ايسنا/ سرپرست معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: براي جلوگيري از خريد و فروش انسولين در بازار سياه چارهاي جز اعمال نظارت در توزيع به صورت سهميهاي نيست.
کيومرث پوررستمي سرپرست معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي البرز با اشاره به گلايه برخي از بيماران ديابتي در خصوص کمبود انسولينهاي قلمي اظهار کرد: انسولينهاي قلمي وارداتي بوده و بر اساس تعداد بيماران ديابتي هر استان و به صورت سهميهاي اختصاص داده مي شود.
وي ادامه داد: اين انسولينها در داروخانههاي مشخصي و بر اساس تعدادي که در دفترچه بيمه بيمار و يا نسخه پزشک نوشته ميشود در اختيار آنها قرار ميگيرد.
وي افزود: براي جلوگيري از خريد و فروش انسولين در بازار سياه چارهاي جز اعمال چنين نظارتهايي نيست.
اين مسئول در ادامه با اشاره به اينکه ۹۰ درصد بيماران ديابتي استان تحت پوشش بيمه قرار دارند گفت: ۱۰ درصد باقي مانده هم که به صورت آزاد درمان شوند با مراجعه به پزشک متخصص ميتوانند انسولين مورد نياز خود را از طريق نسخه پزشک دريافت کنند.
پوررستمي با اشاره به نگراني برخي از شهروندان در خصوص تامين داروهاي بيماران "پي کي يو" هم افزود: افرادي که دچار اين بيماري هستند آنزيم هيدروکسيلاز را در کبد خود ندارد بنابراين نميتوانند پروتئينهاي دريافتي را به تيروزين تبديل کنند.
اين مسئول اضافه کرد: اين افراد بايد از دوران کودکي طبق رژيم غذايي خاص بدون پروتئين تغذيه کنند چون در غير اين صورت بر اثر اختلال آنزيمي در بدن اين بيماران، برخي مواد سمي داخل خون بالا ميرود که با تاثير و رسوب در مغز باعث تخريب سلو هاي مغزي، عقب ماندگيهاي ذهني و تشنج هاي مکرر ميشود.
سرپرست معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: مشکلي براي تامين داروهاي اين بيماران در استان وجود ندارد و بيماران ميتوانند از طريق نسخه و بر اساس سهيمه تعيين شده داروهاي خود را تهيه کنند.
بازار