نماد آخرین خبر

آماده‌ باش صیادان مازندران برای رفتن به دریا

منبع
ايرنا
بروزرسانی
آماده‌ باش صیادان مازندران برای رفتن به دریا

ايرنا/ کميته مديريت صيد شيلات ايران فصل صيد ماهيان استخواني درياي خزر در مازندران را امسال طي تاريخ پانزدهم و بيستم مهر ماه تعيين کرد و صيادان استان نيز اين روزها با آماده‌سازي تورها و ديگر ادوات صيادي خود را در سال جهش توليد براي رفتن به دريا آماده مي‌کنند.

ساماندهي جايگاه صيادي، آماده کردن تراکتورها و قايق هاي ماهيگيري ، نوسازي و دوخت و دوز تورها و تامين سوخت از جمله فعاليت هاي اين روزهاي صيادان عضو شرکت هاي تعاوني صيادي پره مازندران براي پهن کردن تورهاي ماهيگيري در سواحل خزر است.
شيلات ايران هر ساله فصل صيد ماهيان استخواني درياي خزر در استان هاي شمالي را با بررسي شرايط مختلف از جمله ميزان ذخاير ماهيان، تحولات آب و هوايي و معيارهايي از اين دست تعيين مي کند.
معاون صيد و بنادر ماهيگيري شيلات مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت که ۵۴ شرکت تعاوني صيادي پره با چهار و ۲۰۰ صياد اين روزها در حال آماده سازي تورها و ادوات ماهيگيري هستند تا با آمادگي کامل فصل صيد را آغاز کنند.
قاسم کريم زاده افزود : طبق اعلام رسمي کميته مديريت صيد شيلات ايران و به منظور افزايش سرانه صيد ماهيگران شرق استان ، ۱۵شرکت تعاوني صيادي در منطقه ميانکاله امسال نيز مانند سال  قبل از 15 مهر ماه و پنج روز زودتر از ديگر مناطق تورهايشان را در خزر پهن مي کنند.
وي زمان آغاز صيد براي ساير شرکت تعاوني هاي صيادي استان را بيستم مهر ماه اعلام کرد و توضيح داد : بررسي ها نشان داده است که همواره صيادان منطقه ميانکاله به دليل نداشتن رودخانه هاي شيلاتي و عدم رها سازي بچه ماهيان از محل تکثير مصنوعي از سرانه صيد کمتري نسبت به منطقه مرکزي و غرب استان برخوردارند . به همين دليل  فرصت زماني بيشتري براي صيد به آنان اختصاص داده شده است.
معاون شيلات مازندران از رها سازي ۱۰۵ ميليون قطعه بچه ماهي سفيد در ۲۳ رودخانه شيلاتي منتهي به درياي خزر در سال جاري خبر داد و گفت : بررسي ها نشان داده است که  اگر ۱۰ درصد اين بچه ماهي ها در تور صيادان استان قرار بگيرند ، سرمايه گذاري تکثير مصنوعي توجيه اقتصادي دارد.
وي افزود د: هدف از اين کار علاوه بر باز سازي ذخاير درياي خزر ، بالا بردن مقدار صيد ماهيگيران عضو شرکت صيادي پره استان مازندران است.
ورود انواع آلاينده هاي شهري ، صنعتي و کشاورزي به رودخانه ها ، برداشت بي رويه و غير مسئولانه از بستر و تجاوز به حريم رودخانه ها ، احداث سد و پل بدون در نظر گرفتن مسيرهاي ماهي بر روي رودخانه ها و همچنين وجود صيادان غير مجاز در مصب و داخل رودخانه ها سبب شده تا زادآوري ماهيان سفيد دچار اختلال شود و تکثير و توليد مصنوعي بچه ماهيان و رهاسازي آنها در دستور کار قرار گيرد.
مرکز تکثير ، پرورش و باز سازي ذخاير آبزيان شهيد رجايي ساري که مسئوليت تکثير بچه ماهيان را بر عهده دارد، لارو هاي ماهي را پس از پرورش به وزن ۸ تا ۹ گرم ، با هماهنگي اتحاديه صيادي پره ،يگان حفاظت آبزيان شيلات و حفاظت محيط زيست در رودخانه هاي استان رها مي کند.
سابقه تکثير و توليد مصنوعي بچه ماهيان گرم آبي در مازندران به سال ۱۳۵۲ بر مي گردد.
بنزين سهميه اي براي قايق موتوري هاي صيادان 
همزمان با افزايش قيمت بنزين در سال گذشته ، قايق هاي موتوري شرکت هاي صيادي در سواحل درياي خزر به علت نداشتن کارت سوخت با قيمت آزاد سوختگيري کردند ، ولي امسال به گفته معاون صيد و بنادر ماهيگيري شيلات مازندران با  پيگيري هاي متعدد مقرر شد تا سوخت شرکت هاي تعاوني صيادي پره دولتي و به نرخ يکهزار و 500 تومان تامين شود.
بر اساس بررسي هاي صورت گرفته از سوي شيلات مازندران ، متوسط مصرف ماهانه سوخت بنزين هر يک از شرکت تعاوني صيادي پره استان ۲ هزار و ۵۰۰ ليتر است و  هر يک از اين شرکت هاي تعاوني سه تا چهار فروند قايق موتوري براي انجام فعاليت پره کشي در اختيار دارند.
کريم زاده همچنين با اعلام اين که حمايت و پشتيباني از ماهيگيران در بخش سرمايه در گردش ، توسعه فعاليت هاي آبزي پروري در کنار ساحل و مکانيزاسيون صيادي همواره مورد توجه شيلات ايران است ، افزود : اگرچه محدوديتي در پرداخت تسهيلات بانکي به شرکت هاي تعاوني صيادي وجود ندارد ، اما به علت بالا بودن رقم سود بانکي اين فرصت کمتر استفاده شده است.
صيد پره 
صيد و ماهيگيري در سواحل درياي خزر به روش " پره " است به اين صورت که تورهايي با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول يک هزار و ۲۰۰ متر به کمک يک قايق به صورت نيم دايره در فاصله مشخصي از ساحل دريا( ۱۴ متري عمق دريا ) ريخته و پس از انباشته شدن از ماهيان استخواني شامل گونه هاي کفال، سفيد و کپور، به وسيله تراکتور به ساحل کشيده مي‎شود.
سر صياد ، فوکا پوش(صيادان باچکمه هاي بلند) تور ريز ، چينت چي(مرمت کار تور) قايقران و تراکتور ران از نيروهاي اصلي در انجام صيادي پره هستند.
طبق آمار شيلات مازندران هر شرکت تعاوني در فصل ماهيگيري به سه تن تور نياز دارد که هر ساله در اثر توفان هاي ناگهاني و غير قابل پيش بيني دريا ، وجود لنگرهاي غير مجاز و همچنين وضعيت نامناسب کف دريا به لحاظ وجود نخاله و آشغال هاي رهاشده دردريا سبب پارگي تورها مي شود.
بر اساس آمار شيلات مازندران، صيادان پارسال هفت هزار تن انواع ماهي را به روش پره از آب هاي ساحلي درياي خزر صيد کردند، اگر چه فصل صيادي به خاطر کرونا از اسفندماه به بعد دچار اختلال شد. به طور معمول فصل صيد ماهيان استخواني در درياي 

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان مازندران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر مازندران در تلگرام :
http://T.me/joinchat/AAAAAECg77_wr3btFfTRpQ
آخرين خبر مازندران در اينستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today