نگرانیهای کرونایی یک استاندار

ايسنا/ استاندار مرکزي گفت: با وجود اينکه وضعيت استان مرکزي نسبت به برخي استانها بهتر است، اما به شدت نگران استان هستيم.
سيدعلي آقازاده، استاندار مرکزي در خصوص وضعيت شيوع کرونا در استان مرکزي بيان کرد: وضعيت استان مرکزي در قياس با ساير استانها نسبتا بهتر است، اما در يک ماهه اخير نگرانيهايي در خصوص وضعيت استان وجود دارد.
وي با بيان اينکه آمار و ارقام ميزان ابتلا به کرونا تاييدي بر اين نگرانيهاست، افزود: عمدهترين نگراني در قبال وضعيت استان مرکزي، ادامه شرايط کنوني استان است. البته اين وضعيت از قبل پيشبيني شده بود و در واقع از ابتداي تيرماه به دليل تحليلها و برآوردهاي مبتني بر ايجاد موج دوم کرونا در کشور، انتظار اين شرايط ميرفت و اگر درخصوص رعايت پروتکل ها از سوي مردم جديتي اعمال نشود، گرفتار وضعيت دشواري خواهيم شد.
اقليت دردسرساز
استاندار مرکزي افزود: بيش از ۷۰ درصد مردم استان پروتکلهاي بهداشتي را رعايت ميکنند، ولي اقليتي هستند که متاسفانه بدون توجه به شرايط موجود اعتقادي به رعايت الزامات ندارند و همکاريهاي لازم را انجام نميدهند که اين امر در افزايش آمار بسيار اثرگذار است و بر همين اساس برخي از محدوديتها مجددا تکرار شده است.
وي با اشاره به وضعيت قرمز شهرستان اراک در خصوص شيوع کرونا، اظهار کرد: اراک در وضعيت قرمز است و براي بهبود وضعيت اين شهر بويژه در نيمه دوم سال که شرايط حساستر و هوا سرد ميشود، نيازمند همت مسئولين و مردم هستيم، چراکه ممکن است موج بعدي بيماري قوي تر باشد.
کادر پزشکي خسته و خواهان انصراف از خدمت
آقازاده تصريح کرد: متاسفانه به دليل شرايط حاکم بر جامعه، ميزان درخواست انصراف کادر پزشکي از فعاليت در مجموعه دانشگاه علوم پزشکي بالا رفته و با توجه به امکانات کمي که در استان داريم اگر با موج ديگري از بيماري مواجه شويم، قطعا بحران بدي را تجربه خواهيم کرد.
تخمين زيان ۸۰۰ تا هزار ميلياردي کرونا
وي در خصوص زيانهاي وارد شده به استان ناشي از شيوع کرونا بيان کرد: قطعا اين بيماري آسيبهاي زيادي به استان وارد کرده است، در حال حاضر تخمينهايي بالغ بر ۸۰۰ تا هزار ميليارد تومان در خصوص اين خسارت ها زده ميشود، اما احتساب دقيق خسارات آن نيازمند کارشناسي دقيق است که تا پايان سال قطعا آمار دقيق ميزان خسارت محاسبه ميشود، ولي چه بخواهيم چه نخواهيم کرونا به شالودههاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي ما آسيبهاي سنگيني را وارد کرده است که شايد در برخي از حوزهها مانند فرهنگي و اجتماعي قابل قياس و سنجش از طريق برآوردهاي ريالي نيست.
احتمال کاهش نرخ باروري
استاندار مرکزي يکي از آسيبهاي احتمالي کرونا را کاهش فرزندآوري دانست که اين امر به نرخ جمعيت استان و کشور ضربه وارد ميکند، گفت: پيشبيني ميشود که نرخ تولد در سال ۹۹ پايين تر باشد و اميدواريم مردم همکاري لازم را در اين زمينه داشته باشند تا در نهايت با بهبود شرايط و کاهش آمار در شهريورماه روبهرو شويم.