نماد آخرین خبر

واکسن آنفولانزا مانع ابتلا به کرونا نخواهد شد

منبع
فارس
بروزرسانی
واکسن آنفولانزا مانع ابتلا به کرونا نخواهد شد

فارس/ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي استان کردستان گفت: واکسن آنفولانزا مانع ابتلا به کرونا نخواهد شد.

عطاالله حيدري، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي استان کردستان اظهار کرد: واکسن آنفولانزا طبق برنامه دولت هر ساله اواخر شهريورماه توزيع مي‌شود.
وي افزود: امسال با توجه به شيوع بيماري کرونا درخواست از سوي مردم نسبت به سال‌هاي گذشته بيشتر است اما واقعيت اين است که واکسن آنفولانزا از ابتلا به کرونا پيشگيري نخواهد کرد.
حيدري با اشاره به اينکه کرونا و آنفولانزا ويروسي هستند که از طريق ترشحات و قطرات تنفسي منتشر مي‌شوند، گفت: بهترين راه جهت پيشگيري از اين بيماري‌ها استفاده از ماسک و رعايت نکات بهداشتي است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي استان کردستان افزود: بيماري کرونا و آنفولانزا علائم مشترکي دارند بنابراين کسي که واکسينه شده باشد در صورت ابتلا به کرونا تشخيص بيماري کوويد ۱۹ آسانتر و اقدام جهت درمان زودتر انجام خواهد شد و همين امر موجب استقبال مردم شده است.
وي تصريح کرد: آنفولانزا ويروسي است که هر ساله تغيير شکل مي‌دهد و واکسن آن از ويروس سال گذشته توليد مي‌شود بنابراين تزريق آن در گروه هاي پرخطر بايد ساليانه تکرار شود.
حيدري با اشاره به اينکه گروه‌هاي پرخطر شامل کودکان زير ۵ سال، افراد مسن بالاي ۶۵ سال، زنان باردار و بيماران پيوندي و خاص مي‌شود، افزود: وزارتخانه امسال تعداد بيشتري واکسن وارد کشور کرده و در حال حاضر مشغول به طراحي سامانه ملي جهت نحوه توزيع واکسن است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي استان کردستان اذعان کرد: توزيع دارو در دو بخش صورت مي‌گيرد که بخش اول شامل کادر درمان و بخش دوم شامل گروه‌هاي پرخطر است اما فعلا توزيعي صورت نگرفته است و اگر واکسني در بازار موجود است واکسن پارسال است.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا واکسن آنفولانزا منع مصرفي دارد؟ گفت: در کنار توصيه تزريق به افراد پرخطر به افرادي همچون اطفال زير ۶ ماه، کساني که به تخم مرغ حساسيت دارند، افرادي که داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني بدن مصرف مي‌کنند و همچنين کساني که بيماري همزمان ويروسي دارند، توصيه نمي‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کردستان در ادامه گفت: تزريق واکسن درصد ابتلا را کاهش مي‌دهد و در برخي موارد احتمال اينکه فرد پس از ترزيق به آنفولانزا مبتلا شود وجود دارد اما علائم ضعيف‌تري خود را نشان خواهد داد.
حيدري به مردم توصيه کرد: در هنگام تهيه واکسن به بسته‌بندي، برچسب اصالت و تاريخ توليد آن را حتما کنترل و از داروخانه‌هاي معتبر آن را تهيه کنند چرا که در اين شرايط ممکن است افراد سودجو سوءاستفاده کنند هرچند که با طراحي سامانه ملي اين احتمال کاهش پيدا خواهد کرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي استان کردستان در پاسخ به اين سوال که شايعه شده واکسن آنفولانزا سيستم ايمني بدن را تضعيف مي‌کند، اظهار ‌داشت: خير چنين چيزي صحت دارد مگر در کساني که همزمان به ۲ بيماري ويروسي مبتلا باشد و در صورت تزريق همزمان ۲ واکسن ويروسي ممکن است سيستم ايمني بدن پاسخگوي واکسن نباشد.
وي از مردم خواست که آرامش خود را حفظ کنند و از هجوم و تجمع با توجه به شيوع کرونا در داروخانه‌ها خوداري کنند و اجازه دهند که واکسن ابتدا به دست گروه‌هاي درماني و گروهاي پرخطر برسد و بعدا براي تهيه آن اقدام کنند چرا که بازه زماني ۲ تا ۲ ونيم ماه زمان براس تزريق واکسن فرصت دارند و واکسن به اندازه کافي وارد شده است.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان کردستان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر کردستان در تلگرام :
https://telegram.me/joinchat/AAAAAEIzkR_omLO41FJL8g
آخرين خبر کردستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online