نماد آخرین خبر

درمان یک بیمار مبتلا به کرونا چقدر هزینه دارد؟

منبع
راه راه
بروزرسانی
درمان یک بیمار مبتلا به کرونا چقدر هزینه دارد؟

راه راه/ رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت هزينه درمان هر بيمار مبتلا به کرونا براي وزارت بهداشت را 19 ميليون تومان برآورد کرد.

کيانوش جهانپور رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت افزود: ميانگين زمان بستري بيماران کوويد19 در بخش بيمارستاني پنج تا 10 روز و ميانگين بستري در آي سي يو سه تا چهار هفته است. به طور ميانگين 18 تا 19 ميليون تومان براي هر بيمار بستري هزينه مي شود و هزينه درمان و داروهاي بيماران در آي سي يو چند برابر اين ميزان است.

رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: بخشي از اين هزينه را بيمه پوشش مي دهد و بخشي را مردم خود فرانشيز مي دهند، البته کمترين ميزان را بيمار پرداخت مي کند. برخي هزينه ها مانند هزينه تست را نيز دولت به صورت يارانه پرداخت مي کند و در نهايت بسياري از خدمات براي بيماران در بيمارستانهاي دولتي رايگان تمام مي شود.

جهانپور افزود: هزينه داروها و مراقبت در آي سي يو بسيار بالاست اما همزمان در چند ماه گذشته صدها ونتيلاتور و دستگاه آي سي يو در بيمارستانها اضافه شد. در بهترين روزها حداقل 2500 بيمار در شبانه روز در بخش هاي آي سي يو بستري هستند و اين عدد در برخي روزها به بالاي 5500 مريض در آي سي يو رسيده بود و اکنون نيز بيش از سه هزار بيمار صرفا به علت کرونا در آي سي يو بستري است.

جهانپور گفت: وزارت بهداشت اسفند 98 حدود سه هزار ميليارد از يک منبع و 3500 ميليارد تومان از يک منبع ديگر يعني در مجموع حدود 6500 ميليارد تومان از منابع جاهاي ديگر براي درمان کرونا هزينه کرد و بعد از آن تاکنون از حدود يک ميليون يورويي که از صندوق ذخيره ارزي اختصاص داده شد، حدود 30 درصد به وزارت بهداشت رسيده است. از منابع ديگري هم بين هزار تا دو هزار ميليارد تومان هزينه شده است.

وي ادامه داد: اين مبالغ به هيچ وجه کفاف هزينه هاي سنگين درمان بيمارن کرونا را نمي کند و بيمارستانها همچنان به شرکت هاي دارويي و تجهيزات پزشکي و به خصوص به پرسنل خود بدهکار هستند البته با استفاده از اين منابعي که داده شد از آمار 14 تا 18 ماه تاخير در پرداخت کارانه ها به 8 تا 12 ماه تاخير رسيده ايم.

جهانپور گفت: اگر دولت منابع ديگري از جمله بقيه يک ميليارد يورو براي درمان کرونا اختصاص دهد ممکن است کمک کننده باشد به شرط اينکه اين حجم بيمار را هم نداشته باشيم.

رييس مرکز اطلاع رساني وزارت بهداشت افزود: همزمان اتفاق ديگري افتاده که با وجود افزايش هزينه ها چون نمي توانيم در اکثر بيمارستانها بيمار عادي پذيرش و بستري کنيم، درآمد اختصاصي بيمارستانها که حدود 60 درصد کل بودجه وزارت بهداشت بوده نيز به حدود صفر رسيده است.

جهانپور گفت: وزارت بهداشت بزرگترين متضرر اقتصادي بعد از کرونا است. وزارت بهداشت 6.5 ميليارد تومان درآمد از جاهاي ديگر در اسفند و فروردين به ميدان کرونا آورده و 60 درصد درآمد کل وزارت بهداشت هم حذف شده است.

وي افزود: نگاه وزارت بهداشت مسائل اقتصادي نيست بحث اين است که با يک معضل سلامت رو به رو هستيم و بايد براي آن هزينه شود تا امروز بيش از 16 هزار مرگ ناشي از کوويد19 داشته ايم و ادامه اين روند خسارت هاي بسيار بيشتر جبران ناپذير خواهد داشت.

رييس مرکز اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: تصور شده بود وزارت بهداشت منافعي دارد و به همين علت ماجرا را کش مي دهند اما اين تصور اشتباه بود. شهداي نيروي انساني کرونا را ببينيد، عمده آنها نيروهاي وزارت بهداشت بودند، بيمارستانهايي داريم که 220 نفر از نيروهايش به علت ابتلا به کرونا به مرخصي استعلاجي رفتند، تاکنون حدود 140 شهيد خدمت به علت کرونا تقديم کرده ايم که بسياري از آنها از بهترين و زبده ترين پزشکان شاخص در رشته خودشان بوده اند که فقدان آنها ضربه بسيار بزرگي است.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان تهران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر تهران در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEL87VCgty_dN5BJCQ
آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran