تزریق واکسن آنفلوانزا برای همه ضرورتی ندارد

فارس/ مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با بيان اينکه تزريق واکسن آنفلوانزاي براي همگان ضرورتي ندارد، گفت: سال گذشته 57 بيمار شديد مبتلا به آنفلوانزاي شديد در کردستان بستري شدند.
آرزو فلاحي، مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان ضمن هشدار در خصوص فرارسيدن فصل پاييز و تقارن دو اپيدمي ويروسي کوويد ۱۹ و آنفلوانزا، اظهار کرد: با توجه به پيشبينيهاي فعلي مبني بر احتمال افزايش شيوع بيماري کوويد 19 در ماههاي پيشرو، فصول سرد سال، و اهميت رويکرد پيش گيرانه و ضرورت تشخيص و اقدام زود هنگام در کاهش شيوع و بهبود پيش آگهي مبتلايان، بايد دستورالعملهاي بهداشتي رعايت شود.
وي بر ضرورت و نحوه خود اظهاري از طريق ارتباط با سامانه تلفني 4030 و سامانه اينترنتي www.salamat.gov.ir اشاره کرد و گفت: در آستانه شروع فصل پاييز و زمستان و تقارن بيماري آنفلوآنزا و کرونا شهروندان در صورت علائم اعلام شده با اين سامانه در ارتباط باشند.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان گفت: واکسن آنفلونزا، براي گروههاي پرخطر و در معرض خطر همچون کودکان، مادران باردار، سالمندان و افراد داراي بيماريهاي زمينهاي و خاص توصيه ميشود، لذا تزريق اين واکسن براي همگان ضرورتي ندارد.
فلاحي به ضرورت و اهميت رعايت توصيههاي بهداشتي، مراعات فاصلهگذاري فيزيکي و استفاده همگاني از ماسک به ويژه در زمان حضور در مکان هاي عمومي در پيشگيري همزمان از ابتلا به کوويد 19 و آنفلونزا اشاره کرد و افزود: شستوشوي مداوم دستها باعث قطع زنجيري انتقال عفونتهاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از جمله کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگي خواهد شد.
مراجعه ۱۷۵ بيمار با علائم شديد تنفسي به بيمارستانها
وي خاطر نشان کرد: سال گذشته از ۱۷۵ بيماري که با علائم شديد تنفسي به مراکز درماني استان مراجعه کردند با نمونهگيري انجام شده، ۵۷ نفر آنان به آنفلوانزاي شديد مبتلا و بستري شدند.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان گفت: افراد در معرض خطر مانند بيماران قلبي ريوي و افراد بالاي ۶۰ سال از جمله بيماران مبتلا به آنفلوانزا بودند که در سال گذشته در مراکز درماني استان بستري شدند.
فلاحي با اشاره به علائم آنفلوانزا تأکيد کرد: اين علائم شامل سردرد شديد، افزايش ناگهاني دماي بدن بيش از ۳۹ درجه، درد عضلاني شديد، ضعف و خستگي طولاني، سرفه خشک و دائمي، اسهال و شکم درد به ويژه در کودکان است.
ابتلاء به ويروس کوويد ۱۹ در کمين تمام افراد است
وي با اشاره به اينکه خطر ابتلاء به ويروس کوويد ۱۹ در کمين تمام افراد حتي کساني که تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند و ابتلاي آنها ثابت شده است، افزود: تمام مردم بايد پروتکلهاي بهداشتي را کامل رعايت کنند، چراکه ممکن است آلودگي به ويروس کرونا و آنفلوانزا همزمان اتفاق بيفتد.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با بيان اينکه حجم کار در بيمارستانها و مراکز بهداشتي بسيار بالاست، از شهروندان تقاضا کرد: فقط در مواقع ضروري با رعايت تمام نکات بهداشتي از منزل خارج شوند.
فلاحي تاکيد کرد: پرسنل بهداشت و درمان با خستگي فراوان، ماهها بدون استراحت در حال خدمت رساني هستند و از سوي ديگر آمار مبتلايان و مرگ ومير بيماري کرونا موجب خستگي مضاعف و در برخي موارد افسردگي پزشکان و پرستاران و کادر درمان ميشود، چرا که تلاشگران عرصه سلامت با بهبودي بيماران انگيزه ميگيرند و با از دست دادنشان غمگين ميشوند.