احتمال بازگشت محدودیتها به جنوب غرب خوزستان

ايسنا/ رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان با اشاره به کاهش رعايت پروتکلهاي بهداشتي در جنوب غرب خوزستان و وضعيت قرمز آبادان گفت: اگر اين روال ادامه يابد ممکن است تذکر و ارشاد، به اعمال محدوديتها تبديل شود.
شکرالله سلمانزاده، رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان در اين باره اظهار کرد: از ۱۰ روز پيش آمار بيماري رو به افزايش است و زنگ خطر افزايش موارد ابتلا به صدا در آمده است. در پي اين افزايش موارد بيماري، به مردم و ادارات و کسبه توصيه کرديم که دستورالعملهاي بهداشتي را به خوبي رعايت کنند.
وي افزود: از مردم ميخواهيم از شرکت در تجمعات مانند جشنهاي خانگي و مراسم عزاداري خودداري کنند، هنگام حضور در جامعه نکات بهداشتي مانند استفاده از ماسک که يکي از مهمترين دستورالعملها براي رعايت بهداشت فردي است و فاصلهگذاري را رعايت کنند، به مسافرت نروند و مسافر از استانهاي ديگر نپذيرند. با رعايت اين نکات کوچک ميتوانيم بيماري را شکست دهيم.
رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان گفت: درصدي از مردم اين پروتکلهاي بهداشتي را رعايت ميکنند اما آنچه اکنون در حال اتفاق افتادن است حاکي از اين است که درصد زيادي از مردم، کسبه و برخي ادارات رعايت نميکنند و اين مساله باعث شده که موارد ابتلا در روزهاي اخير افزايش يابد و شرايط، نگرانکننده شده است.
بيمارستان آيتالله طالقاني آبادان در حال تکميل ظرفيت
سلمانزاده بيان کرد: اين وضعيت باعث شده که به تکميل ظرفيت بيمارستان آيتالله طالقاني آبادان نزديک شويم. در حال حاضر ۱۲۰ بيمار در بيمارستان آيتالله طالقاني آبادان بستري هستند و تختهاي ICU اين بيمارستان تکميل شده است.
وي عنوان کرد: براي تمام شرايط، پيشبينيهاي لازم شده است. اگر وضعيت بدتر شود قطعاً بخشهاي ديگر را زير بار ميبريم. به مردم اطمينان ميدهيم قطعا در درمان بيماران دچار مشکل نخواهيم شد اما افزايش بيماران، بار بر بخش درمان را افزايش ميدهد و ممکن است کيفيت خدمات کاهش يابد.
رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان گفت: بايد مردم نکات توصيهشده را جدي بگيرند و رعايت کنند و از رسيدن به قله پيک جلوگيري کنند؛ عدم استفاده از ماسک توسط مردم، تعجبآور است.
وي بيان کرد: دستگاههاي نظارتي تنها ميتوانند آموزش را ارائه دهند و دستورالعملي مبني بر الزام به استفاده از ماسک توسط مردم در سطح شهر نداريم.
سلمانزاده افزود: فرمانداران شهرستانهاي تحت پوشش دانشکده علوم پزشکي آبادان نشان دادند که در شرايط سخت، قطعا تصميمات خوبي در خصوص اعمال محدوديتها اتخاذ خواهند کرد.
وي تصريح کرد: اميدواريم مردم با عدم رعايت دستورالعملها باعث نشوند که محدوديتهاي گذشته اعمال شود و شاهد تعطيلي رستورانها و بازار باشيم زيرا اتخاذ اين تصميمات دور از انتظار نيست.
رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان افزود: سلامت مردم در اولويت است اگر جان مردم به خطر بيافتد و تهديد شود، قطعاً با تصميمات ستاد مقابله با کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان، محدوديتهاي قبلي باز خواهند گشت.
احتمال بازگشت محدوديتها به جنوب غرب خوزستان
وي گفت: قطعا اگر وضعيت قرمز ادامه داشته باشد، در ستاد مقابله با کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان که به زودي برگزار خواهد شد، تصميمات جديدي اتخاذ خواهد شد و ممکن است محدوديتها به روال قبلي برگردد. اميدوارم اين اتفاق نيفتد زيرا تصميم سختي خواهد بود و موجب نارضايتي برخي بازاريان خواهد شد.
سلمانزاده بيان کرد: بيمارستانهاي نفت و تامين اجتماعي اعلام آمادگي کردهاند تا در صورت نياز، از ظرفيت اين بيمارستانها استفاده کنيم که اميدواريم به اين مرحله نرسيم.
حرکت به سمت پيک بيماري
رئيس دانشکده علوم پزشکي آبادان گفت: در حال حاضر در آستانه ورود به موج دوم بيماري هستيم؛ زماني که ميگوييم به پيک يا قله بيماري رسيدهايم يعني حداکثر موارد ابتلا رخ داده است؛ معمولاً پيک بيماري از افزايش موارد ابتلا آغاز ميشود زيرا کشف هر مورد جديد بيماري نشان ميدهد که چند نفر ديگر نيز آلوده شدهاند و اين مساله باعث ميشود به صورت آبشاري، موارد ابتلا افزايش يابد و به سمت پيک برويم. بنابراين بسيار محتمل است که به سمت پيک و اوج بيماري که در يک ماه گذشته تجربه کرديم برويم اما اگر رعايت شود، اين مورد کاملا قابل پيشگيري است.
وي با بيان اينکه در فصل پاييز ابتلاي کودکان به آنفلوآنزاي تنفسي را نيز خواهيم داشت که اين مساله مزيد بر علت خواهد شد، افزود: خطر براي افراد پرخطر کمتر از کرونا نيست؛ ابتلاي اين افراد به آنفلوآنزا هميشه با مرگ و مير همراه بوده و هر سال شاهد مرگ ناشي از آنفلوآنزا در سطح کشور بودهايم.
سلمانزاده بيان کرد: افراد پرخطر يعني افراد بالاي ۶۵ سال، زنان باردار، کساني که بيماري زمينهاي مزمن دارند و افرادي که داراي نقص ايمني هستند، بايد واکسن آنفلوآنزا را دريافت کنند. با توجه به اينکه احتمالاً شاهد محدوديت تعداد واکسن آنفلوآنزا باشيم، مقرر شده است که افراد پرخطر شناسايي شوند و اين واکسن، به صورت هدفمند به اين افراد تزريق شود.