رونمایی از نخستین خودروی واکنش سریع پهپادی ایران درقم

باشگاه خبرنگاران/ مديرکل ارتباطات وفناوري اطلاعات قم از رونمايي نخستين خودروي واکنش سريع پهپادي ايران با توان عملياتي بالا، در قم خبر داد.
موسوي، مديرکل ارتباطات و فناوري اطلاعات قم اظهار کرد: نخستين خودروي واکنش سريع پهپادي ايران با تجهيزات مخابراتي ويژه و با فناوري هاي پيشرفته از جمله پهپاد و بالن نظارتي با توان عملياتي در تمام حوادث طبيعي در قم رونمايي شد.
او با بيان اين که اين خودرو براي نخستين بار از سوي يکي از شتابدهندههاي استان طراحي و ساخته شده است، گفت: تاکنون طرح هاي ابتکاري و منحصر به فردي زيادي از سوي شتابدهندهها و استارتاپ هاي استان در حوزه هاي فناوري هاي نوين انجام شده است که اين خودرو نيز با داشتن ويژگي هاي ممتاز از جمله اقدام ها است.
موسوي ادامه داد: از جمله ماموريتهاي اداره کل فناوري اطلاعات قم حمايت از شتابدهنده ها، استارتاپها و کسب وکارهاي حوزه فناوري اطلاعات است.
او عنوان کرد: اين خودرو با داشتن تجهيزات با فناوري پيشرفته داراي ويژگيهاي ممتاز، در هدايت و اثربخشي فرماندهي عمليات امدادرساني در حوادث و بحرانها نقش بسيار موثري دارد.
مديرکل ارتباطات وفناوري اطلاعات قم با تاکيد بر لزوم نهادينه ساختن فرهنگ ايده پروري و علم باوري در بين جوانان خلاق وايده ساز جامعه گفت: فکر ودانش در عصر دانايي عامل پيشران جوامع است و مديران استان بايد حمايت حداکثري را از نخبگان و نيروهاي جوان وخلاق در اولويت قراردهند.
فرماندهي عمليات مقابله با بحران مديرعامل وشرکت و شتاب دهنده شرکت آراد با بيان اين که اين خودرو هيچ مشابهي در داخل کشور ندارد، گفت: در خارج کشور خودروهاي مشابهي وجود دارد، ولي نوع طراحي و پلتفورم اجرا شده در اين خودرو متمايز از تمام اين خودروها است.
مجيد هدايت جو ادامه داد: برخورداري از ۲ فرستنده راديويي، پهپاد با توان پروازي ۸ ساعت و بالن نظارتي تا حجم گاز هليوم ۵۰ کيلوگرم از جمله ويژگيهاي برجسته اين خودرو است که توان پايش تصاوير به مساحت ۱۵۰ هزار مترمربع را براي فرماندهي عمليات مقابله با بحران را فراهم ميکند.
او زمان طراحي و ساخت اين طرح ابتکاري را ۱۰ ماه اعلام کرد و گفت: خودکفايي در تامين برق با استفاده از پنلهاي خورشيدي و موتوربرق سيار، مشاهده همزمان صحنه زنده حوادث با نصب لينک برروي گوشي تلفن همراه، امکان حضور و استقرار در تمام مناطق صعب العبور و سرعت عمل بالا در به کارگيري از جمله ديگر ويژگيهاي اين خودرو است.
هدايت جو، هزينه تجهيز هر خودرو متناسب با امکانات جانبي آن را از ۱۵۰ تا ۲۴۰ ميليون تومان اعلام کرد و گفت: آتش نشاني، مديريت بحران، مرزباني و صدا و سيما از جمله سازمانها و نهادهايي است که اين خودرو ميتواند بخش زيادي از نياز آنها در شرايط عادي و بحراني را برطرف کند.
او هزينه اين خودرو را بسيار پايينتر از نمونه خارجي دانست و افزود: تمام فرايند طراحي و ساخت تجهيزات اين خودرو در داخل کشور و با استفاده از توان مهندسي داخلي انجام و در اين طراحي نقصهاي سامانههاي موجود در کشور نيز شناسايي و برطرف شدهاست.
آراد اولين و تنها شتابدهنده حوزه هوافضاي قم و پنجمين استارتاپ هوافضاي کشور است که مجوز رسمي از معاونت علمي رياست جمهوري دارد.
مرکز شتابدهنده آراد مورد حمايت مستقيم معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري است.