان از اواخر فروردين تا اوايل خرداد امسال روند کاهشي نسبتا ثابت داشت ولي از اواسط خرداد امسال دوباره صعودي شده است.
براساس آخرين آمار رسمي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تاکنون ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر در کشور به طور قطعي به ويروس کرونا مبتلا شدهاند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۲ هزار و ۸۲۹ نفر رسيد.
بازار