نتیجه حضور نمایندگان مجلس یازدهم در غیزانیه چه شد؟

رهياب/ نماينده مردم اهواز گفت: نمايندگان مجلس از مشکلات غيزانيه، منبع آب و کوت عبدالله، گزارشي تهيه و به هيئت مجلس تقديم کردند و نائب رئيس مجلس مامور شد تا اموراتي که وزارت نيرو موظف به انجام آن است را پيگيري کند.
مجتبي يوسفي، نماينده مردم اهواز پيرامون نتايج حضور نمايندگان در غيزانيه و برخي مناطق محروم اهوازدر جهت رفع مشکلاتشان، اظهار کرد: در دوره انتخابات معتقد بودم تا مطالبه گري ما از سطح استاني به ملي انتقال پيدا نکند مشکلات مردم حل نمي شود به همين دليل پيگيري کرديم و نمايندگان مجلس را به غيزانيه آورديم.
نماينده مجلس يازدهم گفت: برغم اينکه شاهد توسعه و پيشرفت در استان هاي ديگر هستيم ولي خوزستان در نيازهاي اوليه خود مانند آب وفاضلاب، برق و راه هاي اصلي درمانده است و همچنان خاطر مردم را آزرده مي کند.
وي افزود: اين مسئله نشان مي دهد زماني که اعتبارات پروژه هاي عمراني در دولت نهم و دهم به استان هاي ديگر داده مي شد، خوزستان به دليل عدم هم افزايي و هم دلي مسئولين و نمايندگان، از اين توفيقات بي بهره ماند.
يوسفي ادامه داد: بنده به عنوان نماينده مردم سعي کردم مطالبات را در سطح ملي دنبال کنم به همين جهت، جمعي از نمايندگان را با هدف مشاهده مشکلات به استان دعوت کرديم.
نماينده مردم اهواز در مجلس يازدهم تصريح کرد: مي بايست نمايندگان استان هاي ديگر متوجه مي شدند که خوزستان با وجود ۵ رودخانه پرآب کشور، با منابع عظيم ملي و تحت الارضي از امکانات اوليه اي مثل آب شرب سالم، وجودشبکه فاضلاب، آب براي احشام همچنين راههاي استاندارد درمانده است.
وي اضافه کرد: درحالي که مردم خوزستان با رشادت ها و از خودگذشتگي هاي بسيار در عرصه هاي مختلف انقلاب، هميشه از منابع ملي و امنيت مرز حفاظت کرده اند، بسيار مورد بي مهري قرارگرفته اند.
يوسفي خاطرنشان کرد: نمايندگان از نزديک مشاهده کردند که مشکلات خوزستان اساسي است و بسيار عقب افتاده تر از آن چيزي است که مي شنيدند، مشاهده کردند جوانان تحصيل کرده در کنار ۷۸ درصد مجموع نفت و گاز کشور در شرکت ملي منابع نفت خيز جنوب، بايد به دنبال شغل باشد.
وي درخصوص ماحصل بازديد نمايندگان مجلس از غيزانيه و مناطق محروم اظهارداشت: حضور نمايندگان در استان به دليل اينکه برنامه هفتم توسعه در مجلس نوشته مي شود، بسيار تاثير گذار بوده،مجلس در دو بخش بودجه و وام ؛حرف اصلي را مي زند، از اين رو بايد همدلي برخي از نمايندگان را داشته باشيم.
نماينده مردم اهواز ادامه داد: نمايندگان مجلس از مشکلات غيزانيه، منبع آب و کوت عبدالله، گزارشي تهيه و به هيئت مجلس تقديم کردند و نائب رئيس مجلس نيز مامور شد تا اموراتي که وزارت نيرو موظف به انجام آن بود را پيگيري کند.
يوسفي عنوان کرد: در جلسه اي که با حضور معاون وزير وزارت نيرو داشتيم، قرار شد ظرف مدت يک ماه پروژه آب رساني به غيزانيه به پايان برسد که مشکلات ۵۶ روستا را حل کند و آب پايدار موردنياز براي مردم و عشاير اين منطقه تامين شود.
وي ادامه داد: همچنين مهندس فتاح که نگاه ويژه اي نسبت به استان خوزستان دارند تعهد کردند يک ميليارد تومان لوله مورد نياز فازدوم که حدود ۲۰ کيلومتر آب تاسيسات صفيره را به نزهه برساند.
يوسفي گفت: يکي از مشکلات مردم خوزستان نبود آب شرب مازاد است که موجب شده کشاورزان اجازه برداشت آب را نداشته باشند، با اين حال، عده اي اين بحث را مطرح مي کنند که در خوزستان آب مازاد وجود دارد و به استان هاي ديگر بايد انتقال داده شود تا استان هاي هدف، کشاورزي را توسعه دهند يا صنايع ديگري احداث کنند، وظيفه مسئولين و نمايندگان خوزستان اين است که به جد از انتقال آب جلوگيري نمايند که تاکنون تلاش هاي بسياري در مجلس انجام داده ايم.
وي با بيان اينکه تامين آب براي دام روستاييان نيز از وظايف مسئولين استان است زيرا بحث امنيت غذايي در کشور مطرح است، افزود: بخش اعظم محصولات کشاورزي و دام براي مردم توسط روستاييان تهيه مي شود از اين رو قطعا وظيفه تامين آب شرب دام روستا و يا بخش هايي چون غيزانيه جزء وظايف نماينده عالي دولت استاندار در سطح استان و فرمانداري در شهرستان است.
نماينده مردم اهواز ادامه داد: مسئولين بايد بين دستگاه هاي مختلف جهت تامين آب تعامل ايجاد کنند، اگر آب دام تامين نشود مردم روستاها را خالي مي کنند و در نتيجه حاشيه نشيني شهرها افزايش پيدا مي کند.
يوسفي اضافه کرد: در شرايطي که اهواز بعد مشهد دومين شهر حاشيه نشين است، نبايد دست به کاري زد که به حاشيه نشيني دامن زده شود، بايد در راستاي چنين معضلي که با مشکلات اجتماعي و زيرساختي همراه است، مقابله کنيم.
وي عنوان کرد: در حال حاضر وظيفه مسئولين اين است که مشکلات زيرساختي روستاها را برطرف نمايند تا مهاجرت معکوس رخ دهد و اگر زمين ها مناسب کشت و پرورش دام باشد مردم به روستا باز خواهند گشت.