مرجانهای خلیج فارس در خطر نابودی هستند

ايرنا/ رييس مرکز اقيانوس شناسي بندرعباس گفت: مرجان هاي خليج فارس به دلايل مختلف از جمله آلايندگي، گرمايش زمين و عوامل انساني در خطر نابودي قرار دارند و براساس برخي برآوردها تا ۹۰ درصد اين مرجانها از بين رفتهاند.
صمد حمزهئي، رييس مرکز اقيانوس شناسي بندرعباس اظهار داشت: در اطراف جزيره هاي مانند کيش، قشم و لارک و اکوسيستمهاي مرجاني خوبي وجود داشته که بخش عمده آنها از بين رفتهاند.
وي ادامه داد: دريا ثروتي بين نسلي بوده که گذشتگان با استفاده درست و به اندازه نياز، آن را حفظ کردهاند و ما نيز بايستي با بهرهبرداري صحيح و در مسير توسعه پايدار اين ثروت را براي بهره نسلهاي آينده محفوظ نگه داريم.
رييس مرکز اقيانوس شناسي بندرعباس اضافه کرد: فشار بيش از حد به اکوسيستمهاي دريايي موجب تخريب آنها شده و نتايج نامطلوبي در پي خواهد داشت.
حمزهئي يادآور شد: مرجانهاي خليج فارس يکي از اکوسيستمهاي حساس و در معرض خطر هستند که عوامل متعددي موجب تخريب آنها ميشود، يکي از اين عوامل گرمايش کره زمين است.
وي خاطرنشان کرد: درحال حاضر مرجانها در آستانه تحمل گرما و شوري قرار داشته و تحمل گرما و شوري بيشتر آب را ندارند.
رييس مرکز اقيانوس شناسي بندرعباس توضيح داد: مرجان هاي اقيانوسي در دماي ۲۴ - ۲۵ درجه سانتيگراد رشد کرده اند اما مرجان هاي خليج فارس در دماي ۳۳ -۳۴ درجه رشد کرده و خود را با محيط تطبيق دادهاند و تحمل دماي بالاتر را ندارند.
به گفته حمزهئي، مساله مهم ديگر اسيدي شدن دريا و وجود آلودگيهاست که تأثير نامطلوب خود را بر اکوسيستم مرجانها دارد.
وي اشاره کرد: مرجانها در عمق قابل دسترس و محدوده خاصي از ساحل رشد ميکنند که همين مساله آنها را در دسترس انسان قرار داده است و برخي افراد اين آب سنگها را به خاطر زيبايي و يا استفاده در آکواريم از بستر محيط طبيعي خود جدا ميکنند.
رييس مرکز اقيانوس شناسي بندرعباس افزود: برخي افراد هم مرجان ها را از محل شکلگيري طبيعي جدا کرده و به عنوان يک صنايع دستي با خود به شهرستانها ميبرند، بيآنکه متوجه باشند اين آب سنگها بسيار حساس بوده و بخش زيادي از آن در طول مسير نابود ميشود.