آیا سرگیجه علامت کرونا است؟

خبرآنلاين/ ويروس کرونا علائم مختلفي دارد، علايمي که برخي از آنها همه گيرتر و برخي ديگر ناشناخته تر هستند. در ميان علائم مختلفي که ويروس کرونا دارد سرگيجه يکي از آنها به شمار مي رود.
سرگيجه عارضه اي است که بسياري از مردمان جهان به آن مبتلا هستند و از آن رنج مي برند. اکنون که پاندميک کرونا در سراسر جهان شيوع پيدا کرده بررسي اين مسئله بسيار حائز اهميت است که آيا سرگيجه جز علائم کرونا به شمار مي رود و آيا به محض بروز اين عارضه بايد به سرعت به پزشک مراجعه کنيم؟
دکتر ابوالقاسم طياري متخصص گوش، حلق و بيني در اين رابطه گفت: سرگيجه ها دلايل مختلفي دارند که عمده ترين دليل آن ميگرن است. وضعيتي به نام سرگيجه وضعيتي وجود دارد که در بسياري از افراد اتفاق مي افتد.
طياري افزود: سرگيجه وضعيت شايع ترين دليل سرگيجه است و باعث مي شود فرد در ناحيه سر خود احساس چرخش داشته باشد که آزاردهنده است. قرار گرفتن در موقعيت ويژه يعني خوابيدن به سمتي که ضايعه سرگيجه در آن شايع است باعث تشديد سرگيجه مي شود.
اين پزشک متخصص در ادامه گفت: در افراد مبتلا به سرگيجه وضعيتي حرکت دادن سر به سمت بالا و پايين، دراز کشيدن، چرخيدن و پهلو به پهلو شدن در زمان خواب و ناگهان بلند شدن منجر به ايجاد سرگيجه مي شود.
وي تاکيد کرد: سرگيجه وضعيتي در واقع به علت اختلال در برخي عملکرد در گوش رخ مي دهد.در اين عارضه لوله داخل گوش که حاوي مايعات است در هنگام حرکت فرد جابجا مي شود. وارد شدن کريستال هاي گوچک کربنات کلسيم و وارد شدن آنها به کانال هاي نيم دايره اي گوش دليل ديگر سرگيجه وضعيتي است.
طياري بيان داشت: ديابت، صدمات به سر، بيماري داخلي گوش و پوکي استخوان دليل ايجاد سرگيجه وضعيت هستند. اين عارضه ممکن است به مشکلاتي نظير سردردهاي شديد، کم شدن شنوايي، مشکل در راه رفتن، پايين آمدن سطح هوشياري و ... نيز ختم شود که بايد به سرعت به پزشک مراجعه کرد.
طياري گفت: براي درمان سرگيجه وضعيتي داروهاي آرام بخش و خواب آور و مسدود کننده انتقال عصبي و آنتي هيستامين تجويز مي شود.
اين پزشک متخصص اذعان داشت: افراد مبتلا به اين سرگيجه وضعيت بايد از مصرف کافئين و سيگار کشيدن خودداري کنند و در هنگام خواب دو يا سه بالش زير سر خود بگذارند. فرد مبتلا تا جايي که مي تواند روي گوشي که موجب عارضه سرگيجه وضعيتي مي شود نخوابد.
وي در پاسخ به اين پرسش که سرگيجه معمولا در چه افرادي اتفاق مي افتد يادآور شد: به طور دقيق در اينباره نمي توانم نظر صريحي بدهم اما 40 درصد افراد بالاي 40 سال براي يک بار هم که شده سرگيجه شديد را تجربه مي کنند.
دکتر طياري در رابطه با احتمال ارتباط سرگيجه با ويروس کرونا گفت: اگر فرد بدون هيچ سابقه اي دچار سرگيجه شد بايد به دکتر مراجعه کند. اين روزها که ويروس کرونا در جامعه رواج پيدا کرده هر علامتي را بايد جدي گرفت. اما به هر حال سرگيجه وضعيتي عارضه اي جدي است و بايد مورد بررسي قرار بگيرد. شايد ارتباط به ويروس کرونا داشته باشد و اين مسئله از لحاظ علمي در مواردي مشاهده شده است. سرگيجه هاي کرونايي زودگذر هستند و به سرگيجه هاي وضعيتي شباهتي ندارند.
اين پزشک در رابطه با اينکه سرگيجه ناشي از کرونا چه علائمي دارد گفت: اين عارضه با تب و حالت و تهوع خودش را نشان مي دهد و شدت زيادي هم دارد به طوري که تاب و توان فرد را مي برد ولي تاکيد مي کنم که شايد ارتباطي با کرونا نداشته باشد اما به هر حال فرد بايد براي اطمينان بيشتر به پزشک مراجعه کند.
وي در پايان گفت: بسياري از موارد مربوط به کرونا هنوز در دست بررسي است. برخي از آنها ارتباط مستقيمي با خود بيماري دارند و برخي ديگر عوارض ناشي از درمان اين بيماري هستند. بايد بررسي زيادي بر روي آن صورت بگيرد اما عاقلانه تر اين است به جاي اينکه بسياري از مسائل رعايت نشود تا کار به بررسي عوارض کرونا برسد بهتر است همه به نوبه خود ماسک زدن، رعايت فاصله اجتماعي و ماندن در خانه را رعايت کنند تا زنجيره کرونا قطع شود.