آیا مادر مبتلا به کرونا میتواند به نوزادش شیر دهد؟

باشگاه خبرنگاران/ کارشناس کودکان دانشگاه علوم پزشکي کردستان گفت: با رعايت نکات ايمني و بهداشتي، امکان ابتلاي نوزادان به ويروس کرونا از طريق شير مادر وجود ندارد.
ناهيد اسدي کارشناس کودکان دانشگاه علوم پزشکي کردستان در پاسخ به اين سوال که آيا مادران ميتوانند با توجه به شيوع ويروس کرونا به نوزادان خود شير بدهند، اظهار کرد: در جوامعي که بيماري کرونا شايع است مادران ميتوانند بدون هيچگونه نگراني به کودک خود شير بدهند.
وي افزود: تاکنون انتقال ويروس از شير مادر به شيرخوار اثبات نشده است بنابراين با توجه به تاثير اين ماده غذايي در ارتقاي ايمني نوزاد، مادران مبتلا به کرونا نبايد نوزادشان را از شير محروم کنند.
اسدي توصيه کرد: مادر شيرده مشکوک يا مبتلاي قطعي به کرونا بايد مستمر دستهاي خود را با آب و صابون بشويديا از شويندههاي پايه الکلي استفاده کند.
کارشناس کودکان دانشگاه علوم پزشکي ادامه داد: اين مادران هنگام تغذيه کودک بايد از ماسک استفاده کنند و در صورت عطسه يا سرفه بر روي دستمال، بي درنگ آن را دور انداخته و مجدد دستها را با آب و صابون بشوينديا از شويندههاي پايه الکلي استفاده کنند.
وي با تاکيد بر ضرورت ضدعفوني و تميز کردن مرتب سطوح قبل از لمس آن توسط کودک بيان کرد: اگر مادر مبتلا به تازگي روي قفسه سينه ي خود سرفه کرده باشد بايد قبل از تغذيه کودک، سينههاي خود را به آرامي با آب گرم و صابون دست کم به مدت ۲۰ ثانيه بشويد، اما شست و شوي مستمر بدن مادر قبل از هر بار تغذيه کودک ضرورتي ندارد.
اسدي در پاسخ به اين سوال که آياپس از زايمان ميتوان تماس پوست با پوست نوزاد را بامادران مبتلا به کرونا برقرارکرد و تغذيه با شيرمادر را شروع کرد، گفت: برقراري تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و قرار گرفتن نوزاد در کنار مادر، شروع زودرس تغذيه با شير مادر را امکان پذير ميسازدو باعث کاهش مرگ و مير نوزادان نيز ميشود.
کارشناس کودکان دانشگاه علوم پزشکي افزود: اگر مادر مبتلا به کرونا قادر به تغذيه شيرخوارنباشد بهترين روش تغذيه شيرخوار استفاده از شيردوش مکانيکي است و دوشيدن شير مادر در درجه اول با کمک دست و در صورت لزوم با استفاده از پمپ صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: مادر و هر کسي که به او براي اين کار کمک ميکند بايد قبل از دوشيدن شير مادر يا لمس هر قسمت از پمپ يا ظرف نگهداري شير، دست خود را بشويد و از تميز شدن مناسب پمپ بعد از هر بار استفاده اطمينان حاصل کند.
اسدي افزود: شير دوشيده مادر را بايد فردي که علامت يا علائمي از بيماري کرونا ندارد و شيرخوار با او احساس راحتي ميکند با استفاده از يک فنجان تميز و يا قاشق به شيرخوار بدهد و مادر يا مراقب بايد قبل از تغذيه شيرخوار دست خود را بشويد.
کارشناس کودکان دانشگاه علوم پزشکي درباره فوايد و مزاياي تغذيه با شير مادر در نوزادان گفت: شير مادر سلامت شيرخوار را در سنين شيرخواري تامين مي کند به اين معنا که باعث پيشگيري از ابتلاي شيرخوار به انواع عفونت ها مي شود.
وي با اشاره به مادراني که قصد شيردهي دارند و نگران انتقال کرونا هستند، گفت: با رعايت نکات بهداشتي جاي نگراني از انتقال ويروس از طريق شيردهي به کودک نيست.
گفتني است؛ امسال هفته جهاني شيرمادرکه از دهم تا شانزدهم مرداد است، به شعار «سيارهاي سالم با حمايت از تغذيه با شير مادر» مزين شده است.