تلفات برق در ایلام ۱۴ درصد کاهش یافت

ايرنا/ مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق ايلام گفت: ميزان تلفات انرژي برق در اين استان در طول پنج سال گذشته، ۱۴ درصد کاهش يافته است.
هادي شيرخاني، مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق ايلام اظهار داشت: تلفات انرژي از ۲۵ درصد در پنج سال پيش اکنون به ۱۱ درصد رسيده است و با وجود افزوده شدن ۲۰ درصد به تعداد مشترکان استان خاموشي نداشتيم.
وي يادآور شد: در ارزيابي هاي صورت گرفته توسط وزارت نيرو استان ايلام رتبه برتر کشوري را در زمينه کاهش تلفات برق در سال ۹۸ کسب کرد.
وي با بيان اينکه اين ارزيابي در سال ۹۸ اجرايي شده است، افزود: در اين راه تدابيري از جمله تست بيش از ۶۱ هزار دستگاه کنتور، تعويض کنتورهاي دستکاري شده، راکد و مکانيکي به تعداد ۱۵ هزار دستگاه، نصب يک هزار و ۷۰۰ کنتور قرائت از راه دور، نصب ۱۰۷ دستگاه ترانس کوچک و کم تلفات طراحي و اجرايي شده است.
مديرعامل شرکت توزيع برق استان ايلام يادآور شد: مصرف برق استان در لحظه ۴۰۰ مگاوات است که در ايلام به عنوان پرجمعيت ترين شهرستان، اين ميزان مصرف ۱۳۰ مگاوات است.
شيرخاني اضافه کرد: سال ۹۷ خاموشي هاي بسياري در استان داشتيم اما در پايان سال برنامه هاي شرکت برق به سمت مديريت مصرف سوق داده شد و با کنترل ايستگاه هاي کشاورزي، سي ان جي ها و صنايع، پنج هزار مگاوات برق در کشور مديريت شد.
وي با بيان اينکه در ۲ سال اخير استان ايلام خاموشي نداشته است، افزود: با طراحي نخبگان برق در ۲ سال گذشته و برنامه هاي مديريتي ايلام اين موضوع محقق شده است.
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق ايلام گفت: ۹۰ درصد برق کشور از انرژي فسيلي توليد مي شود و بيشترين مصرف برق تجاري و خانگي است اما ۸۰ درصد برق مصرفي در ايلام مشترکان خانگي هستند.
شيرخاني ادامه داد: برخلاف ساير استان ها بار مصرفي در ايلام سرمايشي است و پس از عبور از تابستان بين ۶۰ تا ۷۰ درصد بار مصرف برق در ايلام خالي است.
وي اظهار داشت: کل پيک مصرف استان در تابستان از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مردادماه است که بالاترين مصرف امسال در استان ايلام ۳۰ تيرماه بوده که به مرز ۴۰۰ مگاوات رسيد.
شيرخاني تصريح کرد: شهرستان هاي مهران، دهلران، دره شهر، آبدانان و بدره از مرز مصرف عبور کرده و در شرايط قرمز هستند و در صورت بالا رفتن سقف مصرف مجبور به خاموشي هستيم.
وي تاکيد کرد: انرژي برق ويژگي ذخيره با حجم بالا را ندارد يعني دانش و تکنولوژي تاکنون به اين مرحله نرسيده است و با توجه به افزايش مصرف برق و احتمال اعمال خاموشي در استان رعايت الگوي مصرف الزامي است.
شيرخاني يادآور شد: پيک مصرف از ساعت يک ظهر تا پنج عصر است، اگر مردم در زمان پيک مديريت داشته باشند و کمک کنند ميتوان از خاموشي برق جلوگيري کرد.
وي با بيان اينکه صادرات برق در استان نداريم، گفت: براي جلوگيري از خاموشيها در فصل گرما تنها راه ممکن رعايت الگوي مصرف توسط شهروندان است.
شيرخاني تاکيد کرد: بيشترين بار موجود مصرف در نتيجه استفاده از وسايل سرمايشي است که ميتوان با برنامه ريزي مصرف در مناطق خنک را کاهش داد و مشکل تامين برق در نقاط ديگر را جبران کرد.
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق ايلام تصريح کرد: براي کاهش بار مصرفي در استان تغيير ساعت کار ادارات، ابلاغ خاموشي وسايل سرمايشي در ساعات غير اداري و کاهش درجه کولرهاي گازي مورد استفاده دستگاههاي اداري نيز انجام شده است.
وي به عدم استفاده از وسايل پرمصرف در ساعات اوج مصرف تاکيد کرد و گفت: براي پرهيز از خاموشيها مي توان استفاده از اين وسايل را به ساعات غير پيک موکول کرد.